Google Glass, η επόμενη έκδοση θα έρθει με chip της Intel

Αν και το πρώτο Google Glass μπορεί τελικά να μην βγει στην αγορά, ξεκινήσαμε ήδη να ακούμε πληροφορίες για την επόμενη έκδοση για τα έξυπνα γυαλιά της Google. Σύμφωνα με την Wall Street Journal η Google θα συνεργαστεί με την Intel η οποία είναι ένας ακόμη παίκτης που θέλει να διεκδικήσει μερίδιο στην αγορά των wearables, και η νέα έκδοση αναμένεται του χρόνου.

Το chip της Intel θα αντικαταστήσει τον επεξεργαστή της Texas Instruments που βρίσκεται στην πρώτη έκδοση του Google Glass. H Intel δεν τα κατάφερε όταν έγινε η μεγάλη άνοδος στην αγορά των smartphones και επιχειρεί να το κάνει με τα wearables. Όπως αναφέρει η WSJ, στοχεύει να προωθήσει το Google Glass σε εταιρείες όπως δίκτυα νοσοκομείων και κατασκευαστές, ενώ παράλληλα θέλει να αναπτύξει νέους τρόπους χρήσης των έξυπνων γυαλιών σε χώρους εργασίας.

Η Google λάνσαρε το Google Glass το 2012 ως consumer gadget αλλά έκτοτε έχει δεχθεί αρκετά μεγάλη κριτική όσον αφορά στην προστασία της ιδιωτικότητας και αρκετοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως η Google δεν θα καταφέρει τελικά να πείσει τους καταναλωτές για τα έξυπνα γυαλιά της.

Μένει πρώτα να δούμε αν και κατά πόσο θα καταφέρει να ωθήσει η Google το δικό της προϊόν στην αγορά, και στη συνέχεια αν θα πετύχει να μπει η Intel στα wearables.

google glass intel, Google Glass, η επόμενη έκδοση θα έρθει με chip της Intel

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.