Garmin: Παρουσίασε ένα πολυτελές smartwatch για όσους ασκούνται

Το νέο smartwatch της Garmin ονομάζεται Fenix Chronos και έχει σχεδιαστεί με γνώμονα όλους εκείνους που δεν θέλουν να κάθονται μπροστά από έναν υπολογιστή όλη την ημέρα, ενώ εκτιμούν την πολυτέλεια.

Η τιμή του νέου Garmin Fenix Chronos ξεκινά από τα 899 δολάρια και έρχεται με αρκετά τυπικά χαρακτηριστικά που περιμένει κανείς από ένα smartwatch όπως ο μετρητής βημάτων, ο μετρητής θερμίδων, η λειτουργία sleep tracking και αρκετές ακόμα για δραστηρίοτητες οπως το golf, η κολύμβηση και η ποδηλασία.

Το Fenix Chronos διαθέτει μια πυξίδα, υψόμετρο, βαρόμετρο, μετρητή καρδιακών παλμών, ενώ ενσωματώνει κεραία συμβατή με GPS και GLONASS.

Η οθόνη του Fenix Chronos έχει διαγώνιο 1,2 ιντσών και κρύσταλλο από ζαφείρι, ενώ η οθόνη έχει οπίσθιο LED φωτισμό και έτσι μπορεί να ανταπεξέλθει παραπάνω από ικανοποιητικά στον έντονο εξωτερικό φωτισμό. Επιπλέον είναι αδιάβροχο και αντέχει σε βάθος μέχρι 100 μέτρα σε πίεση 10 ατμόσφαιρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Garmin η μπαταρία του κρατάει σε battery-saving mode 25 ώρες, ενώ η αυτονομία μειώνεται στις 13 ώρες με ενεργό το GPS. Το Fenix Chronos διαθέτει ένα mode που η Garmin ονομάζει smartwatch mode και με αυτό ενεργοποιημένο έχει αυτονομία έως και μία εβδομάδα. Πιθανόν σε αυτό το mode οι περισσότεροι αν όχι όλοι οι trackers θα είναι εκτός λειτουργίας.

Το Garmin Fenix Chronos είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις. Η πρώτη έκδοση έρχεται με ατσάλινο περίβλημα και δερμάτινο λουράκι από 899 δολάρια, η δεύτερη έκδοση διαθέτει ατσάλινο περίβλημα με μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι και τιμή 999 δολάρια και η τρίτη έκδοση περίβλημα από τιτάνιο και μπρασελέ από τιτάνιο με τιμή 1.499 δολάρια.

Garmin, Garmin: Παρουσίασε ένα πολυτελές smartwatch για όσους ασκούνται

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Zois

Το μόνο μέχρι στιγμής που αξίζει αλά και αυτό από μπαταρία είναι άστα να πάνε.

diofar

@Zois: Καλημέρα. Έχω εδώ και 3 μήνες το Forerunner 235, το οποίο είναι εκπληκτικό από κάθε άποψη (εμφάνιση, οθόνη, χαρακτηριστικά), και η μπαταρία του κρατάει 8-10 μέρες, με όλα ενεργοποιημένα (fitness tracker και smartphone connection, χωρίς δραστηριότητα). Για κάθε 1 ώρα δραστηριότητα με GPS καταναλώνει 7% εξτρά, που είναι κορυφαία νούμερα.
Τις ίδιες αντοχές θα έχει και αυτό, οπότε μιλάμε για κορυφαία αυτονομία, με έγχρωμη οθόνη σούπερ τεχνολογίας.
Αυτά!

Zois

Ευχαριστώ για της πληροφορίες θέλω εδώ και καιρό να πάρω ένα τέτοιο ρολόι αλά βλέπω σε κάθε μοντέλο που βγενει κάθε μέρα μπριζα όπως τα smartphones και περιμένω να πάνε πρώτα καμία εβδομάδα γιατί έτσι δεν αξίζει θα είναι πολύ κουραστικό θα κοιτάξω και αυτό που έχεις εσύ και αφού είναι έκει στην εβδομάδα που λες θα χτηπισω ένα σύντομα νάσαι καλά.

diofar

@Zois: Ακριβώς για αυτό το λόγο δεν έπερνα και εγώ τόσο καιρό Smartwatch. Το εντυπωσιακό είναι πως αν κάποιος χρησιμοποιήσει τα ρολόγια τελευταίας γενιάς της Garmin απλά σαν ρολόγια, έχουν αυτονομία 3 εβδομάδες τουλάχιστον! Και μπορεί ο χρήστης να έχει ενεργοποιημένα αυτά ακριβώς που θέλει: μόνο ρολόι (3 εβδομάδες), ρολόι και smartwatch (2,5 εβδομάδες), ρολόι, smartwatch και fitness tracker (2 εβδομάδες), ρολόι, smartwatch, fitness tracker ΚΑΙ 24hour heart rate (1 εβδομάδα), και φυσικά επιπλέον ισχύει το 7% κάτω για κάθε ώρα GPS δραστηριότητα.
Τέλειο!

BillyMos

Ti software χρησιμοποιει? Της ιδιας της εταιρειας?

diofar

@BillyMos: Ναι. Αρκετά καλό και ελαφρύ.

BillyMos

@diofar: Λογικα ομως, θα εχει λιγες εξτρα εφαρμογες προς κατεβασμα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Garmin

Garmin: Παρουσίασε τα πρώτα ρολόγια τρεξίματος με οθόνες AMOLED

Η Garmin ανακοίνωσε δύο νέα έξυπνα ρολόγια GPS με οθόνες AMOLED, τις σειρές Forerunner 965 και 265, που παρέχουν προηγμένες μετρήσεις προπόνησης για δρομείς και στατιστικά για την υγεία.

Gear Garmin

Vivomove Trend: Το νέο smartwatch της Garmin υποστηρίζει την ασύρματη φόρτιση

Η Garmin προσθέτει στο Vivomove Trend ένα χαρακτηριστικό που άργησε ιδιαίτερα να φέρει στα smartwatches της, την ασύρματη φόρτιση.

Gear Android Smartwatches Garmin

Garmin Bounce: Ένα smartwatch των 180 ευρώ για παιδιά με LTE και GPS

To καινούργιο της smartwatch για παιδιά ανακοίνωσε η Garmin. Τo Garmin Bounce διαθέτει ενσωματωμένη συνδεσιμότητα GPS και LTE.

Gear Battery Garmin

Garmin: Υπόσχεται διάρκεια ζωής μπαταρίας μηνών για το νέο ρολόι – Τα χαρακτηριστικά του

Η Garmin στοχεύει να κάνει τους χρήστες της να ξεχάσουν τι σημαίνει φόρτιση του ρολογίου τους με το Instinct Crossover, ένα υβριδικό ρολόι που υπόσχεται να παρέχει έως και 70 ημέρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας.