HTC HD2, Ο γερόλυκος τρέχει Windows 8 RT

Ένα από τα πιο αγαπημένα smartphone για πειραματισμούς σίγουρα είναι το HTC HD2 που όταν κυκλοφόρησε στα τέλη του 2009 έτρεχε το λειτπυργικό σύστημα Windows Mobile 6.5 Professional. Από τότε έχουν περάσει 3 χρόνια και ο γερόλυκος HD2 έχει καταφέρει να τρέξει οποιαδήποτε έκδοση λειτουργικού συστήματος και αν έχει κυκλοφορήσει.

Πρόσφατα φόρεσε τα γιορτινά του και εμφανίστηκε με την έκδοση Windows 8!

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, τον Σεπτέμβριο του 2009 εδώ στο Techblog.gr είχαμε πρώτοι σε παγκόσμια αποκλειστικότητα το HTC Leo όπως ονομαζόταν τότε πριν κυκλοφορήσει.

, HTC HD2, Ο γερόλυκος τρέχει Windows 8 RT

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Λευτέρης

Απο την εικόνα φαίνεται να ειναι windows 8 όχι windows phone 8…..

bill1989

Πλάκα κανεις!!! Τσακ Νόρρις των κινητων

Panos7GR

Πλάκα κανείς!!! Ούτε καν Windows Phone δεν τρέχει, αλλά λειτουργικό για tablets τα Windows 8 RT!!! Πω πω! Αν έχεις μεράκι τι κανείς…
Αυτό το smartphone έχει τρέξει Windows 6.5 (μαμά), Windows Phone 7, Ubuntu (κι όμως ναι!), MeeGo, Android (Gingerbread, Honeycomb, ICS, Jellybean και με διάφορα UI εταιριών) και τώρα Windows 8 RT! Πραγματικός χαμαιλέοντας. Το προσαρμόζουν σε κάθε λειτουργικό που κυκλοφορεί… Και φοράει 1GHz επεξεργαστή και ΜΟΝΟ 320 MB RAM! Οπότε αυτάμε αυτά με τα updates των εταιριών είναι παραμύθια, απλά βαριούνται, δεν θέλουν να σπαταλησουν άλλα λεφτά για υποστήριξη των συσκευών και θέλουν να πουλήσουν τα καινούρια τους προϊόντα.

Πω! Πίσω στο 2009, ε; Το θυμάμαι… Παρακολουθούσα Techblog από τότε όχι τόσο “φανατικά” και δεν σχολίαζα βέβαια. Απ ότι θυμάμαι με τα Windows είχες καλή παράδοση τότε και συνεχίζεις (με τα Windows Phone πλέον, με το Huawei) με καλές αποκλειστικότητες, αλλά σε κραζανε κάτι forumήτες. Μάλιστα από το myphone έπρεπε να ήταν… ΓΕΛΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!! Η ζήλεια τι κάνει… Όμως Κώστα συνεχισες δυναμικά! 😉

Kostas

Τέτοιες χακιερές τις γουστάρω πολύ !! Δινουν ξανα ζωη στην συσκευή σου

Ακόμη μια φορά αποδεικνύεται πως τα υπερβολικά χαρακτηριστικά που πρέπει να εχει ενα κινητό ή ενας υπολογιστής για να δεχθεί νέο λογισμικό είναι μούφα !!

PiXel

Καθαρά για την ορθότητα των ονομάτων Κώστα, είναι Windows RT και όχι Windows 8 RT. 🙂

Κλαψ! Ακόμη το κλαίω που έπεσε μέσα στο λεκανάκι με το νερό… σνιφ…

Kostas K.

Αξεπέραστο κινητό!!!! Να δω τι άλλο θα τρέξει στο μέλλον ακόμη!

sokel

απορεία υπάρχει λειτουργικό που δεν έχει τρέξει το συγκεκριμένο “Κτήνος”;

tetra82

Εντάξει αυτό το HD2 θα βγούνε τα windows 18, το Android Trahanas και το Ubuntu 55 και ακόμα και θα το XDA θα του βάσει λειτουργικά. Ενα απο τα καλύτερα Smartphones που εμφανιστηκαν ποτέ

Technewz

Αυτά διαβάζουν οι κάτοχοι LG Optimus 2X που πριν λίγες μέρες πήραν ICS και τραβάνε τα μαλλιά τους 😛

