Κάποιες από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές μάχες όλων των εποχών [infographic]

Η ιστορία του χώρου της τεχνολογίας είναι γεμάτη με αδυσώπητες μάχες συσκευών και gadgets. Μάχες όπως VHS εναντίον Betamax, Zune εναντίον iPod, Blu-ray εναντίον HD DVD και βέβαια oι συνεχείς… console wars, έχουν σημαδέψει την καθημερινότητά μας. Δείτε ορισμένες από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές αναμετρήσεις όλων των εποχών στο παρακάτω infographic.

Ποιές άλλες τεχνολογικές μάχες θυμάστε;

Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση.
, Κάποιες από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές μάχες όλων των εποχών [infographic]

Πηγή: Game20.gr

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
enigma

Mε τις παιχνιδομηχανές έχει πολύ συζητήση…

βλ. amiga vs atari, το atari jaguar την παιχνιδομηχανή της philips κοκ…

Δείτε εδώ μηχανές που ελάχιστες έχουμε δει: https://www.gamespot.com/forums/topic/27527051/blazer91s-top-10-countdown-the-top-10-worst-video-game-consoles

Γιώργος Μ.

Γειά σας παιδιά και κώστα Βλαχάκη, έχω μια ερώτηση. Τι υπόλοιπο ζωής έχουν ακομα τα cd dvd blue ray κτλ; ακούγεται αν θα υπάρξει κάποια εξέλιξη η θα αντικατασταθούν κάποια στιγμή απο τα memory stick και card πάντα για μαζικά ενοείται.
Σκέφτομαι να αλλάξω το radio cd που έχω στο αμάξι με ένα που να παίρνει μόνο stick και usb η μήπως είναι λίγο νωρίς και αυτο το λέω διότι η Ford είχε βγάλει μια ανακοίνωση πως τα νέα της αυτοκίνητα θα τα εξοπλίζει μόνο με usb και memory card καταργώντας το cd….

Κώστας Βλαχάκης

Στο αυτοκίνητο έχει μέλλον ακόμα το CD και το DVD. Αλλά ένα νέο μοντέλο με υποδοχή για USB το χρειάζεσαι για εσένα από σήμερα, για τι δική σου ευκολία.

Γιώργος Μ.

Σ’ευχαριστώ Κώστα να σαι καλά! Είμαι και εγώ σύντεκνος απο το Ηράκλειο και απο τότε που έμαθα για το techblog ενημερώνομαι καθημερινά απο την στιγμή που ανοίξω το πρωί το laptop ανοίγω το techblog! κανένα workshop για το Ηράκλειο παίζει; να σε γνωρίσουμε και απο κοντά;
πάντως Αν μου δωθεί ευκαιρία κάποια στιγμή θα ανέβω Αθήνα όταν κάνεις κάποια συγκέντρωση τύπου workshop θα χαρώ να τα πούμε και απο κοντά.

Dante

Το INFOGRAPHIC καλο αλλα παραγματικοι νικιτες ειναι ο ”ΚΟΣΜΟΣ” δεν συμφονιται?

enigma

H ford οντως το είχε προαναγγείλει ότι δεν θα εφοδιάζει με cd player τα αυτοκίνητά της. Αν θες να αλλάξεις την εργοστασιακή πηγή τώρα από χαμηλές τιμές έχουν και με usb και aux in θύρες.

Άλλωστε πολλοί κατασκευαστές είτε έχουν και αυτοί usb/aux αλλά στα πιο ακριβά συστήματα έχουν και σκληρό δίσκο…

Γιώργος Μ.

Καλησπέρα. Ναι όντως αυτο με τον σκληρό δίσκο το είχα ξεχάσει , πολύ ωραίο να έχεις όλη τη μουσική σου στο αμάξι αλλα απο πλευράς gadget θα ήθελα να εξελιχθούν και να γίνουν πιο μαζικά στον κόσμο εννοείται να πέσουν και οι τιμές στα μεγάλης χωρητικότητας usb card κτλ.Περιμενω να δώ πότε θα αγοράζουμε ταινίες σε usb!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Gadgets

Με 200 δολάρια και μία συσκευή μπορείς να χακάρεις ένα Smart Home

Το Flipper Zero είναι ένα μικρό gadget που μπορεί να εκμεταλλευτεί όλες τις αδυναμίες που εμφανίζει ένα smart home.

Gear CES 2019 Gadgets

Netatmo smart video doorbell: το "έξυπνο" κουδούνι [CES 2019]

Η Netatmo, προμηθευτής καμερών ασφαλείας και gadget για “smart home”, ανακοίνωσε στην έκθεση CES 2019, τη νέα τους “έξυπνη” συσκευή για το σπίτι, το κουδούνι “smart video doorbell”, με ενσωματωμένη κάμερα υψηλής ανάλυσης Full HD 1080p και φακό ευρείας γωνίας 160 μοιρών.

Gear Gadgets

Ενσωματωμένη συσκευή εντοπισμού στα gadgets που έρχονται

Τα tracking tiles (πλακίδια εντοπισμού) ξεκίνησαν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά το 2013, επιτρέποντας να εντοπίζουμε αντικείμενα όπως πορτοφόλι, κλειδιά ή τσάντα που πιθανόν έχουμε χάσει. Το μέλλον φέρνει αυτή την τεχνολογία ενσωματωμένη στις συσκευές.

Gear Gadgets

Mini-drone θήκη για smartphone κάνει τις selfie παιχνιδάκι

Κρατώντας το smartphone με το χέρι για μια selfie φωτογραφία ακούγεται φυσιολογικό. Η χρήση του selfie-stick (σελφοκόνταρο στα Ελληνικά) είναι κάτι που τραβάει τα βλέμματα για πολλούς λόγους. Τι θα γινόταν όμως αν είχαμε ένα mini-drone σαν θήκη smartphone για να βγάλουμε κάθε είδους selfie πιο εύκολα από ποτέ;