Google X labs: Εργάζεται πάνω στις μπαταρίες του μέλλοντος

Τελευταία ακούμε όλο και πιο συχνά εταιρείες και Πανεπιστήμια να ασχολούνται με το μείζον ζήτημα που ονομάζεται μπαταρία. Αυτή τη φορά φαίνεται πως και η Google αποφάσισε να συμβάλει με το X labs έτσι ώστε να δούμε τις επόμενης γενιάς μπαταρίες σε smartphones και tablet.

Πρόσφατα το Πανεπιστήμιο του Stanford να δημιούργησε μια μπαταρία ιόντων αλουμινίου η οποία φορτίζει σε ένα μόλις λεπτό. Τώρα ήρθε η σειρά της Google να αποκαλύψει ότι θα ασχοληθεί σοβαρά με τις μπαταρίες καθώς δημιούργησε μια ομάδα η οποία θα ερευνήσει νέες τεχνολογίες για την δημιουργία μπαταριών επόμενης γενιάς.

Η ομάδα έχει επικεφαλής τον ειδικό στις μπαταρίες Dr. Ramesh Bhardwaj ο οποίος έρχεται από την Apple. Ένα concept πάνω στο οποίο εργάζεται η Google είναι εύκαμπτες μπαταρίες στερεάς κατάστασης, όμοιο με το project που ανακοίνωσε πρόσφατα η Dyson και στο οποίο έχει επενδύσει 15 εκατομμύρια δολάρια. Οι μπαταρίες αυτές αντικαθιστούν τα υγρά χημικά με αποτέλεσμα να έχουμε πιο μικρές, αποδοτικές και πιο ασφαλείς μπαταρίες οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε smartphones, tablet και wearables.

Στην περίπτωση της Google, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης να χρησιμοποιούνται σε εύκαμπτες συσκευές, ακόμη και να εμφυτεύονται στο ανθρώπινο δέρμα. Για παράδειγμα στην περίπτωση των έξυπνων φακών επαφής, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μια τέτοια μπαταρία που δεν είναι εύφλεκτη.

Όλο και περισσότερα ονόματα όπως Apple, Google, Tesla, IBM πραγματοποιούν έρευνα πάνω στις μπαταρίες του μέλλοντος, αλλά το ζήτημα είναι ποιος τελικά είναι αυτός που θα κάνει την αλλαγή και θα φέρει την επανάσταση στα gadget που χρησιμοποιούμε καθημερινά.

google x labs μπαταρίες, Google X labs: Εργάζεται πάνω στις μπαταρίες του μέλλοντος

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κτιστοκωστης

Μιλάμε για του πολυυυυ μέλλοντος……!!! Καλη ανάσταση σε όλους!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.