Ατύχημα με αυτόνομο όχημα της Google

H Google επιβεβαίωσε ότι ένα Lexus RX 450h από τα αυτόνομα οχήματα που δοκιμάζει ενεπλάκει σε ατύχημα την Παρασκευή στους δρόμους του Mount View στην Καλιφόρνια. Το όχημα, ένα κινούταν σε κεντρική λεωφόρο όταν ένα άλλο αυτοκίνητο παραβίασε φωτεινό σηματοδότη και προσέκρουσε στην πλευρά του συνοδηγού του αυτόνομου οχήματος της Google.

Βίντεο από κινητό τηλέφωνο περαστικού δείχνει το Google Car με εμφανή τη ζημιά στο αμάξωμα λίγο μετά το συμβάν να έχει ρυμουκληθεί πάνω σε όχημα εταιρείας οδικής βοήθειας.

Η αστυνομία δήλωσε ότι μέσα στο αυτόνομο όχημα της Google βρισκόταν μόνο ένας επιβάτης τη στιγμή του ατυχήματος και ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Η Google δήλωσε ότι το όχημα βρισκόταν σε λειτουργία “in control”, με άλλα λόγια σε αυτόνομη οδήγηση όταν συνέβει το ατύχημα.

Δεν είναι το πρώτο ατύχημα με αυτόνομα οχήματα της Google στους δρόμους της Αμερικής. Μόνο τον περασμένο Αύγουστο καταγράφηκαν τρια περιστατικά στην πολιτεία της Αριζόνα.

Ατύχημα Google Car, Ατύχημα με αυτόνομο όχημα της Google

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
miltiad

Ο παραγωντας ανθρωπινο λαθος ακομα δεν μπορει να προβλεφθει απο αλγοριθμο.

Stregas

Ο παράγοντας βλακεία, μάλλον εννοείς φίλε Μιλτιάδη. Ο άνθρωπος οδηγός πέρασε με κόκκινο, όχι το αυτόνομο. Τι θα μπορούσε να κάνει το σύστημα της google; Να βγάλει φτερά και να πετάξει;
Πραγματικά ανυπομονώ να με πάει βόλτα ένα τέτοιο όχημα.
Θα νοιώθω πολύ πιο ασφαλής μέσα σε αυτό παρά με κανένα δικό μας κάγκουρα.

Ioannis

για αρχη κανε νεα test drive το vw passat (ισως κ σε αλλα αυτοκινητα να γινεται αυτο δεν εχω ιδεα απολα επειδη το εχω δοκιμασει στο δικο μ και δουλευει) με ενεργο το συστημα διατηρησης λοριδας και παρε τα χερια απο το τιμονι με ενεργο το cruise control. αν βρει εμποδιο μπορστα μειωνει την ταχυτητα ενω στριβει κ μονο του το εχω δοκιμασει και σε δρομο με 1 λοριδα ανα κατευθυνση κ στο σημειο που το δοκιμασα δουλεψε μια χαρα ενταξει προφανως κ δεν το εμπιστευομαι 100% εννοειται απλα ειναι σαν εφε αυτονομης οδηγησης υπο την προυποθεση οτι εισαι σε εγρηγορση να παρεις τον ελεγχο αν γινει κατι. Αυτο το κανει μεχρι τα 130 μετα δεν λειτουργει

Stregas

Ναι, αυτά μπορεί να λειτουργούν στην Αττική Οδό. Έλα Κρήτη με το καταπληκτικό και υπερσύγχρονο οδικό δίκτυο που δεν υπάρχει ούτε καν διαγράμμιση να το δοκιμάσεις και σε βλέπω να καβατζάρεις κι εσύ ένα εκκλησάκι από τα εκατοντάδες του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης…

ΑντώνηςΤ

Πολύ μεγάλη είδηση… μήπως αυτό γίνεται χιλιάδες φορές (μην πω δεκάδες) την ημέρα στο κόσμο… αλλά όχι είδηση είναι να τρακάρουν (όχι να τρακάρει) ένα αυτόνομο όχημα.

Την επόμενη φορά να βγάλουν μια είδηση στην όποια ένα όχημα έπεσε πάνω σε σταθμευμένο αυτόνομο όχημα. Το αυτόνομο θα φταίει στάνταρ που ήταν εκεί.

Φυσικά δεν λέω ότι θα είναι όλα τελειά, απλά θα είναι πολύ πιο τελειά από τους ανθρώπους σίγουρα.

Λευτερης

Στην Ελλαδα θα δουμε αυτονομο οχημα οταν η γενια μας δε θα μπορει να οδηγησει λογω γήρατος. Δεν πειραζει κατι ειναι κι αυτο. Τα οχηματα αυτα χρειαζονται και ενα φυσιολογικο οδικο δικτυο για να λειτουργησουν….

