Κινητό Hitachi με αναγνώστη δαχτυλικού αποτυπώματος

Κυκλοφορεί μόνο στην Ιαπωνία, αλλά σίγουρα κάποια στιγμή παρόμοιες υλοποιήσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους και στην Ευρώπη. Πρόκειται για τη ναυαρχίδα στα κινητά τηλέφωνα της Hitachi, το W51H, το πρώτο βιομετρικό κινητό τηλέφωνο με ενσωματωμένο αισθητήρα της AuthenTec. Οι χρήστες του W51H θα επωφεληθούν των δυνατοτήτων, mobile banking και mobile commerce (M-commerce) που τους προσφέρουν οι διαθέσιμες υπηρεσίες στην Ιαπωνία.

Ο βιομετρικός αισθητήρας της AuthenTec βρίσκεται πίσω από την οθόνη αφής 2,9 ιντσών του W51H και είναι συμβατός με την τεχνολογία NFC που επιτρέπει εμπορικές συναλλαγές μεταξύ συμβατών συσκευών.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema Hitachi Διαγωνισμοί τεχνολογίας

Mega Διαγωνισμός: Κερδίστε την 65άρα Ultra HD LED TV Hitachi 65HL7000 από το You.gr [Έχουμε νικητή!]

Τρελός διαγωνισμός από το Techblog με δώρο την 65άρα Ultra HD LED TV Hitachi 65HL7000 για να απολαμβάνεις σε τεράστια εικόνα Netflix και YouTube.

Home Cinema Hitachi

Hitachi Τηλεοράσεις: Στην Ελλάδα σε συνεργασία με τη Westnet

Σε συνάντηση με τους εκπροσώπους του τύπου, στην οποία βρέθηκε το Techblog.gr νωρίτερα σήμερα, η Westnet ανακοίνωσε την αποκλειστική διανομή των τηλεοράσεων της Ιαπωνικής Hitachi στην Ελληνική αγορά.

Gear Hitachi

Hitachi: To wearable που βλέπει αν οι υπάλληλοι σας είναι ευτυχισμένοι

Η Hitachi ανακοίνωσε ένα νέο wearable το οποίο μπορεί με ασύρματο τρόπο να καταμετρήσει αν μια ομάδα ανθρώπων είναι ευτυχισμένη ή όχι. Aναφέρει ότι η τεχνολογία λειτουργεί όταν όσοι συμμετέχουν στην ομάδα φορούν μια συσκευή σε μέγεθος κάρτας και η οποία είναι εξοπλισμένη με αισθητήρα επιτάχυνσης που παρακολουθεί την συμπεριφορά των ατόμων και στέλνει τα […]

Gear Hitachi

Μετά το δαχτυλικό αποτύπωμα, έρχεται και η αναγνώριση φλέβας

Μετά τους αισθητήρες αναγνώρισης δαχτυλικού αποτυπώματος τώρα έρχεται και η αναγνώριση των φλεβών του δαχτύλου. Η νέα τεχνολογία ονομάζεται VEIN ID και φιλοδοξεί να καταργήσει τις κάρτες ανάληψης μετρητών αφού θα εφαρμοστεί σε μηχανήματα ATM. Αυτό που κάνει είναι να «διαβάζει» το μοναδικό «συνδυασμό» των φλεβών μέσω ενός υπέρυθρου reader.