Google Chromebit: To stick που μετατρέπει κάθε οθόνη σε υπολογιστή

Μπορεί να ακούγεται ως πρωταπριλιάτικο αστείο όπως το έξυπνο μαχαίρι-κινητό της Samsung, αλλά δεν είναι. Η Google ανακοίνωσε ένα stick, το Chromebit που δεν είναι μεγαλύτερο από ένα τσιγάρο, το οποίο όταν συνδεθεί με οποιαδήποτε LCD οθόνη ή τηλεόραση, τα μετατρέπει σε υπολογιστή.

Το νέο είδος Chrome OS computer μπορεί να συνδεθεί μέσω HDMI σε οποιαδήποτε οθόνη και κοστίζει κάτω από 100 δολάρια. Για την δημιουργία του Chromebit η Google συνεργάστηκε με την Asus και θα κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο καλοκαίρι. Είναι περίπου σαν το Chromecast, αλλά κάνει πολλά περισσότερα εκτός από το να στριμάρει video από το ίντερνετ.

Από τεχνικά χαρακτηριστικά έχει Rockchip 3288 SoC, μνήμη RAM 2GB, ενσωματωμένη μνήμη 16GB, USB 2.0 θύρα, υποστήριξη WiFi 802.11 ac, Bluetooth 4.0 και τετραπύρηνη ARM Mali 760 GPU. Όπως και το Intel Compute Stick που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο, το μόνο που χρειάζεται είναι να συνδεθεί σε οθόνη.

Όσο για την μπαταρία του, η Google δεν μπορεί να πει ακόμη πόσο θα διαρκεί καθώς βρίσκεται σε δοκιμαστική φάση. Γνωρίζουμε όμως ότι θα κυκλοφορήσει σε ασημί, μπλε και πορτοκαλί, ενώ περιμένουμε να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες το καλοκαίρι.

google chromebit, Google Chromebit: To stick που μετατρέπει κάθε οθόνη σε υπολογιστή

google chromebit, Google Chromebit: To stick που μετατρέπει κάθε οθόνη σε υπολογιστή

google chromebit, Google Chromebit: To stick που μετατρέπει κάθε οθόνη σε υπολογιστή

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
akis

καλο μηνα…!!

mrk

Γιατι μπαταρια;;;; αφου θα ειναι συνδεδεμένο με hdmi. Και οκ πες οτι θα απετει πιο πολλη ισχυ απο οσο θα δινε το hdmi. Καλωδιακι και στην πριζα!!!!

ioankav

Και στη δεύτερη φωτογραφία τι ακριβώς είναι αυτό το άνοιγμα στο πορτοκαλί; Για microUSB μου κάνει…

steliosGR

Ερωτηση: Γιατι στις φωτογραφιες του αρθρου τα logo της asus και του chrome βρσισκονται οπου να ναι, σε καθεμια? ( Ok guys, και του χρονου παντως) 🙂

kostas

Ως γνωστον το HDMI δεν παρεχει ρευμα ισως σε επομενες εκδοσεις του αυτο αλλαξει αλλα δεν ειναι τοσο σηγουρο ισως το ειχα ηδη κανει.. Εχει μια θηρα Usb Micro που μεσα απο αυτη περνει τα 5Volt’s για να λειτουργισει πραγμα του το παρεχουν οι περισσοτερες συγχρονες τηλεορασεις (usb + hdmi)..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.