Gogoro Smartscooter, το έξυπνο ηλεκτρικό scooter του μέλλοντος [CES 2015]

H Gogoro είναι μια startup η οποία δημιουργήθηκε από πρώην στελέχη της HTC και σήμερα εμφανίστηκε στην CES 2015 όπου παρουσίασε το ηλεκτρικό έξυπνο scooter. Το Gogoro Smartscooter έρχεται να λύσει το πρόβλημα που υπάρχει με τα περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα τα οποία πριν τα χρησιμοποιήσεις πρέπει να φορτίσουν για πολλές ώρες.

Η λύση είναι στην αποσπώμενη μπαταρία του η οποία μπορεί να αλλάξει μέσα σε λίγα λεπτά όποτε χρειαστεί. Οι δυο δημιουργοί του, Horace Luke και Matthew Taylor είναι υπεύθυνοι για πολλές καινοτομίες της HTC, όμως αυτή τη φορά δεν τους ενδιαφέρει κάποιο smartphone.

Εκτός από το έξυπνο scooter που αλλάζει μπαταρία έχουν ένα μεγαλύτερο και πιο φιλόδοξο σχέδιο να αλλάξουν το τρόπο με τον οποίο μετακινούμαστε. Θέλουν να δημιουργήσουν το Gogoro Energy Network, ένα σύστημα που αποτελείται από GoStations τα είναι τοποθετημένα σε διάφορες περιοχές της πόλης και θα μπορείς να αλλάξεις την άδεια μπαταρία με μια ολοκαίνουρια.

Η μπαταρία η οποία αποκαλείται Gogoro Battery και δεν είναι σαν τις κοινές μπαταρίες, έχει σχεδιαστεί για να εφαρμόζει και να μεταφέρεται εύκολα. Η lithium-ion μπαταρία δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Panasonic, έχει 25 διαφορετικούς αισθητήρες, NFC συνδεσιμότητα και 256-bit security encryption. Όταν η μπαταρία του scooter θα χρειάζεται αλλαγή, θα ειδοποιείται ο οδηγός του για να πάει σε κάποιο GoStation να την αλλάξει.

gogoro smartscooter ces 2015, Gogoro Smartscooter, το έξυπνο ηλεκτρικό scooter του μέλλοντος [CES 2015]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Costas

Αρκεί να μην έχει κανένα 2000αρο γιατί αν έχει δεν το βλέπω να πουλάει σε σχέση με τους βενζινοκινητιρες. Τα ηλεκτρικά σκούτερ αυτή την στιγμή είναι πανάκριβα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business CES CES 2015 Samsung

Samsung: Κέρδισε 35 βραβεία καινοτομίας [CES 2017]

Για τη χρονιά που φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της, η Samsung είχε κάποιες ατυχίες, όμως ο τεχνολογικός κολοσσός πήρε πολύ καλά νέα. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι κέρδισε 35 βραβεία καινοτομίας στα CES 2017 Innovation Awards.

Business CES 2015

CES 2016: Το Techblog πάει Λας Βέγκας

Αρχές Ιανουαρίου 2016 και η καρδιά της παγκόσμιας τεχνολογίας θα χτυπάει στο Las Vegas. Το Techblog πάει Vegas και θα παρακολουθήσει από κοντά την CES 2016 την μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας της Αμερικής από 6 έως και 9 Ιανουαρίου!

Gear CES 2015

Delsey, η βαλίτσα που φορτίζει το κινητό και προβλέπει τον καιρό

Κατά τη διάρκεια της CES 2015, που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στο Las Vegas, μεταξύ άλλων είδαμε και πολύ ενδιαφέροντα gadgets όπως το έξυπνο scooter από πρώην στελέχη της HTC αλλά και τις λάμπες που ενισχύουν το σήμα του WiFi και αντιλαμβάνονται αν κάποιος ανεπιθύμητος βρίσκεται στον χώρο μας.

News CES 2015 LG LG Android Smartphones

LG G Flex 2, στα 599 ευρώ η τιμή του στη Γερμανία

Ένα από τα smartphones που τράβηξαν τα βλέμματα κατά τη διάρκεια της έκθεσης CES 2015 ήταν το LG G Flex 2 με την κυρτή εύκαμπτη οθόνη και το Self Healing στην πίσω πλευρά για να διορθώνει τις γρατζουνιές από την καθημερινή χρήση. Το LG G Fex 2 έρχεται βελτιωμένο συγκριτικά με τον προκάτοχό του, έχει […]