Hendo Hoverboard, το ιπτάμενο πατίνι έγινε πραγματικότητα

Η μελλοντική τεχνολογία που μας έδειξε ο Rober Zemecki στην θρυλική του ταινία Back to the Future, μπορεί να έμοιαζε απίστευτη το 1989 αλλά πολλές φορές οι ταινίες είναι οιωνοί της μελλοντικής πραγματικότητας. Μια νέα καμπάνια στο Kickstarter θέλει να κάνει ένα μικρό κομμάτι αυτής της ταινίας πραγματικότητα.

Το αιωρούμενο πατίνι ή αλλιώς Hendo Hovercraft, δημιουργήθηκε από τους Jil και Greg Henderson, ένα ζευγάρι από την Καλιφόρνια, και ελπίζουν μέχρι το 2015 να έχουν οι developers την τεχνολογία στα χέρια τους και μερικούς μήνες αργότερα να κυκλοφορήσει.

Όταν δοκιμάζεις το Ηoverboard είναι σαν να στέκεσαι σε πάνω σε ένα δίσκο του air hockey ο οποίος απέχει 3/4 της ίντσας από το έδαφος. To hoverboard μπορεί να λειτουργήσει μόνο πάνω σε συγκεκριμένες επιφάνειες, οπότε δεν μπορείς να το πάρεις και να πας μια βόλτα στο πάρκο για παράδειγμα. Επίσης ίσως υπάρχει μια δυσκολία στο να το στρίψεις.

Παρόλα αυτά το να τελειοποιήσεις το Hovercraft θα χρειαστεί χρόνο και χρήματα. Το video αποτελεί την απόδειξη ότι μπορεί να λειτουργήσει τέλεια κάποια μέρα. Μπορεί να μην δούμε πολύ γρήγορα παιδιά να κάνουν skate με μια τέτοια συσκευή, αλλά οι κινητήρες που το κάνουν να αιωρείται μπορούν να έχουν ενδιαφέρουσες εφαρμογές. Για αυτό είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν το Whitebox Developer Kit σε άλλους δημιουργούς.

Η καμπάνια στο Kickstarter έχει φτάσει στα 310.885 δολάρια ενώ ζητούσε 250.000 δολάρια και απομένουν ακόμη 52 μέρες για να λήξει. Η πρώτη φουρνιά των Hendo Hoverboards θα είναι διαθέσιμη στις 21 Οκτωβρίου του 2015.
hendo hovercraft, Hendo Hoverboard, το ιπτάμενο πατίνι έγινε πραγματικότητα

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Eγκαταλείπoνται τα σχέδια για την ανάπτυξη οθονών MicroLED

Η Apple τερμάτισε ένα project για την εσωτερική ανάπτυξη οθονών microLED εσωτερικά, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.