Hitachi: To wearable που βλέπει αν οι υπάλληλοι σας είναι ευτυχισμένοι

Η Hitachi ανακοίνωσε ένα νέο wearable το οποίο μπορεί με ασύρματο τρόπο να καταμετρήσει αν μια ομάδα ανθρώπων είναι ευτυχισμένη ή όχι. Aναφέρει ότι η τεχνολογία λειτουργεί όταν όσοι συμμετέχουν στην ομάδα φορούν μια συσκευή σε μέγεθος κάρτας και η οποία είναι εξοπλισμένη με αισθητήρα επιτάχυνσης που παρακολουθεί την συμπεριφορά των ατόμων και στέλνει τα δεδομένα cloud-based servers.

Η συσκευή συλλέγει δεδομένα 50 φορές το δευτερόλεπτο και μπορεί να εντοπίσει συγκεκριμένους τύπους ενεργειών από τις κινήσεις, όπως περπάτημα, νεύματα και πληκτρολόγηση. Στη συνέχεια χρησιμοποιεί τα δεδομένα για να καταλήξει αν η ομάδα των εργαζόμενων είναι ευτυχισμένη ή όχι.

Η Hitachi υποστηρίζει ότι η νέα τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στον χώρο εργασίας καθώς πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η παραγωγικότητα αυξάνεται όταν οι εργαζόμενοι είναι χαρούμενοι. Οπότε, οι εργοδότες θα μπορούν να το λάβουν υπόψη αυτό και να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα των εργαζομένων όταν βλέπουν ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά μιας και τα δεδομένα αποστέλλονται σε πραγματικό χρόνο.

Ωστόσο, δεν ακούγεται ιδιαίτερα θετικό το να βρίσκεσαι στον χώρο εργασίας σου και κάποιος να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή πως αισθάνεσαι. Πάνω σε αυτό η HitachhIi απαντά ότι η συσκευή δεν μετρά τον κάθε ένα ξεχωριστά, αλλά το σύνολο της ομάδας.

Η υπηρεσία όπως είπαμε απευθύνεται σε επαγγελματίες και είναι συνδρομητική με ετήσιο χρέος στα 740 ευρώ ετησίως ανά κάρτα, ενώ η Hitachi ανέφερε ότι θα εφαρμόσει την τεχνολογια και στους δικούς της εργαζόμενους.

hitachi wearable happiness, Hitachi: To wearable που βλέπει αν οι υπάλληλοι σας είναι ευτυχισμένοι

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ορέστης Γκιόκας

θα πρότεινα αλλαγή της επικεφαλίδας σε : Η Hitachi εφηυρε τον big brother… με είναι σοβαρά πράγματα αυτά? να με σκαναρει μια μα***ια 50 φορές το δευτερόλεπτο?!

Constantine

Nαι καλα δν θ διαβαζουν το καθενα μεμονωμενα θ πηγαινεις εσυ στην δουλεια και επειδη θ εχεις προσωπικα προβλημα στο σπιτι θ ερχετε ο υπευθυνος εργασιας και θα σου λεει κοιτα γινε πιο χαρουμενος ν αποδιδεις καλυτερα γτ αλλιως πουλο, δν ειμαστε δεδομενα ρε ανθρωποι ειμαστε! (ασχετα το οτι εχουμε γινει δεδομενα εδω και χρονια απο τις εταιριες και απο τις κυβερνησεις)

Darth

με λίγα λόγια………… αν υπάλληλος δεν είναι ευτυχισμένος τρώει απόλυση!

Panos7GR

Αυτή η τεχνολογία γιατί να μην εφαρμοστεί πχ σε εφήβους ή ακόμα και σε στρατιώτες που έχουν δειξει σημάδια αυτοκτονίας και να τους βοηθήσουν ψυχολογικά οι ειδικοί;
Γιατί σε εργαζόμενους; Να γίνουμε ρομπότ θέλουνε;

Darth

@Panos7GR γιατι σε πολλα καταστήματα/εταιρείες κλπ αν δεν είσαι πραγματικά χαρούμενος (οχι ψεύτικο χαμόγελο) πελάτης το προσέχει και ενοχλείται… έτσι τέτοια άτομα που δεν είναι χαρούμενα….. παίρνουν πόδι (πριν που το πέταξα δεν ήταν πλάκα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema Hitachi Διαγωνισμοί τεχνολογίας

Mega Διαγωνισμός: Κερδίστε την 65άρα Ultra HD LED TV Hitachi 65HL7000 από το You.gr [Έχουμε νικητή!]

Τρελός διαγωνισμός από το Techblog με δώρο την 65άρα Ultra HD LED TV Hitachi 65HL7000 για να απολαμβάνεις σε τεράστια εικόνα Netflix και YouTube.

Home Cinema Hitachi

Hitachi Τηλεοράσεις: Στην Ελλάδα σε συνεργασία με τη Westnet

Σε συνάντηση με τους εκπροσώπους του τύπου, στην οποία βρέθηκε το Techblog.gr νωρίτερα σήμερα, η Westnet ανακοίνωσε την αποκλειστική διανομή των τηλεοράσεων της Ιαπωνικής Hitachi στην Ελληνική αγορά.

Gear Hitachi

Μετά το δαχτυλικό αποτύπωμα, έρχεται και η αναγνώριση φλέβας

Μετά τους αισθητήρες αναγνώρισης δαχτυλικού αποτυπώματος τώρα έρχεται και η αναγνώριση των φλεβών του δαχτύλου. Η νέα τεχνολογία ονομάζεται VEIN ID και φιλοδοξεί να καταργήσει τις κάρτες ανάληψης μετρητών αφού θα εφαρμοστεί σε μηχανήματα ATM. Αυτό που κάνει είναι να «διαβάζει» το μοναδικό «συνδυασμό» των φλεβών μέσω ενός υπέρυθρου reader.

Gear Hitachi

Hitachi Quartz Glass Plate Technology, To “γυαλί” που θα κρατά ζωντανά τα δεδομένα μας για πάντα

Το μεγάλο πρόβλημα των μέσων αποθήκευσης είναι ότι έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής. Μέχρι σήμερα, τίποτε δεν κατάφερνε να κρατήσει για πάντα, είτε κάνουμε λόγο για μαγνητικά μέσα αποθήκευσης, είτε για οπτική τεχνολογία. Αυτή την κατάσταση έρχονται να αλλάξουν οι Ιάπωνες της Hitachi, με την τεχνολογία Quartz Glass Plate Technology, η οποία υπόσχεται διατήρηση των δεδομένων […]