PiXel

Παιδιά, να ξεκαθαρίσουμε κάτι: το HD2 μπορεί να πήρε τα RT λόγω των ανοιχτών drivers του (και φυσικά ό,τι άλλο λειτουργικό υπάρχει που “κάθεται” σε ARM επεξεργαστές), αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να τα τρέξει και απροβλημάτιστα. Για τα RT συγκεκριμένα διάβασα πως πέραν του ότι μπορεί να τα boot-άρει, είναι αρκετά buggy και κολλάει ακόμα και σε swipe κλπ. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα OSs. Δε νομίζω φερ’ ειπείν, η Jelly Bean να πετάει στο HD2, με τα 384MB μνήμη και τον μονοπύρηνο επεξεργαστή. Με αυτά θέλω να πω πως καλό και άγιο το HTC, αλλά το γεγονός ότι τα ports εγκαθίστανται και boot-άρουν μόνο (δηλαδή απουσιάζουν οι βασικές τους λειτουργίες, γιατί απλά κολλάνε/κρασάρουν κλπ), δε το κάνουν και το καλύτερο smartphone. Τι να το κάνω αν μπορώ να του περάσω το iOS 6, αλλά δε μπορώ ούτε να ξεκλειδώσω -που λέει ο λόγος- τη lockscreen;

PiXel

ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Έχει 512MB RAM έκανα λάθος, ζητώ συγγνώμη.

mafiasx

επειδή τυγχάνει να είμαι κάτοχος του συγκεκριμένου κινητού απαντάω πως…
όχι δεν υπάρχει λειτουργικό που να μην τρέχει…
είχα σταθεί σε μια πειραματική προσπάθεια να περάσουμε IOS (δεν δούλευε τίποτα αλλα τουάχιστον bootare 🙂 )
το μονο που δεν μπόρεσε ποτε να τρέχει είναι OS X (αλλα καταφέρνει Mac OS 😉 )

Manolis

στο τελος θα τρεχει και συμπιαν

ManosK

Το καλύτερο όλων είναι οτι το google play το αναγνωριζει κανονικα με το ονομα του και σου λεει αν καποιο app ειναι συμβατο η οχι, δηλ. εχει δεχτει ότι μπορει και τρεχει απροβληματιστα android. Τεράστιο κινητό, το εχω εδω και 2μιση χρονια με android στην sd και παιζει πολυ καλα. Το εχω δοκιμασει το android και στην NAND με καλυτερα αποτελεσματα αλλα για προσωπικους λογους η SD με βολευει καλυτερα.

o.k.man

Όποιος έχει το HTC HD2 και θέλει να βάλει το λειτουργικό σύστημα Android 4.0.3 AOSP ICS ROM ! μπορεί να πάει στην διεύθυνση αυτή και να ακολουθήσει (με δικιά του ευθύνη φυσικά!) τις οδηγίες και θα το μετατρέψει στην νέα έκδοση του Android ! (αν κάποιος δεν μπορεί μόνος του ας πάει σε ένα εξειδικευμένο φίλο του ή σε ένα κατάστημα service που να μπορεί να το κάνει δειχνοντάς τους το link ή την ιστοσελίδα που σας παραπέμπω!) Σε εμάς(δόξα τω Θεώ!) πέτυχε τέλεια! Καλή επιτυχία σε όσους το επιχειρήσουν!

https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1354267

https://www.jayceooi.com/2011/11/21/how-to-install-android-4-0-ice-cream-sandwich-on-htc-hd2-video/#comment-109796

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Διαθέσιμο για προπαραγγελία – Βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του

Η HTC επέστρεψε στην αγορά smartphone ανακοινώνοντας το U23 Pro με Snapdragon 7 Gen 1, κύρια κάμερα 108MP και οθόνη OLED 6,7″ 120Hz.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Επίσημο με Snapdragon 7 Gen 1, κάμερα 108MP και οθόνη 120Hz

Η HTC παρουσίασε επίσημα το HTC U23 Pro, με οθόνη OLED FullHD+ 6,7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και προστασία Gorilla Glass Victus.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Λανσάρεται στις 18 Μαΐου

H HTC επιβεβαίωσε ότι το smartphone της U23 Pro πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, την Πέμπτη, 18 Μαΐου.

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro 5G: Διέρρευσαν προδιαγραφές και φωτογραφίες

Μια συσκευή της HTC έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο με live φωτογραφίες και ορισμένες πληροφορίες hardware.