Gear VR, η πρόταση της Samsung για εικονική πραγματικότητα με την οθόνη του Note 4 [IFA 2014]

Εκτός από το πολυαναμενόμενο Samsung Galaxy Note 4 που είδαμε νωρίτερα και το νέο Samsung Galaxy Note Edge με καμπυλωτή οθόνη, η Samsung παρουσίασε σήμερα στην IFA 2014 ένα Virtual Reality Headset σε συνεργασία με την Oculus VR. Το Samsung Gear VR δεν έχει δική του οθόνη, αλλά χρησιμοποιεί την QHD Super AMOLED οθόνη του Note 4.

Στην ουσία το Samsung Galaxy Note 4 τοποθετείται σε ειδική θήκη μέσα στο Gear VR και συνδέεται με micro-USB ώστε να χρησιμοποιεί τους εξαιρετικά ακριβείς γυροσκοπικούς αισθητήρες που βρίσκονται μέσα στο Gear VR, προσδίδοντας εξαιρετική αίσθηση και έλεγχο των κινήσεων στον χρήστη. Το καλύτερο από όλα είναι ότι προσφέρει μια πραγματική 360 virtual reality αίσθηση χωρίς την ανάγκη να είσαι συνδεδεμένος εξωτερικά με άλλα καλώδια.

Το Gear VR έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι εργονομικό, ελαφρύ και να έχει τέλεια και άνετη εφαρμογή στο πρόσωπο του χρήστη. Θα έλεγε κανείς ότι το Gear VR είναι μια φανταχτερή έκδοση του Google Cardboard που αποκαλύφθηκε φέτος στο Google I/O.

Το Gear VR φυσικά έρχεται με software σχεδιασμένο από την Oculus που θα περιλαμβάνει τις εξής εφαρμογές, Oculus Home, Oculus Cinema, Oculus 360 Videos και Oculus 360 Photos. Από τα ονόματα είναι εύκολο να συμπεράνουμε την λειτουργικότητα που θα παρέχουν οι εφαρμογές, και με το Oculus Home να είναι ένα απλό interface για να συνδέεστε στο Oculus Store, όπου μπορείς να κάνεις download VR content.

Η Samsung υπόσχεται ότι θα συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα για να φέρει όσο περισσότερο Virtual Reality υλικό γίνεται στην συσκευή. Στην πραγματικότητα το headset έρχεται με μια κάρτα microSD 16GB, που θα έχει VR demos από την IMAX, το Avengers της Marvel, Cirque du Soleil, Dreamworks, Vevo και άλλα.

H τιμή για το Gear VR δεν είναι γνωστή ακόμη.

samsung gear vr, Gear VR, η πρόταση της Samsung για εικονική πραγματικότητα με την οθόνη του Note 4  [IFA 2014]

samsung gear vr, Gear VR, η πρόταση της Samsung για εικονική πραγματικότητα με την οθόνη του Note 4  [IFA 2014]

samsung gear vr, Gear VR, η πρόταση της Samsung για εικονική πραγματικότητα με την οθόνη του Note 4  [IFA 2014]

samsung gear vr, Gear VR, η πρόταση της Samsung για εικονική πραγματικότητα με την οθόνη του Note 4  [IFA 2014]

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ilias99

πολυ οραιο. Αν ερθει Ελλαδα και ειναι σε λογικη τιμη θα το τσιμπισω μαζi με κανενα galaxy edge

dark_master

Πάμε που πάμε στις παραλίες και όλοι έχουν αποχαυνωθεί πάνω από ένα κινητό με το παραπάνω μαραφετι θα αποχαυνωνομαστε και στο σπίτι… Ωραίο αλλά ανούσιο…

Gvirginia

@ilias99 Απ’ότι διάβασα το Gear VR θα πωλείται σαν αξεσουάρ του Note 4 (περί τα $200+ λένε γιατί δεν έχει αισθητήρες πάνω του, τους έχει το κινητό), δηλαδή δε θα δουλεύει με το Edge ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή.
Τώρα αν το αλλάξουν αργότερα δε ξέρω.

Michkost

Ή απλα Google Cardboard 😉
Με λιγο development θα ειναι super και ειναι ηδη πολυ φτηνο.

nikosgkgkikas

μακαρι να εχει λογικη τιμη παιδια αλλα τι ποιοτητα θα ειναι

Τέλας

Μπα δεν θα πάρω, θα περιμένω το oculus rift όταν βγει για ολοκληρωμένη εμπειρία 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Android Gear VR iOS

Minecraft: Τέλος υποστήριξης GearVR, Windows 10 Mobile και άλλων

Αν είστε συνδρομητές της υπηρεσίας Realm σε κάποια από τις παραπάνω πλατφόρμες, θα πρέπει να ζητήσετε refund μετά το τέλος της υποστήριξης.

Gear Galaxy Note 8 Samsung Galaxy Gear Samsung Galaxy Note 8

Samsung Gear VR: Νέο headset για να χωρά το Galaxy Note 8

Μια νέα εκδοχή του Samsung Gear VR ανακοίνωσε η εταιρεία, η οποία είναι τροποποιημένη για να χωρά το Galaxy Note 8, καθώς η οθόνη του έχει μέγεθος 6,3 ιντσών.

Gear Gear VR Samsung Samsung Gear VR

H Samsung κυριάρχησε με 782.000 πωλήσεις του Gear VR [Q1 2017]

Εκτός από τα smartphones, η Samsung έχει την απόλυτη κυριαρχία και στο κομμάτι του VR. Στο πρώτο τρίμηνο του 2017, η Samsung πούλησε 782.000 κομμάτια Samsung Gear VR, ξεπερνώντας κατά πολύ την Sony, που έρχεται δεύτερη με 375.000 πωλήσεις για το PlayStation VR.

Business Samsung Samsung Gear VR

Samsung Gear VR: Κυριάρχησε στην αγορά του VR το 2016

Όταν αναφερόμαστε στην αγορά του VR, τα πρώτα ονόματα που μας έρχονται στο μυαλό είναι αυτά των Oculus ή Vive. Ωστόσο, σύμφωνα με τα δεδομένα της Superdata, η Samsung ήταν το μεγαλύτερο όνομα και αυτή που κυριάρχησε στην αγορά το 2016.