Hitachi Quartz Glass Plate Technology, To “γυαλί” που θα κρατά ζωντανά τα δεδομένα μας για πάντα

Το μεγάλο πρόβλημα των μέσων αποθήκευσης είναι ότι έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής. Μέχρι σήμερα, τίποτε δεν κατάφερνε να κρατήσει για πάντα, είτε κάνουμε λόγο για μαγνητικά μέσα αποθήκευσης, είτε για οπτική τεχνολογία. Αυτή την κατάσταση έρχονται να αλλάξουν οι Ιάπωνες της Hitachi, με την τεχνολογία Quartz Glass Plate Technology, η οποία υπόσχεται διατήρηση των δεδομένων μας στο διηνεκές, πάνω σε ειδικούς κρυστάλλους.

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας της Hitachi είναι ότι μπορεί να αντέχει σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, χωρίς να επηρεάζονται τα αποθηκευμένα δεδομένα. Η πρωτότυπη μονάδα κρυσταλλικής αποθήκευσης είναι ένα τετράγωνο με διαστάσεις 2×2 εκατοστά κατασκευασμένο από κρύσταλλο quartz, ένα υλικό που χρησιμοποιείται και στην ωρολογοποιία.

Το υλικό έχει τέσσερα διαφορετικά επίπεδα ψηφίων, τα οποία μπορούν να κρατήσουν 40 ΜΒ σε κάθε τετραγωνική ίντσα, πυκνότητα που θυμίζει εκείνη ενός μουσικού CD. Η αντοχή του είναι μοναδική, μιας και δεν παθαίνει τίποτα μέχρι και στους 1.000 βαθμούς Κελσίου (μην ψήνεις τα δεδομένα σου!), δεν επηρεάζεται από την υγρασία και αντέχει ακόμα και σε τσουνάμι. Τώρα εσύ πιστεύεις ότι είναι τυχαίο που το εξέλιξαν Ιάπωνες;

, Hitachi Quartz Glass Plate Technology, To “γυαλί” που θα κρατά ζωντανά τα δεδομένα μας για πάντα

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giorgos

Ωραία ιδέα αλλά είναι διάφανο. Αν πέσει σε μωσαϊκό δεν το βρίσκεις ποτέ…

GiannisMix

κλασσικοι Ιαπωνες! η δημιουργια ειναι στο dna τους τελος! και καποια στιγνη θα ερθουν οι αμερικανοι να κατοχυρωσουν πατεντες 😛

Solon

Και η επιστημονική φαντασία γίνεται πραγματικότητα. Κρύσταλους δεδομένων είχαμε δει στο Star Trek και στο Babylon 5. Τώρα και στην Ιαπωνία. Με το καλό και στα laptops μας.

nickpsp

40 ΜΒ σε κάθε τετραγωνική ίντσα, λίγα δε είναι? Δε λέω είναι σημαντική εξέλιξη αλλα λίγο στενάχωρη.

Βαγγέλης

Αγαπάμε Γιαπώνια, πάντα μπροστά.

Okman

Δηλαδή εάν θέλεις να κάνεις format στο τζάμι, παίρνεις το ajax γιά τα τζάμια; !
– AJAX κάνει τα τζάμια …. format !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema Hitachi Διαγωνισμοί τεχνολογίας

Mega Διαγωνισμός: Κερδίστε την 65άρα Ultra HD LED TV Hitachi 65HL7000 από το You.gr [Έχουμε νικητή!]

Τρελός διαγωνισμός από το Techblog με δώρο την 65άρα Ultra HD LED TV Hitachi 65HL7000 για να απολαμβάνεις σε τεράστια εικόνα Netflix και YouTube.

Home Cinema Hitachi

Hitachi Τηλεοράσεις: Στην Ελλάδα σε συνεργασία με τη Westnet

Σε συνάντηση με τους εκπροσώπους του τύπου, στην οποία βρέθηκε το Techblog.gr νωρίτερα σήμερα, η Westnet ανακοίνωσε την αποκλειστική διανομή των τηλεοράσεων της Ιαπωνικής Hitachi στην Ελληνική αγορά.

Gear Hitachi

Hitachi: To wearable που βλέπει αν οι υπάλληλοι σας είναι ευτυχισμένοι

Η Hitachi ανακοίνωσε ένα νέο wearable το οποίο μπορεί με ασύρματο τρόπο να καταμετρήσει αν μια ομάδα ανθρώπων είναι ευτυχισμένη ή όχι. Aναφέρει ότι η τεχνολογία λειτουργεί όταν όσοι συμμετέχουν στην ομάδα φορούν μια συσκευή σε μέγεθος κάρτας και η οποία είναι εξοπλισμένη με αισθητήρα επιτάχυνσης που παρακολουθεί την συμπεριφορά των ατόμων και στέλνει τα […]

Gear Hitachi

Μετά το δαχτυλικό αποτύπωμα, έρχεται και η αναγνώριση φλέβας

Μετά τους αισθητήρες αναγνώρισης δαχτυλικού αποτυπώματος τώρα έρχεται και η αναγνώριση των φλεβών του δαχτύλου. Η νέα τεχνολογία ονομάζεται VEIN ID και φιλοδοξεί να καταργήσει τις κάρτες ανάληψης μετρητών αφού θα εφαρμοστεί σε μηχανήματα ATM. Αυτό που κάνει είναι να «διαβάζει» το μοναδικό «συνδυασμό» των φλεβών μέσω ενός υπέρυθρου reader.