Apple Watch: Πρώτο σε πωλήσεις και το τρίτο τρίμηνο του 2016

Σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC, το Apple Watch κατάφερε να έχει τις περισσότερες αποστολές στα wearables και το τρίτο τρίμηνο του 2016. Παρόλο που η αγορά στο κομμάτι αυτό σημείωσε 48.4% πτώση, το Apple Watch απέστειλε 1.1 εκατομμύρια κομμάτια από τα 2.7 του συνόλου.

Η Apple με τον αριθμό αυτό ελέγχει πλέον το 41.3% της αγοράς των wearable, το οποίο είναι αρκετά χαμηλότερο από το 70% που κατείχε το τρίτο τρίμηνο του 2015. Το ποσοστό αυτό μπορεί να δικαιολογηθεί λόγο ότι, το Apple Watch Series 2 κυκλοφόρησε κοντά στο τέλος του τρίτου τριμήνου. Με το νέο μοντέλο να φέρνει καλύτερη αδιαβροχοποίηση, 50% πιο γρήγορο επεξεργαστή και πιο λαμπερή οθόνη (που φτάνει τα 1000 nits), οι πωλήσεις στο επόμενο τρίμηνο αναμένονται αυξημένες. Όσο αφορά την επίδοση χρόνο με χρόνο η Apple είχε πτώση της τάξεως του 71.6%.

Την δεύτερη θέση με 600.000 αποστολές πήρε η Garmin, με την Samsung να έρχεται Τρίτη και 400.000 αποστολές. Η Garmin είδε μια τεράστια αύξηση του 324% σε σχέση με πέρσι, αλλά αυτό δικαιολογείται επειδή ξεκίνησε από σχεδόν μηδενική βάση. Η Lenovo με την Pebble πήραν την τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα, με τις αποστολές να είναι περίπου 100.000 και για τις δύο εταιρείες. Η Lenovo πέρασε την Pebble με μόλις 0.2%, έχοντας το 3.4% της αγοράς.

Όσον αφορά τις προ-παραγγελίες του Apple Watch Series 2, η πλειοψηφία αυτών που την έκαναν είχαν ήδη το Apple Watch. To 39% των παραγγελιών αφορά νέους ανθρώπους, με το 67% των παραγγελιών να είναι για το μεγαλύτερο Apple Watch των 42 mm. Τέλος, οι γυναίκες έχουν ποσοστό στις παραγγελίες που φτάνει το 26%.

Apple Watch sales third quarter 2016 Apple first wearable sales samsung lenovo, Apple Watch: Πρώτο σε πωλήσεις και το τρίτο τρίμηνο του 2016

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Manolis

όπως και να ‘χει πραγματικά για μένα είναι ένα άχρηστο καταναλωτικό προϊόν!!! Μόνη εξαίρεση αν είσαι πχ ντελιβεράς και θες να βλέπεις τις ειδοποιήσεις σου χωρίς να βγάζεις το κινητό σου στο μηχανάκι, κ.α. παρόμοια επαγγέλματα….

NikosAr

350€ οι πιο πολλοί δεν θα έδιναν ούτε για κινητό , όχι για αξεσουάρ στην ελλάδα, ίσως σε αλλη χωρα .. πιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i