Google: Πως δοκιμάζει το Android για lag [video]

Ένα από τα ζητήματα που ενοχλούσαν πολλούς χρήστες του Android στις αρχές ήταν το lag που παρουσίαζε το interface του λειτουργικού συστήματος της Google. Η Google άρχισε να φέρνει updates και βελτιώσεις με τα χρόνια, αλλά με το Android 4.1 Jelly Bean αποφάσισε να ασχοληθεί σοβαρά εισάγοντας σημαντικές αλλαγές με το Project Butter.

Πέρα από αυτό όμως, η Google συνεχίζει να ασχολείται με το πως θα κάνει το Android πιο smooth. Με την βοήθεια μια φιλανδικής εταιρείας ονόματι OptoFidelity, δημιούργησε το ειδικό Chrome TouchBot για να ελέγξει την ανταπόκριση Android και Chrome OS συσκευών.

Όπως βλέπετε στο παρακάτω video το ρομπότ ακουμπά συνεχώς την οθόνη για να φανεί πως ανταποκρίνεται. Το ρομπότ μπορεί να εντοπίσει προβλήματα που οφείλονται σε hardware και σε software.

Δείτε το video:

Google: Πως δοκιμάζει το Android για lag [video], Google: Πως δοκιμάζει το Android για lag [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostas_falcon

Παρόλα αυτά ακόμη σκαλωνει το android……χρηστης note2 με nova launcher prime

Alex

Όσο και να ασχοληθούν επιφανειακά, το πρόβλημα παραμένει βαθιά μέσα στο λογισμικό…
Όταν ανακοινώσαν το προτζεκτ μπάτερ, όλοι στις κοινώτητες μεγάλων φόρουμ πιστευανε οτι θα γίνει όσο σμούθ είναι το iOS, αλλά ποτέ δεν ήρθε, ούτε στην 4,2 ούτε στην 4,4.

Η Apple και η MS έχουν διαμορφώσει σωστά τις βάσεις των OS τους, χάρης αυτού, στην καθημερινή χρήση, με χειρότερα χαρακτηρηστικά, δεν έχουνε lags.
Το καλό με αυτά τα 2 λογισμικά είναι ότι οταν τα χρησιμοποιείς, δεν πονοκεφαλιάζεις και δεν σκεύτεσαι πλέον τα σπέκς! (πολύχρονος χρήσης Android)

kostas_falcon

Έχω το Asus t100 και πάει βουτυρακι σε μονιμη βάση…..βλεπω και το ταπεινο lumia 532 dual του αδελφου μου επίσης βουτυρακι, αλλά πάσχουν από εφαρμογές….. αν από apps ότι έχω στο android μπορώ και σε win phone την εκανα εκεί χωρίς δεύτερη σκέψη

p.t

Λογικό χωρίς multitasking και με ακριβες συσκευες το ios να έχει λιγότερα lag απο οτι έχουν οι φτηνές Android συσκευές,αν κ στις τελευταίες εκδόσεις έχει γίνει αρχη.
Αυτοι που πραγματικα εχουν καλη android συσκευη lag δε γνωριζουν. Εξαιρειται η κατηγορια αυτων που δηθεν εχουν συσκευη που lagαρει γιατι δε συμπαθουν μια μαρκα η ενα λογισμικο.Ουτε μια από τις συσκευές δικές μου η φίλων που έχω δοκιμάσει είχε ένα lag(onex s3 s4 z2 m7 lgg2 note lgg3 note4)
Από την άλλη όσα κ να κάνει το wp ο κόσμος δε θέλει να το αγαπήσει όπως δείχνουν οι αριθμοί παγκόσμια.

vasilist

Μα το stock android δεν είχε σχεδόν ποτέ lag οι πάροχοι με τους extra launchers και τα extra feutures είναι αυτοί που διμηουργούν το lag.
Γιαυτό όσο ποιο stock τόσο πιο γρήγορο και ομαλό αλλα με αποτέλεσμα να καταντάει λίγο βαρετό σαν το IOS, Που δεν πειράζει τους απλούς χρήστες εδώ που τα λέμε.

