Gorilla Glass 5: Υπόσχεται προστασία από πτώσεις έως και 1.6 μέτρα

Η Corning ανακοίνωσε επίσημα το Gorilla Glass 5, μια χημικά ενισχυμένη επικάλυψη από γυαλί, η οποία αναμένεται να μπει στις μελλοντικές ναυαρχίδες και υπόσχεται να τις κάνει πιο ανθεκτικές στις πτώσεις, οι οποίες είναι αρκετά συχνές.

Με το Gorilla Glass 5 μια συσκευή μπορεί να αντέξει πτώσεις σε σκληρές επιφάνειες από ύψος έως και 1.6 μέτρα. Συγκριτικά με τον προκάτοχό του, παρέχει καλύτερη προστασία από πτώσεις στο ύψος της μέσης και των ώμων. Το Gorilla Glass 4, το οποίο έφερε η Corning το 2014, προστάτευε από ύψος περίπου ενός μέτρου.

Επικαλούμενη μια πρόσφατη έρευνα, η Corning λέει ότι πάνω από το 85% των κατόχων smartphones ρίχνουν κάτω τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο το κινητό τους. Το 55% έχει ρίξει το smartphone τουλάχιστον τρεις φορές και οι περισσότερες πτώσεις (60%) συμβαίνουν από το ύψος της μέσης ή των ώμων, κάτι που σημαίνει ότι το κινητό πέφτει είτε όταν είναι στην τσέπη είτε τραβώντας μια φωτογραφία.

Η Corning αναφέρει ότι το Gorilla Glass 5 έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει καλύτερη προστασία στις πιο συχνές πτώσεις. Το κινητό μπορεί να σωθεί στο 80% των περιπτώσεων που πέφτει με την οθόνη προς το έδαφος σε ύψος 1.6 μέτρων.

Η επικάλυψη της Corning έχει χρησιμοποιηθεί σε πάνω από 1800 μοντέλα 40 μεγάλων κατασκευαστών. Περισσότερες από 4.5 δισ. συσκευές έχουν αποσταλεί παγκοσμίως με Gorilla Glass τα τελευταία 10 χρόνια

Το Gorilla Glass 5 έχει μπει ήδη στη μαζική παραγωγή και η εταιρεία υπόσχεται να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες μέσα στους επόμενους μήνες. Είναι πιθανό λοιπόν, να το δούμε στις ναυαρχίδες που θα ανακοινωθούν το φθινόπωρο.

gorilla glass 5, Gorilla Glass 5: Υπόσχεται προστασία από πτώσεις έως και 1.6 μέτρα

gorilla glass 5, Gorilla Glass 5: Υπόσχεται προστασία από πτώσεις έως και 1.6 μέτρα

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Metalmania

Στο τέλος θα παίζουμε βόλεϊ με τα κινητά..

Thomas

Gorilla glass 1και 2 και 3 και και, και μόλις βάλεις κατά λάθος το κινητό στην ίδια τσέπη με τα κλειδιά την πάτησες.

dark_master
Διονύσης

S6 edge+ με κλειδιά, με κέρματα και ο, τι άλλο μπορεί να μπει σε μια τσέπη παρέα με το κινητό, δεν έχουν καταφέρει να του κάνουν το παραμικρό.

NtinosMD

Panzer-glass επικαλυψη και εχεις το κεφαλι σου ησυχο … αλλα που?

Χ.88

@ Thomas

Πόσο δίκιο έχεις φίλε μου!!
Το ίδιο λέω και γω τόσο καιρό,πρόσφατα πήρα ένα Lg G4 που έχει gorilla glass 3 και ήδη έχει γίνει μες τις γρατζουνιές.
Σίγουρα προσφέρει κάποια προστασία αλλά κυρίως είναι ένα καλοστημένο marketing!

vladimiros

Το ξερω θελουν να φτασουν στην αντοχη του Νοκια 3310,μαλλον στο Gorilla glass 10 θα το καταφερουν! ! 🙂 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Gorilla Glass

Gorilla Glass DX και DX+: H φωτογράφιση με κινητό αλλάζει

Η τεχνολογία προστασίας της Gorilla περνά από την οθόνη και στον φωτογραφικό φακό των smartphones, με τα μοντέλα DX και DX+.

Smartphones Corning featured Gorilla Glass

Gorilla Glass Victus: Προσφέρει αντοχή από γρατσουνιές και πτώσεις έως και 2 μέτρων

Η εταιρεία φαίνεται να εργαζόταν πάνω στην ανάπτυξη όχι απλός γυαλιού που θα αντέχει σε πτώσεις, αλλά και σε γρατζουνιές.

Business Apple Corning

Apple: Επενδύει $250 εκ. στην Corning για μελλοντικά καινοτόμα προϊόντα

Η Apple επενδύει για ακόμη μία φορά χρήματα αξίας $250 εκατομμυρίων δολαρίων στην Corning για την δημιουργία καινοτόμων προϊόντων.

Gear Corning

Astra Glass: Η Corning θα παρουσιάσει ένα νέο premium γυαλί για tablets, laptops και τηλεοράσεις

Η Corning βρίσκεται στο Display Week και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιάσει το νέο της προϊόν, το Astra Glass, το οποίο είναι για tablets, notebooks, και τηλεοράσεις.