Google car: Θα είναι εξοπλισμένο με εξωτερικούς αερόσακους

Πολλοί είναι οι κατασκευαστές ανάμεσα στους οποίους και η Google, που έχουν δείξει ότι θέλουν να δημιουργήσουν αυτοκίνητα τα οποία κινούνται μόνα τους χωρίς να έχουν ανάγκη από οδηγό. Όπως θεωρεί ο Elon Musk, αυτό θα είναι το μέλλον και τα αυτοκίνητα με οδηγούς θα απαγορευτούν λόγω επικινδυνότητας.

Σαφώς για να βγουν τα αυτοκινούμενα οχήματα της Google στους δρόμους, θα πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά βήματα που αφορούν στην ασφάλεια. Για να προστατευθούν οι επιβάτες είναι αναμενόμενο να χρησιμοποιούνται αερόσακοι, αλλά η Google θέλει να προστατέψει και τους πεζούς.

Σύμφωνα με πατέντα που κατέθεσε θέλει να βάλει εξωτερικούς αερόσακους στο αυτό-οδηγούμενο όχημα. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να προστατευθεί τόσο το αυτοκίνητο όσο και ο πεζός ή κάποιο άλλο αυτοκίνητο που θα πέσει πάνω.

Ωστόσο, λόγω του ότι οι εξωτερικοί αερόσακοι δεν θεωρούνται ιδιαίτερα ασφαλείς για τους πεζούς και μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμούς κατά την πρόσκρουση, η Google θέλει να χρησιμοποιήσει visco-elastic υλικό για να βοηθήσει στην πρόληψη τραυματισμών.

Η ιδέα των εξωτερικών αερόσακων δεν είναι της Google, καθώς στο παρελθόν η Volvo έχει παρουσιάσει το ίδιο και μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω video:

google car αερόσακοι, Google car: Θα είναι εξοπλισμένο με εξωτερικούς αερόσακους

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Max91

Μονο εγω εχω την εντυπωση πως ειναι μεγαλη μ@λ..ια εταιριες “τεχνολογιας” να βγαζουν αυτοκινητα? ειναι σαν να ακουω τον φουρναρη της γειτονιας να θελει να φτιαξει αεροπλανο.. θα μου πειτε τι σχεση εχει αυτο? γιατι εχει σχεση η Google Apple να φτιαχνουν αμαξια?

Γιωργος Παππας

Max91 πλακα κανεις ετσι;; Οταν μια τετοια εταιρια λεει θα ασχοληθει με κατι θα κανει τα αδυνατα δυνατα να το πετυχει -μονο και μονο για τα κερδη και την δοξα-. Αυτο παει να πει οτι:
α) Θα προσλαβει τους καλυτερους μηχανικους.
β) Θα κανει απειρες μελετες και ερευνες σχετικα με το καθε προτζεκτ που επειχηρει.
γ) Θα εχει την δυνατοτητα να επενδυσει σε αυτο με ευκολια (σχετικα παντα) ο,τι χρειαστει για την αναπτυξη του.
Και περα απο αυτα το αυτοκινητο δεν ειναι προιον τεχνολογιας; Εταιριες τεχνολογιας δεν παραγουν προιοντα τεχνολογιας; Ο φουρναρης αν ειχε τα δισεκατομμυρια δεν θα μπορουσε να ασχοληθει (να βαλει δηλαδη το ονομα του οχι να κατασκευασει ο ιδιος) με μια αεροπορική εταιρια ( 😛 );

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.