Google Smart Glove, Πατέντα που θα σε κάνει να βιώνεις φάσεις Minority Report

Η Google θεωρεί ότι το Project Glass δεν είναι αρκετό, αλλιώς δεν εξηγείται το γιατί έχει καταθέσει μία πατέντα για ένα έξυπνο γάντι, το οποίο μοιάζει σαν να είναι βγαλμένο από την ταινία Minority Report. Είναι ενδεικτικό ότι η Google τιτλοφορεί την πατέντα της “Seeing with your hand”, δηλαδή το να βλέπεις με το χέρι σου.

Το Google Glove είναι γεμάτο ηλεκτρονικά στοιχεία και αισθητήρες, όπως κάμερες στα ακροδάχτυλα, πυξίδα, γυροσκόπια, επιταχυνσιόμετρα και κάθε λογής αισθητήρες κίνησης, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει μία κεντρική μονάδα επεξεργασίας. Περιττό να τονίσουμε ότι έχει και όλες τις απαραίτητες μορφές ασύρματης συνδεσιμότητας.

Το συνοδευτικό λογισμικό μπορεί να εκτελεί ένα σωρό από αναπάντεχες λειτουργίες, όπως είναι η χρήση των καμερών στα ακροδάχτυλα ως μικροσκόπια, ή να κάνεις zoom για να δεις στα γυαλιά ένα αντικείμενο που βρίσκεται μακριά σου (πώς είπατε; Κιάλια; Τρε μπανάλ!). Οι εφαρμογές είναι κυριολεκτικά απεριόριστες, ειδικά εάν σκεφτεί κανείς ότι θα μπορούν να αντικαθίστανται κάποια στοιχεία με άλλα, π.χ. οι κάμερες με κάποια άλλη συσκευή κ.λπ.

Η πατέντα έχει κατατεθεί, μέχρι να τη δούμε όμως στην παραγωγή θα περάσει καιρός, ή μήπως όχι; Με την Google ποτέ δεν ξέρεις…

, Google Smart Glove, Πατέντα που θα σε κάνει να βιώνεις φάσεις Minority Report

Πηγή

Kudos to Panos7GR

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos7GR

Επίσης πολλοί υποστηρίζουν πως η Google δημιούργησε αυτό το προϊόν για να καλύψει κάποιες αδυναμίες των Google Glass (ή αλλιώς Project Glass). Άρα ίσως να προορίζονται κάποια στιγμή να πουλιούνται σε ίδιο “πακέτο” και θα έχουν ως σκοπό να ενισχύσουν τις αισθήσεις μας και να αντιλαμβανόμαστε καλύτερα το περιβάλλον μας όπως πχ αναφέρετε στο άρθρο το ζουμ σε ένα μακρινό αντικείμενο.

Για να δούμε τι άλλο θα σκεφτούν εκεί στα Google X Labs!

azriel84

Μπα; Πατεντάρει η Google γάντια; Αν πάει δηλαδή η Apple να βγάλει αντίστοιχα γάντια θα φάει μήνυση για παραβίαση πατέντας; 😉

Στο σοβαρό κομμάτι τώρα, χαίρομαι που τώρα που ήμαστε ακόμα νέοι, βλέπουμε απ’τους κολοσσούς της τεχνολογίας να αρχίζουν να υλοποιούν αυτά που βλέπαμε στις ταινίες. Φανταστείτε τι έχει να γίνει στα 60 μας (τώρα μου ήρθε εικόνα με τον Βλαχάκη παππού με αρθριτικά και να προσπαθεί να γράψει άρθρο για το τελευταίο Mind-Reading plug-in μοντέλο του 2070 :PPp)

GiannisWST

Φιλε azriel το θεμα με τις πατεντες ειναι οτι αν αργοτερα η apple (ή η microsoft, ibm, hp κλπ) μπορουν να κανουν κατι καλυτερο και ανωτερο απο το google να το κανουν και να μην τους εμποδισει. Γιατι τωρα αυτο γινεται. Αν βγει η υλοποιηση τou google σε κανα χρονο (υποθετικα) και μετα απο 3 χρονια καποιος σκεφτει κατι καλυτερο που εχει να προσφερει πραγματικα νεα χαρακτηριστικα, να μπορει να τα δωσει στην αγορα.

Και εγω πιστευω οτι αυτο θα συνδεθει με τα γυαλια, γιατι τα gestures recognition δεν ειναι τοσο κοντα ακομα ή η φωνητικη καθοδηγηση σε μερικες χωρες λογο μη υπαρξης ακομα σωστης τεχνολογιας (φωνητικης αναγνωρισης) δε θα λειτουργουσε. Αλλα θα κανει αρκετα χρονια μεχρι να το δουμε σε τελικη υλοποιηση.

azriel84

Δεν διαφωνώ, το σχόλιο μου ηταν άκρως ειρωνικό για σχόλια του στυλ “η Apple πατεντάρει το παραλληλόγραμο με στρογγυλεμένες γωνίες” :Pp

Καλά αν συνδέεται και με τα γυαλία θα μιλάμε για ότι πιο κοντά στο Minority Report indeed!

Haduuken!

Εμπρός λοιπόν καλό μου γάντι ! Η γοογλε σε κάνει Αστυνόμο Σαΐνη .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.