HSGT: Σύντομα στην παραγωγή σκληροί δίσκοι μεγέθους 10TB

Η HGST, θυγατρική εταιρεία της γνωστής Western Digital, παρουσίασε έναν σκληρό δίσκο χωρητικότητας 10TB σε μια εμπορική έκθεση προγραμματιστών ανοιχτού κώδικα αποθήκευσης για Linux. Οι νέοι σκληροί δίσκοι δεν θα αργήσουν να μπουν στην παραγωγή, μιας και αναμένεται να ανακοινωθούν κάπου στα μέσα του δεύτερου τριμήνου του 2015.

Οι νέοι δίσκοι χρησιμοποιούν την τεχνολογία Shingled Magnetic Recording (SMR) η οποία αυξάνει την πυκνότητα των δεδομένων έτσι ώστε περισσότερα δεδομένα να μπορούν να “στριμωχτούν” σε κάθε σημείο του δίσκου. Ο δίσκος είναι σφραγισμένος και γεμισμένος με αέριο ηλίου (και έχει την ονομασια HelioSeal), το οποίο βοηθάει στην μείωση της τριβής της κεφαλής πάνω στον δίσκο και δίνει την δυνατότητα να τοποθετηθούν περισσότερες επιστρώσεις από τον κατασκευαστή πάνω στον δίσκο. Ωστόσο σε θέματα απόδοσης, ο σκληρός θυμίζει πολύ έναν κλασικό σημερινό σκληρό δίσκο.

Η τιμή του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα, αλλά όπως και η HGST δήλωσε, η κοστολόγηση θα είναι αποτέλεσμα της χαμηλής κατανάλωσης ρεύματος και φυσικά της χωρητικότητας του.

HGST, HSGT: Σύντομα στην παραγωγή σκληροί δίσκοι μεγέθους 10TB

HGST, HSGT: Σύντομα στην παραγωγή σκληροί δίσκοι μεγέθους 10TB

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Eγκαταλείπoνται τα σχέδια για την ανάπτυξη οθονών MicroLED

Η Apple τερμάτισε ένα project για την εσωτερική ανάπτυξη οθονών microLED εσωτερικά, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.