HGST: Ο πρώτος σκληρός δίσκος με χωρητικότητα-ρεκόρ 10 terabytes

H HGST ανακοίνωσε τον πρώτο σκληρό δίσκο χωρητικότητας 10 terabytes ο οποίος προορίζεται για επιχειρήσεις και data centers. Ο Ultrastar Archive Ha10 SMR HDD όπως είναι η ονομασία του, προορίζεται για εφαρμογές νέας γενιάς «ενεργών αρχείων» (active archive) και συνδυάζει δύο ιδιαίτερα προηγμένες τεχνολογίες.

Η μια είναι η πλατφόρμα HelioSeal και η άλλη, η τεχνολογία SMR (shingled magnetic recording) για την επίτευξη πυκνότητας αποθήκευσης άνευ προηγουμένου και χαμηλών ενεργειακών απαιτήσεων.

Η HGST αναφέρει ότι ο Ultrastar Archive Ha10 SMR HDD παρέχει στον πελάτη πλεονέκτημα όσον αφορά σε περιβάλλοντα αρχείων και εφαρμογές όπου λαμβάνει χώρα διαδοχική εγγραφή και τυχαία ανάγνωση δεδομένων, όπως στα social media, cloud storage, online backup κλπ.

Πρόκειται για τον τρίτο βασιζόμενο στο ήλιο σκληρό δίσκο της εταιρείας μέσα σε δύο χρόνια. Η βασική ιδέα είναι η αντικατάσταση του «κανονικού» αέρα στο εσωτερικό του δίσκου με ήλιο. Όσον αφορά στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, ο 3.5 ιντσών δίσκος έχει δύο εκατ. ώρες MTBF (mean time between failure) και 10-15 unrecoverable reduced bit error rate, με «κύκλους» load-unload της τάξης των 600k.

Δείτε το video:

HGST: Ο πρώτος σκληρός δίσκος με χωρητικότητα-ρεκόρ 10 terabytes, HGST: Ο πρώτος σκληρός δίσκος με χωρητικότητα-ρεκόρ 10 terabytes

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Dimitris

θα χρειαστει για το GTA 8 😛

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Nothing

Nothing Ear και Nothing Ear (a): Επίσημα τα ακουστικά – Με καλύτερη μπαταρία και ANC

Η Nothing κυκλοφόρησε την τρίτη γενιά ακουστικών της τα Nothing Ear και Ear (a) και φαίνονται πολύ καλές προσφορές.

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.