Google cars: Έχουν εμπλακεί σε 11 ατυχήματα – δεν έφταιγαν σε κανένα

Η ιδέα ενός οχήματος που θα είναι εντελώς αυτόνομο στους περισσότερους από εμάς δεν ακούγεται καθόλου καλή. Συνηθίζουμε να εμπιστευόμαστε περισσότερο τον ανθρώπινο παράγοντα, αλλά όπως είχε πει και ο Elon Musk, στο μέλλον τα αυτοκίνητα με ανθρώπους οδηγούς θα απαγορευτούν διότι θα θεωρούνται πολύ επικίνδυνα.

Εταιρείες όπως η Google επενδύουν στα αυτοκινούμενα οχήματα και ήδη έχουν ξεκινήσει πιλοτικά προγράμματα σε συνεργασία με κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Σήμερα το Associated Press ανέφερε ότι από τον Σεπτέμβριο που βγήκαν στους δρόμους της Καλιφόρνια 48 αυτοκινούμενα οχήματα, έχουν προκληθεί 4 ατυχήματα. Ωστόσο δεν επεσήμανε αν αυτά ήταν από δικό τους λάθος.

H Google έσπευσε να δώσει την δική της αναφορά, λέγοντας ότι στο σύνολο τα αυτοκίνητά της έχουν εμπλακεί σε 11 ατυχήματα, ήσσονος σημασίας και από τα οποία κανένα δεν προκλήθηκε από λάθος του αυτοκινήτου. 7 ατυχήματα οφείλονται σε πρόσκρουση άλλου αυτοκινήτου που χτύπησε κάποιο Google car από πίσω, δυο φορές χτυπήθηκε στο πλάι ενώ υπάρχει και περίπτωση που το ατύχημα προκλήθηκε διότι το άλλο όχημα πέρασε με κόκκινο.

Στην αναφορά της η Google επικεντρώνεται σε δυο σημεία. Το ένα είναι οι αισθητήρες και οι αλγόριθμοι που είναι πιο προσεκτικοί και λιγότερο επιρρεπείς σε λάθη από έναν άνθρωπο οδηγό. Το δεύτερο σημείο είναι ότι η ροπή των ανθρώπων οδηγών προς τα λάθη, βοηθά τους αλγόριθμους του Google car να βελτιώνονται και να κάνουν το αυτοκίνητο ακόμη πιο ασφαλές.

Google cars: Έχουν εμπλακεί σε 11 ατυχήματα - δεν έφταιγαν σε κανένα, Google cars: Έχουν εμπλακεί σε 11 ατυχήματα – δεν έφταιγαν σε κανένα


Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
karxarias

Τα 48 οχήματα έχουν λάβει μέρος σε 4 ατυχήματα σύμφωνα με το Associated Press, δηλαδή μέσα σε 9 μήνες 1 στα 12, δηλαδή το 8% περίπου έχουν εμπλακεί σε ατύχημα. Μικρό ποσοστό δεν το λες.

Αν πάρεις τα λεγόμενα της Google είναι 11+7+2+1 =21 δηλαδή το 48% έχει εμπλακεί σε τρακάρισμα.

Νομίζω χρειάζονται αρκετή δουλειά ακόμη.

thomas

“H Google έσπευσε να δώσει την δική της αναφορά, λέγοντας ότι στο σύνολο τα αυτοκίνητά της έχουν εμπλακεί σε 11 ατυχήματα”

11 ατυχηματα, οχι 11+7+2+1 αρα το 23%.

Γιώργος Γκ.

Σε 9 μήνες 11 ατυχήματα είναι καλά κατά την γνώμη μου , αν αναλογιστούμε πως είναι αυτό κινούμενα και δεν έχουν και την ευθύνη κιόλας .

Vagelis

Κάθε φορά που πιάνω την κουβέντα με τους γονείς μου σχετικά με τα αυτόκινούμενα αυτοκίνητα, με ρωτάνε πάντα τι θα γίνει άμα χαλάσει το pc που τα ελέγχει και εκεί δεν ξέρω τι να πω.

Solon

Εκτός του μεγάλου ποσοστού εμπλοκής σε ατυχήματα να σημειώσω ότι δεν έχει και τόσο σημασία αν έφταιγαν τα αυτοκίνητα της Google όσο το εάν υπήρχε πιθανότητα να αποφευχθεί το ατύχημα εάν ο οδηγός ήταν άνθρωπος. Πολλές φορές ένα ατύχημα αποφεύγετε από την διορατικότητα ενός οδηγού ενώ ένα πρόγραμμα δεν μπορεί να αντιδράσει πέραν του περιορισμένου προγραμματισμού του.

Peter Giankls

@Vagelis επειδη και μενα οι φιλοι μου μου λενε το ιδιο εγω τους ρωταω αμεσως τι γινεται σε περιπτωση που δεν ανοιξει το αλεξιπτωτο σε ελευθερη πτωση.Μου λενε υπαρχει back up.Τους λεω πειρατε την απαντηση σας

Υ.Γ. Δεν ειμαι σιγουρος οτι εχουν back up PC (Πιθανον εχουν) αλλα ειναι μια καλη απαντηση!!!!

Darth

@Solon +1000 κατι τέτοιο θα λυθεί μόνο οταν ολα τα αυτοκίνητα θα ειναι αυτοκινούμενα………. η το AI θα φτάσει στα επίπεδα ανθρώπινου εγκεφαλου

nikolasx

Αμαν, αρχησαμε, το Lagarisma τωρα και στο Google αυτοκινητα!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software AI featured Google

Google Photos: Τα εργαλεία επεξεργασίας με τεχνητή νοημοσύνη διαθέσιμα σε όλους τους χρήστες χωρίς συνδρομή

Η Google ανακοίνωσε ότι τα εργαλεία που υποστηρίζονται από AI στο Google Photos θα είναι διαθέσιμα σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί την εφαρμογή.