ΙΒΜ προβλέψεις, 5 τεχνολογικές καινοτομίες που θα αλλάξουν την καθημερινότητά μας

Κάθε χρόνο η IBM προσπαθεί να προβλέψει ποιες θα είναι οι 5 ποιο σημαντικές τεχνολογικές καινοτομίες που θα αλλάξουν το τρόπο που ζούμε. Οι προβλέψεις βασίζονται σε στοιχεία από έρευνες και μετρήσεις που έχει στα χέρια του το τμήμα Labs της IBM. Πιστεύετε ότι θα είναι έτσι τα πράγματα το 2015;

, ΙΒΜ προβλέψεις, 5 τεχνολογικές καινοτομίες που θα αλλάξουν την καθημερινότητά μας

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

το 2045 μπορει το 2015 ομως δεν νομιζω!

MalFUNct10N

Μπορεί, αλλά όχι στην Ελλάδα 🙂

Marios Basileiou

Θα συμφωνησω οτι πιο πιθανον πιο μετα γυρω στο 2030..ειδικα αυτο με την μπαταρια του κινητου 😛

stelios gr

ενω το ολογραμμα των ανθρωπων που καλουμε απο το κινητο?? το 2050!! (καλα, υπερβαλλω…αλλα σιγουρα θελει πανω απο 10 χρονια)..

angelos

Καλά τρελοί είναι η άνθρωποι όλα αυτά δεν γίνονται σε 5 χρόνια…ούτε το 2040 δεν θα είναι έτσι.

fotis

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟΓΡΑΜΑ ΒΟΛΤΑ?

Timotheos

kalispera. Telika ystera apo orimi skepsi, katelyksa sto symperasma oti ekei stin IBM prepei na pernane kala. Ma ti pinoun kai den mas dinoun?!!! Tora sovara. Ma einai dynaton na eimaste etsi opos to perigrafoun sto video? Nai ame. Se kamia 3oaria xronakia kai vale na xoume. (sory gia ta greeklish eimai se PS3)

Γιώργος

Ρε παιδιά δεν μας λένε οι άνθρωποι οτι οτι σε 5 χρόνια θα πάμε στο πλάισιο να τα αγοράσουμε. Μιλάνε για μία εκτίμηση που έχουν για τα αποτελέσματα των ερευνητικών προγραμμάτων που πραγματοποιούνται. Ειδικά αυτό με την αναχρησιμοποίηση ενέργειας απο τα κλιματιστικά δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, όπως και αυτό με το gps και την αναπροσαρμογή της διαδρομής. Τώρα για τα υπόλοιπα ακόμα και να τα πετύχουν μεχρι το 2015 σίγουρα θα περάσουν αρκετά ακόμη χρόνια μέχρι να τα δούμε στην αγορά.

haha

ξερει κανεις τι ειχαν προβλεψει πριν απο 5 χρονια; η τεχνολογια προχωραει με γοργους ρυθμους… ολα ειναι πιθανα ακομα και στην Ελλαδιτσα. πριν απο 10 χρονια δεν υπηρχε καν το ιντερνετ στο κινητο και τωρα ακομα και η κουτση μαρια μπαινει στο facebook απο το iphone… ποιος το φανταζοταν αυτο;

alex

ασχετο αλλα ο τυπος ειχε iphone

Giorg

Μαλλον ειναι σημαδιακο οτι ειχε iPhone, φαινεται πως η IBM εχει πληροφοριες οτι δες θα βγει νεο iPhone μεχρι το 2015.

Ασχετο αλλα, το 90-95 ελεγαν οτι το 2000 τα αυτοκινητα θα πετανε, οτι θα εχουν ολοι ενα ρομποτ οικιακο βοηθο και αλλα πολλα. Just… bullshit, κατα τη γνωμη μου.

Περιμενετε να σκασει και η φουσκα των επικοινωνιων και το 2015 θα αναβουμε φωτιες πανω σε λοφους για να εχουμε broadband. Καπνος=1 απουσια καπνου=0, το δυαδικο συστημα του μελλοντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business IBM

Αλλαγή στρατηγικής για την IBM – Καταργεί 3.900 θέσεις εργασίας

Ακόμη ένας τεχνολογικός κολοσσός, όπως η IBM δείχνει να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στην οικονομική κρίση και προχωρά σε απολύσεις προσωπικού.

Business IBM iPhone Steve Jobs

Mark Sullivan: Ο άνθρωπος που προέβλεψε το smartphone… το 1953

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην Tacoma News Tribune στις 11 Απριλίου 1953 όταν ο Steve Jobs ήταν λίγο πάνω από δύο ετών.

Business Fujitsu IBM

Fugaku: Ο πιο γρήγορος υπερυπολογιστής στον κόσμο βρίσκεται στην Ιαπωνία

Μπορεί το όνομά του Fugaku να μη σας λέει πολλά, αλλά τα 442 petaflops της υπολογιστικής του ισχύος υπόσχονται τα… πάντα.

Gear ΙΒΜ

H IBM αποκαλύπτει τον πρώτο κβαντικό υπολογιστή της

Τη Γερμανία επιλέγει η IBM για να παρουσιάσει τον έναν από τους πιο ισχυρούς κβαντικούς υπολογιστές στην Ευρώπη.