Goodyear BH03: Ελαστικά παράγουν την απαραίτητη ενέργεια για το αυτοκίνητο [video]

Η Goodyear παρουσίασε ένα concept video με ελαστικά, τα οποία στο μέλλον εκτός από τη βασική τους λειτουργία, θα έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται το αυτοκίνητο για να κινηθεί. Παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του International Auto Show στη Γενεύη και μπορούν να μετατρέψουν τη θερμότητα που συσσωρεύεται σε ενέργεια που μπορεί να τροφοδοτήσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Το νέο ελαστικό αποκαλείται BH03 και μοιάζει εντελώς διαφορετικό με ότι έχουμε δει μέχρι τώρα. Η θερμότητα θα συλλέγεται με διάφορους τρόπους, ένας είναι να τοποθετηθούν μαύρα patches στην επιφάνεια του ελαστικού τα οποία θα απορροφούν θερμότητα από τον ήλιο. Επιπλέον μπορεί να απορροφά θερμότητα από την τριβή που δημιουργείται κατά την οδήγηση.

Δυστυχώς προς το παρόν είναι μόνο ένα concept που οραματίζεται η Goodyear, αλλά σίγουρα θα ήταν κάτι που θα θέλαμε να δούμε να γίνεται πραγματικότητα.

Δείτε το video:

goodyear bh03, Goodyear BH03: Ελαστικά παράγουν την απαραίτητη ενέργεια για το αυτοκίνητο [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
fotis

Δεν θα δινει την απαραιτητη ενεργεια για να κινηθει ενοειτε! Θα φορτιζει λιγο την μπαταρια απλα. Αν ισχυε το πρωτο τοτε θα ειχαμε αεικινητα αμαξια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.