Το πρώτο high-tech ξενοδοχείο με υπαλλήλους ρομπότ

Ένα ξενοδοχείο στο Nagasaki της Ιαπωνίας, το Hen-na Hotel θα γίνει το πρώτο που θα λειτουργεί σχεδόν εξ ολοκλήρου από ρομπότ και θα ανοίξει τις πύλες του τον Ιούλιο. Το ξενοδοχείο έχει 72 δωμάτια και 10 ανθρωποειδή ρομπότ που μπορούν να υποδεχθούν τους πελάτες, να μεταφέρουν τις βαλίτσες και να καθαρίσουν τα δωμάτια.

Όλο αυτό το σκηνικό θυμίζει πράγματι κάτι από επιστημονική φαντασία. Τα ρομπότ φτιάχνονται από την εταιρεία Kokoro και μπορούν να μιμηθούν ανθρώπινες συμπεριφορές όπως αναπνοή, ανοιγοκλείσιμο ματιών, ομιλία σε Ιαπωνικά, Κινέζικα, Κορεάτικα και Αγγλικά ενώ γνωρίζουν να κάνουν eye contact, ανταποκρίνονται στην γλώσσα του σώματος και στον τόνο της φωνής.

Το ξενοδοχείο ευελπιστεί στο μέλλον τα ρομπότ να φέρουν εις πέρας το 90% των εργασιών του.

Πέρα από τα ρομπότ το ξενοδοχείο από μόνο του θα είναι high-tech καθώς οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση στα δωμάτιά τους μέσω αναγνώρισης προσώπου αντί για κλειδιά ή κάρτες. Η θερμοκρασία του δωματίου θα παρακολουθείται από πάνελ ακτινοβολίας που ανιχνεύουν τη θερμοκρασία του σώματος και θα ρυθμίζεται ανάλογα. Αντί να καλείτε την ρεσεψιόν έχετε ένα tablet όπου στέλνετε τα αιτήματά σας.

Το δωμάτιο στο ξενοδοχείο θα κοστίζει 60 δολάρια τη βραδιά.

high-tech hotel with robots, Το πρώτο high-tech ξενοδοχείο με υπαλλήλους ρομπότ

high-tech hotel with robots, Το πρώτο high-tech ξενοδοχείο με υπαλλήλους ρομπότ

high-tech hotel with robots, Το πρώτο high-tech ξενοδοχείο με υπαλλήλους ρομπότ

high-tech hotel with robots, Το πρώτο high-tech ξενοδοχείο με υπαλλήλους ρομπότ

high-tech hotel with robots, Το πρώτο high-tech ξενοδοχείο με υπαλλήλους ρομπότ

high-tech hotel with robots, Το πρώτο high-tech ξενοδοχείο με υπαλλήλους ρομπότ

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ορέστης

τρομακτικό! δεν θα πήγαινα με τίποτα!

Jorhe

Άραγε αν θες να θεσεις εκτός λειτουργίας ένα ρομπότ θεωρείται φόνος;

Jim

…η καθημερινότητά μας σε 25 χρόνια από τώρα….μπορεί και λιγότερο

Panos7GR

Κι εγώ θα το σκεφτόμουν πολύ αν πήγαινα ποτέ σε τέτοιο ξενοδοχείο. Το hi-tech με αναγνώριση προσώπου, ρυθμιση θερμοκρασίας δωματιού, εναλλακτικοί τρόποι επικοινωνίας με τη ρεσεψιόν κτλ καλοδεχούμενα, αλλά το σκηνικό με τα ρομπότ σε κάνει να το σκέφτεσαι. Εκτός κι αν είναι city hotel, για να πας να κοιμηθείς μονο, οπότε ΟΚ. Αν είναι ξενοδοχείο για να πας διακοπές προσωπικά ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ δεν θα πήγαινα!!!
Δηλαδή να θες να μιλήσεις με κανέναν άνθρωπο και να μην μπορείς, να θες να ρωτήσεις κάτι πιο συγκεκριμένο και να μην είναι προγραμματισμένο να απαντήσει, να πάω σε ξένη χώρα και να του μιλήσω αγγλικά πχ και επειδή η προφορά μου δεν θα είναι καλή να μη μου απαντήσει ή να μου απαντάει άλλα αντί άλλων, να θες να ρωτήσεις για να μάθεις για καλά μαγαζιά ή ωραία αξιοθέατα κτλ για το μέρος στο οποίο πήγες διακοπές και να μη μπορεί να σου απαντήσει γιατί “δεν ξέρει” ή να σου λέει ότι κριτική βρήκε στο Google Maps (λέω εγώ τώρα) και άλλα πολλά παραδείγματα… Τέλος όταν πας για διακοπές θες και λίγο να νιώσεις την αίσθηση της φιλοξενίας και ένα ρομπότ ΔΕΝ μπορεί να το προσφέρει!

Alex

Skynet hotel *****

Σπύρος

Το κόμπλεξ με τα μάτια να μην είχαν… αλλά ενταξει αφού δεν τα έκαναν ολοστρογγυλα όπως στα καρτούν πάλι καλά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Nothing

Nothing Ear και Nothing Ear (a): Επίσημα τα ακουστικά – Με καλύτερη μπαταρία και ANC

Η Nothing κυκλοφόρησε την τρίτη γενιά ακουστικών της τα Nothing Ear και Ear (a) και φαίνονται πολύ καλές προσφορές.

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.