GoPano micro, Κάμερα για πανοραμικό video 360° με το iPhone

Ένα απίθανο αξεσουάρ για το iPhone 4 δημιούργησε ο Michael Rondinelli και μια ομάδα από το πανεπιστήμιο Carnegie Mellon των ΗΠΑ. To GoPanο όπως ονομάζεται το συγκεκριμένο αξεσουάρ είναι ένας εξωτερικός φακός που ακουμπά στον φωτογραφικό φακό του iPhone 4 και του επιτρέπει να βλέπει και να βιντεοσκοπεί και τις 360 μοίρες του περιβάλλοντος του.

Το GoPano micro μας δίνει για πρώτη φορά την δυνατότητα να καταγράφουμε ότι συμβαίνει γύρω μας με μια απλή συσκευή καταγραφής, όπως η κάμερα του iPhone 4 και το απαραίτητο software. Η τεχνογνωσία της ομάδας προέρχεται από την έρευνα τους πάνω στην πανοραμική λήψη εικόνας από ρομπότ που κατασκευάζουν στο Carnegie Mellon, γνωστό για τις πρωτότυπες έρευνες τεχνολογίας που πραγματοποιεί.

Μάλιστα το GoPano δεν αποτελεί απλά μέρος μιας ερευνητικής προσπάθειας, αλλά η ομάδα ευελπιστεί να το δει σύντομα στην παραγωγή.
Πως σας φαίνεται η ιδέα;

, GoPano micro, Κάμερα για πανοραμικό video 360° με το iPhone

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
lampros

μια απο τις καλητερες πατεντες που εχω δει….
πολυ καλο…¨)))

jek

Χαχαχα πολυ καλο.Μου θυμησε φουγαρο καραβιου.

NikosVolos

Πολυ καλο αν και εχω την εντυπωση οτι το εχω ξαναδει απο καποιο παιδι που ειχε δωσει εδω στο Τechblog την συγκεκριμενη σελιδα.

Κώστας Βλαχάκης

Nikos, ναι ο fotis μας το έδειξε στο άρθρο με το Google Street View 🙂
Γιαυτό και εμείς του δώσαμε kudos όπως βλέπεις κάτω κάτω στο άρθρο μας 🙂

Paris

άντε να κάνουμε εμείς το street view

NikosVolos

Λογικα πρεπει να εχει κατι σαν καθρεφτη στο εσωτερικο αυτου του ‘χωνιου’ ωστε να μπορει να δινει 360 μοιρων εικονα,ετσι δεν ειναι;
Υπαρχει περιπτωση να το δουμε και στην αγορα ή ειναι απλως μια πατεντα;

NikosVolos

Sorry,μολις διαβασα και το υπολοιπο αρθρο.
Αν θες σβησε τα 2 τελευταια σχολια.

σάκης

Μόνο εμένα δε με τρέλανε σαν ιδέα ρε παιδιά; :-p

Η μόνη λογική χρησιμότητας είναι εάν βρίσκεσαι σε χώρο που δεν σου επιτρέπεται να κινηθείς (πχ μέσα στο αυτοκίνητο). Τώρα αν είσαι σε εξωτερικό χώρο, πολύ απλά γυρίζεις εσύ ο ίδιος. Επίσης υπάρχει και παραμόρφωση της εικόνας στα δεξιά και αριστερά.

Petros Nikolopoulos

Πολύ εντυπωσιακό!!

fotis

Σάκη καταγράφει και αποθηκεύει το βίντεο σε 360 μοίρες έτσι ώστε να μπορείς να το δεις και μετά. Δεν αποθηκεύει μόνο ότι δείχνει στην οθόνη.

Δες εδώ https://www.eyesee360.com/examples/

george

πολυ καλη ιδεα.ειδικα το playback με ενθουσιασε πολυ. τραβας video και μετα το βλεπεις αυτο που τραβηξες μαζι με το γυρω περιβαλλον. φανταστικη πατεντα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i