Στέφανος

Το lg g2 πάντως το έχω ένα χρόνο και είτε με 4.4 είτε με 5 πάλι έχει lag. Πολύ λιγότερο από προηγούμενα κινητά όπως το s3, one x. Το πρόβλημα είναι βαθιά στο λειτουργικό. Σε real life τεστ με το lumia 630 είδα πως το τελευταίο είναι πιο γρήγορο και έχει τα μισά και ούτε specs. Το επόμενο κινητό μου θα είναι Windows phone. Με τα 10 άλλωστε θα έχει όλες τις εφαρμογές από Android και iOS.

kostas_falcon

@p.t

Από την ώρα που μου λες ότι δεν λαγκαρει το s3 τότε δεν μπορώ να σε πάρω στα σοβαρά…..

Επίσης, note4 910c (octacore) και έχει αρκετο λαγκ δυστυχώς…..

Γρηγόρης

Σε motorola moto g lte (1st gen) Δεν laggare ποτέ, ούτε με το 4.4.4 όταν το αγόρασα ούτε τώρα με το 5.1 (τώρα ειδικά πάει σφαίρα). Το android laggarei σε φτηνιάρικα μηχανήματα (λογικό να μπαίνει και σε αυτά) η σε custom ui των εταιρειών.
Σταματήστε να το συγκρίνετε, ειδικά της φτηνές συσκευές, με το ios. Έχουν τρελή διαφορά σε τιμή και προδιαγραφές.

Giorgos

Τί είναι το lag?
Όταν μου τελειώνει το βούτυρο βάζω λίγο απο το nexus 5.

nikolasx

άντε πάλι ότι τα windows υστερούν σε εφαρμογές, υστερούν σε ένα κενό παιχνιδιών και 1-3 ελληνικών εφαρμογών που πολύ σύντομα βγαίνουν, στα windows 10 θα υπάρχουν όλες οι εφαρμογές από ios και android όπως ανακοίνωσε η Microsoft.

djfapples

Z2 ούτε ίχνος lag είτε στο 4.4.2 είτε στο 4.4.4 είτε στο 5.0.2

Χάρης

Μπορείτε να σταματήσετε να σχολιάζετε όσοι δεν έχετε high end κινητά. Lag δεν υπάρχει στο android σε τέτοιες συσκευές, καταλάβετε το επιτέλους.

Αντώνης

Ό,τι και να κάνει η Google, το Android πάσχει στις low-end και λιγότερο στις mid-end συσκευές. Εάν έχετε πιάσει στα χέρια σας φθηνά Android (όχι αυτά των 80 ευρώ), τότε βλέπετε ότι δεν πάνε πουθενά. Ταυτόχρονα τα Windows Phone στα ίδια χαρακτηριστικά πηγαίνουν αρκετά πιο smooth. Είμαι υπέρμαχος των Android για χίλιους λόγους, όμως πάσχουν οι χαμηλές συσκευές.

jimmok

αν δοκιμασαν ετσι και το note 4 μετα το lollipop…. το ρομποτ δεν κανει σωστα την δουλεια του!

Tasos

Το LG G2 με lollipop λαγκαρει, τι να κάνω?

MANOS

Και τα Windows lagαρουν ειδικά στις φθηνές συσκευές αλλά το κάνουν με στυλ, αντί να κολλάει-κομπιάζει-αργεί σου βγάζει εκείνο το κουκλάκι με τις κουκκίδες που γυρίζουν (και καλά φορτώνει) και το περνάμε στο ντούκου.
Επίσης αν τα υπόλοιπα λειτουργία είχαν τις δυνατότητες παραμετροποίησης του Android εκεί θα βλέπαμε πόσο απροβλημάτιστα τρέχουν σε Low Specs συσκευές, εδώ ένα multitasking-multiwindow έβαλαν στο iOS και σου λέει ότι θα το πάρουν μόνο τα iPad Air & Air2 λόγο RAM.
Αφήστε πια το παραμύθι.

Κάτοχος Note4, Lumia 640XL & iPad4

Αντώνης

Και εγω μαζί σου είμαι Μάνο.

chrisa fr

Η αλήθεια είναι οτι σε κινητά android που δεν ανήκουν στην top κατηγορία, το Android εχει πολλά θεματάκια. Εγώ είμαι φαν Android αλλά η αλήθεια είναι οτι τα iOS είναι πολύ πιο smooth

Nikolaos

Μαλλον τα καλα, και ελεγχόμενα κινητά τα κρατά στο ράφι και στέλνει της μάπες αλλιώς δεν εξηγείτε..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.