ΑντώνηςΤ

Όσο και αν το βλέπουμε στην τηλεόραση με τα ντοκιμαντέρ και τις ταινίες, κανένα οδικό δικτιού στον κόσμο στο σύνολο του δεν είναι τέλειο (όσοι έχουν βγει έξω το ξέρουν). Οπότε μην το υποτιμούμε τέλειος το θέμα (τι να πουν και οι Ινδοί)

Σίγουρα τα αυτόνομα οχήματα είναι πολύ πιο έξυπνα από τους πολιτικούς μας (τουλάχιστον αυτά λαμβάνουνε μια πορεία και την ακολουθούν κατά γράμμα) και είναι πολύ πολύ πολύ πιο έξυπνα από τους οδηγούς γενικά. Οπότε τα συμπεράσματα δικά σας 😉

One

Σε λίγο θα παρακαλαμε να υπάρχουν μόνο αυτόνομα αυτοκίνητα και να καταργηθούν οι οδηγοί με αυτά που συμβαίνουν.

stam

Ε, και φταίει το όχημα της Google ? Αφού ο άλλος παραβίασε σηματοδότησε! Τι θα μπορούσε να κάνει το αυτόνομο όχημα; Να πετάξει ή να εξαφανιστεί ? Έλεος.

Γουγλης

Σίγουρα iphonακιας ο οδηγός που προκάλεσε το ατύχημα λέμεεε. Είδε Google και έφριξε.

miltiad

@Stregas μαζι σου, αυτο εννοουσα αλλα μαλλον δεν το διατυπωσα σωστα 🙂

Manolis

Δε λέει το άρθρο αν πέρασε ο οδηγός με πορτοκαλί και το αυτόνομο όχημα αν με το που άναψε πράσινο το φανάρι ξεκίνησε αμέσως και με ταχύτητα… Και μη μου πείτε ότι δεν έχει συμβεί σε όλους μας να περάσουμε το φανάρι με βαθύ πορτοκαλί και ελαφριό πράσινο (δυστυχώς)!!!

NikosAr

Ε ρε γλέντια κανένας δεν γνωρίζει οτι στο Νομό Τρικάλων απο πέρυσι κυκλοφορούν λεωφορεία χωρίς οδηγό ? Ε ρε Ελλαδάρα με τους Ελληνάρες σου !

ΑΝΔΡΕΑΣ

Αγαπητέ @Κώστας Βλαχάκης χαίρομαι που συμμετέχετε στην συζήτηση για το google (Μπλιάχ) car και δίνεται τις γνώσεις σας. Φυσικά μόλις κυκλοφορήσει το Apple car αυτά τα lagarismata θα είναι παρελθόν! 6 δευτερόλεπτα να ξεκινήσει!! Σαν mini boot loop μου ακούγεται!!
Ενώ όταν περνά το διαστημικό αυτόνομο apple car θα έχει (από σεβασμό και δέος ) πάντα πράσινο και τα υπόλοιπα θα κοκαλώνουν άμεσα!! Εγώ ποτέ δεν πίστεψα πως δεν θα βγει το στολίδι της θεάς μας στους δρόμους και είμαι σίγουρος πως είναι αβάσιμες φήμες για μη κατασκευή του!! Επίσης θέλω ,εκ μέρους του Δ.Σ στο Cupertino να σας ευχαριστήσω για το storm information που κάνατε 2 μήνες τώρα ,εν όψει των θεαματικών (διαστημικών θα έλεγα ) αλλαγών και Innovation Που έφερε το LUCKY 7 IPHONE!!
Υ.Γ Είμαστε σε επικοινωνία με τον director Michael Man για να μπορέσει να απεικονίσει το μέγεθος των ουρών και την λαχτάρα πιστών μας για να το αποκτήσουν.
Apple rules Haters gona hate !!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars Google Google Car

Google: Αφήνει πίσω τα σχέδια για πλήρως αυτόνομα οχήματα;

Πριν ακόμη ακουστούν όλα τα mainstream ονόματα που ακούγονται σήμερα για το ενδιαφέρον τους στο κομμάτι των αυτόνομων οχημάτων, η Google ήταν από τις πρώτες που πίστεψε ότι το μέλλον είναι εκεί.

Gear Google Google Car

Google & Fiat: Νέα συνεργασία για τα αυτοκινούμενα οχήματα

Πριν από κάποιες μέρες ακούστηκαν για πρώτη φορά οι πληροφορίες ότι η Google θα συνεργαστεί με την Fiat Chrysler όσον αφορά στο πολλά υποσχόμενο σχέδιό της για αυτοκινούμενα οχήματα. Οι αναφορές έλεγαν ότι η Google θα έβαζε self-driving τεχνολογία στα minivans της Fiat.

Cars Google Google Car Star

Google: Το αυτοκινούμενο όχημα προκάλεσε το πρώτο του ατύχημα

Μέχρι τον προηγούμενο μήνα η Google μπορούσε να υπερηφανεύεται ότι τα αυτοκινούμενα οχήματά της έχουν διανύσει πάνω από 1.609.344 χλμ χωρίς να προκαλέσουν ούτε ένα ατύχημα. Τα αυτοκίνητα της Google έχουν εμπλακεί σε ατυχήματα, αλλά δεν έφταιγαν σε κανένα.

Cars Google Google Car Star

Google car: Το αυτόνομο όχημα θα επικοινωνεί με τους πεζούς

Η Google εδώ και καιρό δουλεύει εντατικά για την υλοποίηση του project της όσον αφορά στα αυτοκίνητα, την δημιουργία ενός αυτόνομου οχήματος που δεν θα χρειάζεται οδηγό. Φυσικά ο αλγόριθμος που αφορά στον τρόπο οδήγησης, είναι όσο το δυνατόν πιο προσεκτικός και ασφαλής, για να αποφευχθούν ατυχήματα με πεζούς ή άλλα οχήματα.