Google Chromecast και Audio: Επίσημα με νέο design και όχι μόνο

Μαζί με τα smartphones Nexus 6P, Nexus 5x και το πρώτο Android tablet της σειράς Pixel, το Pixel C, η Google ανακοίνωσε επίσημα το Google Chromecast και το νέο Chromecast Audio. Το Google Chromecast υπήρξε το best-selling προϊόν στο Amazon, και φαίνεται η Google δεν παραλείπει να ανακοινώσει την ανανεωμένη έκδοση.

Μαζί ανακοίνωσε και το νέο Chromecast Αudio με υποστήριξη multi-room και επανασχεδίασε την εφαρμογή Chromecast.

Google Chromecast και Audio: Επίσημα με νέο design και όχι μόνο, Google Chromecast και Audio: Επίσημα με νέο design και όχι μόνο

Google Chromecast Audio

Αν έχεις ένα setup με πολλά ηχεία σε διάφορα δωμάτια, τότε το Chromecast Audio ίσως είναι η λύση. Με επίσης 40 ευρώ μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια cast-enabled εφαρμογή στο τηλέφωνο, tablet ή υπολογιστή σου για να ψάξεις για τραγούδια και να τα ακούσεις.

Η συσκευή έχει optical out, RCA και 3.5mm AUX εξόδους ώστε να μπορείς να το συνδέεις με σχεδόν κάθε ηχείο. Εάν χρησιμοποιείς πολλαπλά Chromecast Audios στο σπίτι, τότε αυτά θα συγχρονίζονται μεταξύ τους ώστε να κινείσαι μεταξύ των δωματίων και να ακούς τα τραγούδια από το ίδιο ακριβώς σημείο. Τουλάχιστον αυτό θα γίνει όταν έρθει ένα update αργότερα στον χρόνο.

Το Spotify, Google Play Music, Deezer, BBC iPlayer Radio και άλλες εφαρμογές έχουν native υποστήριξη για music streaming, αλλά επιπλέον θα μπορείς να κάνεις mirror τον ήχο από μια Android συσκευή ή τον Chrome browser από έναν υπολογιστή στο Chromecast. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείς στην ουσία να χρησιμοποιείς όποια εφαρμογή θέλεις.

Το Streaming θα γίνεται μέσω Wi-Fi, έτσι δεν θα υπάρχει μεγάλη απώλεια ποιότητας, όπως με το Bluetooth. Η Google αναμφισβήτητα προσφέρει έναν εύκολο χωρίς καλώδια τρόπο να έχουμε την μουσική μας εύκολα σε όποιο σημείο του σπιτιού βρισκόμαστε.

Google Chromecast και Audio: Επίσημα με νέο design και όχι μόνο, Google Chromecast και Audio: Επίσημα με νέο design και όχι μόνο

Google Chromecast

Με 40 ευρώ μπορείς να κάνεις την τηλεόρασή σου έξυπνη, αφού με το Chromecast γίνεται video streaming και screen mirroring. Επιπλέον υπάρχει πληθώρα εφαρμογών που υποστηρίζουν το Chromecast και τώρα σε αυτές προστίθενται το Spotify, BBC iPlayer Radio και Chrome Photos. Το Chromecast έρχεται με design και χρώματα (black, lemonade και coral) και με Wi-Fi στα 5GHz.

Δυστυχώς η ανάλυση έχει παραμείνει στα 1080p, αφού δεν πέρασε στην εποχή του 4K UHD video support. Αυτό ίσως απογοητεύσει κάποιους από την στιγμή κιόλας που τα νέα Nexus smartphones μπορούν να τραβούν 4K video.Μπορείς να χρησιμοποιήσεις Android (4.1+), iOS (7.0+), Windows (7+) και Mac OS X (10.7 +) για να συνδεθείς στο Chromecast.

Τέλος ένα νέο feature είναι η δυνατότητα να μπορείς να προβάλεις τα γραφικά του παιχνιδιού στην οθόνη και η οθόνη του κινητού να προβάλει το χειριστήριο, κάτι που η Apple το έχει υλοποιήσει παλαιότερα με το Apple TV.

Google Chromecast και Audio: Επίσημα με νέο design και όχι μόνο, Google Chromecast και Audio: Επίσημα με νέο design και όχι μόνο

Google Chromecast και Audio: Επίσημα με νέο design και όχι μόνο, Google Chromecast και Audio: Επίσημα με νέο design και όχι μόνο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Leonidas

Ήδη από την πρώτη στιγμή κάτοχος του Chromecast.
Ατελείωτες Online ταινίες και όχι μόνο.

Σίγουρα θα παραγγείλω το Chromecast audio…. από Αμερική φυσικά…!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.