Honda Asimo, Νέες κινήσεις και αυτόνομη συμπεριφορά από το ανδροειδές ρομπότ

O Asimo, το ανδροειδές ρομπότ που αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια η Honda απέκτησε νέες κινήσεις και τη δική του συμπεριφορά που του επιτρέπει να συνεχίζει να κινείται αυτόνομα χωρίς κάποιο έλεγχο. Ο Asimo μπορεί πλέον να προχωράει προς τα πίσω, να κάνει κουτσό με το ένα πόδι και να πραγματοποιεί πιο λεπτές εργασίες όπως να ανοίγει μπουκάλια και να σερβίρει σε ποτήρι.

, Honda Asimo, Νέες κινήσεις και αυτόνομη συμπεριφορά από το ανδροειδές ρομπότ

, Honda Asimo, Νέες κινήσεις και αυτόνομη συμπεριφορά από το ανδροειδές ρομπότ

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Techfan

Σε 20 χρόνια από τώρα, τουλάχιστον σε πειραματικό στάδιο, θα υπάρχουν ρομπότ που θα τα κάνουν όλα για εμάς αντί για εμάς… όπως στην ταινία i-robot με τον will smith.

Οι τεράστιες χωρητικότητες σκληρών δίσκων σε μικρό μέγεθος, θα βοηθήσουν πολύ στην αποθήευση μεγάλου μέρους του A.I. στον “εγκέφαλο” του εκάστοτε ανδροειδούς.

Μην ξεχνάμε πως δεν μπορούσε να διανοηθεί ο ανθρωπινος νους ότι κάποια μέρα θα υπάρξουν συσκευές όπως τα κινητά… κι όμως σήμερα είναι μέρος της πραγματικότητας.

Ίσως σε 40 χρόνια, να έχουμε κι εμείς τον προσωπικό μπάτλερ μας στα γεράματά μας…

kostashd2

πολύ μπροστά η Honda έχει αναπτύξει το καλύτερο ρομπότ στον κόσμο αυτό είναι τεχνολογία

Nikos

Τέλειο το μόνο που του λείπει είναι η νοημοσύνη.

nikos

έχω δει πολλά robot στο youtube άλλα αυτό είναι το μοναδικό που κάνει τόσο γρήγορες κινήσεις . μέχρι και ο τρόπος που έβαλε τον χυμό στο ποτήρι είναι ανθρώπινος με ποιο πολύ σταθερότητα

Nick

RESPECT στην ομαδα της HONDA

Frou-frou

Θα έλεγα να μην αποκτήσουν και πολύ νοημοσύνη τα robot γιατί μετά θα έχουμε άλλου είδους ζητήματα.

MrGmtos

Κάνουμε ολοένα και καλύτερο τον μελλοντικό μας εχθρό… 🙁

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Google Robots

Google: Θύμα των περικοπών η Everyday Robots

Η Alphabet τερματίζει το έργο της Everyday Robots που αποτέλεσε ένα ακόμη θύμα περικοπών θέσεων εργασίας στη μητρική εταιρεία της Google και το τελευταίο σε μια μακρά λίστα.

Business AI featured Robots

Η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο θέλει άδεια για ρομπότ με “licence to kill”

Το Αστυνομικό Τμήμα του Σαν Φρανσίσκο ζητά από το Συμβούλιο Εποπτών της πόλης να του δώσει άδεια να αναπτύξει ρομπότ που θα μπορούν να σκοτώνουν υπόπτους.

Business Gear Robots

Η FedEx διακόπτει το πρόγραμμα παράδοσης με ρομπότ

Ακολουθώντας τα χνάρια της Amazon, η FedEx προχωρά στον τερματισμό του προγράμματος παράδοσης πακέτων με τεχνολογία ρομπότ.

Gear Robots Science

Robot θα αναλαμβάνει να σου κάνει το εμβόλιο

Καθώς τα κρούσματα ανεβαίνουν και όλοι μιλούν για την ανάγκη της τρίτης δόσης, ένα robot έρχεται να πιάσει δουλειά.