Google Glass, αμφίβολη τελική consumer έκδοση;

Με το 2014 να φτάνει στο τέλος του σε λιγότερο από δυο μήνες, το αρχικό σχέδιο της Google να κυκλοφορήσει το Google Glass μέσα στο 2014 φαίνεται να αποτυγχάνει. Αυτό το γεγονός για έναν κολοσσό σαν την Google είναι ατυχές, αν σκεφτεί κανείς τα high-profile events με τα οποία επιχείρησε να προμοτάρει τα φιλόδοξα έξυπνα γυαλιά της.

Παρόλο που τα Google Glass μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αρκετούς ειδικούς σκοπούς, όπως την εργασία ή την διασκέδαση, πολλοί developers αναφέρουν ότι οι πιθανότητες να γίνουν επιτυχία στους απλούς καταναλωτές δεν είναι και τόσο μεγάλη.

Το Reuters επικοινώνησε με 16 developers εφαρμογών για τα Google Glass, και 9 ανέφεραν ότι έχουν σταματήσει την ανάπτυξη εφαρμογών λόγω της έλλειψης πελατών και τους περιορισμούς της συσκευής. Τρεις από αυτούς έχουν αλλάξει δρόμο γράφοντας εφαρμογές μόνο για επαγγελματική χρήση, αφήνοντας πίσω project που αφορούσαν στο ευρύ κοινό.

Επίσης, άξιο αναφοράς είναι ότι πολλοί υπάλληλοι κλειδιά της Google στο πρόγραμμα Glass έφυγαν από την εταιρεία τους τελευταίους 6 μήνες. Μερικοί από αυτούς ήταν ο lead developer Babak Parviz, ο electrical engineering chief Adrian Wong, και ο Ossama Alami διευθυντής στο Developer Relations.

Από την πλευρά της η Google υποστηρίζει ότι έχει εκατοντάδες άτομα στην ομάδα τα οποία δουλεύουν ακόμη για την ανάπτυξη των Google Glass. Ο επικεφαλής του Business Operations, Chris O’Neill, αναφέρει “Είμαστε δεσμευμένοι όπως πάντα και κοιτάμε μπροστά για την consumer έκδοση. Αυτό μπορεί να πάρει χρόνο και δεν κοιτάμε να πουλήσουμε ένα προϊόν πριν είναι απολύτως έτοιμο”.

Εμείς περιμένουμε να δούμε αν τελικά τα έξυπνα γυαλιά της Google θα γίνουν βιώσιμο καταναλωτικό προϊόν. Τι λέτε;

google glass delay, Google Glass, αμφίβολη τελική consumer έκδοση;

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Solon

Πιστεύω πως υπάρχουν αρκετά προβλήματα ως προς την αποδοχή του συγκεκριμένου γκάτζετ και για αυτό κολλάει το όλο πρότζεκτ. Να σας θυμίσω μόνο ότι πρόσφατα η Google αναγκάστηκε να συμμορφωθεί με την ευρωπαϊκή οδηγία για το δικαίωμα στην λήθη αφαιρώντας δεδομένα από τους servers της. Πως μπορείς να ξέρεις αν κάποιος που φοράει τα γυαλιά αυτά δεν σε βιντεοσκοπεί και πως είναι δυνατόν να εξασφαλίσεις το δικαίωμα στη λήθη με ένα τέτοιο γκάτζετ; Οι μηνήσεις θα πέσουν βροχή με το που θα κυκλοφορήσουν και προσωπικά το βρίσκω απόλυτα λογικό. Ούτε εγώ θέλω να με βιντεοσκοπούν εν αγνοία μου. Και ενώ με όλες τις άλλες συσκευές καταλαβαίνεις αν κάποιος πάει να σε τραβήξει (εκτός βέβαια και αν το κάνει με προφυλάξεις) με τα γυαλιά θα γίνετε το έλα να δεις αφού οποιοσδήποτε θα μπορεί να μεταδίδει live ότι βλέπει χωρίς αυτό να γίνετε αντιληπτό φανερά. Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που πιστεύω ότι έχει πολλά νομικά προβλήματα και αυτό είναι λογικό να απομακρύνει τους developers.

Panagiotis - Volos

Solon υπάρχουν τόσες κρυφές κάμερες σε μπρελόκ-ρολόγια-στιλούς κλπ που δεν χρειάζεται κάποιος τα google glass για να το κάνει.

Panos7GR

Ότι θα βγουν, θα βγουν, αλλά κι εγώ τις επιφυλάξεις μου για το αν θα σταθούν στην αγορά. Συμφωνώ με το Solon, ότι κυρίως θα υπάρχει νομικό πρόβλημα καθώς ήδη έχουν αντιδράσει αρκετοί. Επίσης αρχικά με τη τιμή στα ύψη δύσκολα ο απλός καταναλωτής να ασχοληθεί με ένα “πειραματικό” προϊόν.

@Solon: Σε μια κοινωνία του Μεγάλου Αδερφού που ζούμε πλέον, παντού σχεδόν βιντεοσκοπησε! Από το φανάρι ρύθμισης κυκλοφορίας, από κάμερες οπισθοποριας στα φορτηγά ή απλά αμάξια, από κάμερες ασφαλείας μέχρι κι από spy gadget κάμερες (δες στο e-bay πχ). Ωστόσο το επαναλαμβάνω, συμφωνώ μαζί σου στο ότι εκεί, στο νομικό, θα κολλάει το θέμα.

Nick Greek

Σοβαρά τώρα ρε παιδιά άμα θέλανε να μας βιντεοσκοπησουν τα γυαλιά της Google θα περίμεναν? Όλα τα κινητά πλέον έχουν κάμερες ταμπλέτες και λαπτοπ επίσης!Εγώ προσωπικά θα τα αγόραζα…αλλά είναι πανάκριβα,αν πέσει η τιμή τους θα τα αγοράσουν πολύ το πιστεύω!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.