iMove Charger, φορτίζει τη μπαταρία του κινητού μεσώ κινήσεων

Όσο κι αν έχει προχωρήσει η τεχνολογία όσον αφορά στα χαρακτηριστικά των σημερινών smartphones η μπαταρία παραμένει το μόνιμο πρόβλημα. Ο iMove Charger είναι ένας φορτιστής ο οποίος παίνρει τις κινήσεις των χεριών και τις μετατρέπει σε ενέργεια. Παρά το όνομά του, ο φορτιστής λειτουργεί στις περισσότερες συσκευές.

Ουσιαστικά, αυτό που γίνεται είναι ότι η γεννήτρια στο εσωτερικό της συσκευής δημιουργεί ενέργεια από τις κινήσεις, που σημαίνει ότι όσο κινούμαστε η διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα αυξάνεται. Επιπλέον, ο φορτιστής μετρά τις θερμίδες που καίμε ενώ κινούμαστε αλλά και την ενέργεια που έχουμε δημιουργήσει. Υπάρχει και η δυνατότητα να αλλάξουμε το επίπεδο της τάσης.

Η τιμή του iMove Charger αναμένεται γύρω στα $80 αλλά για τους πρώτους 1000 που θα χρηματοδοτήσουν το project η τιμή θα είναι στα $50. Όμως, το project μάλλον δεν θα καταφέρει να μαζέψει τα χρήματα καθώς στις 12 Απριλίου μπήκε στο Idiegogo με στόχο να μαζέψει $25,000 αλλά μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να φτάσει στα $2,036 και απομένουν 9 μέρες μέχρι να λήξει το crowdfunding.

, iMove Charger, φορτίζει τη μπαταρία του κινητού μεσώ κινήσεων

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos7GR

Καλό θα ήταν να έβγαινε κάτι τέτοιο και σίγουρα θα το ήθελα, αλλά δεν θα πραγματοποιηθεί το εν λόγω project γιατί:
1) Δεν είναι κάτι καινοτόμο. (φόρτιση από κινήσεις τις ξέρουμε ήδη από τα ρολόγια μας)
2) Δεν είναι κάτι τρομερά χρήσιμο για smartphones. Οι κινήσεις που κανουμε με αυτό είναι μικρές
3) Πόση ενέργεια να μπορεί να δώσει σε ένα smartphone για να φορτίσει; Το ξέρουμε όλοι πως πλέον τα κινητά μας με αυτά που φοράνε και τις οθόνες που έχουν (ανάλυση/μέγεθος) είναι πολύ ενεργοβόρα.
και 4) Τα 80$ ακούγονται πολλά εφόσον έχεις ήδη σκεφτεί τους παραπάνω λόγους.

Μια τέτοια τεχνολογία θα την ήθελα σε smartwatch, που θα γίνει και must στις wearable συσκευές γενικότερα, πιστεύω στα επόμενα χρόνια.

Denis

όπου ακούς δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια κράτα μικρό καλάθι
δεν τα σηκώνουν αυτά οι πολυεθνικές
σε έναν παράλληλο κόσμο αυτές οι εφευρέσεις θα ήταν κάτι συνηθισμένο και προωθημένο.
κρίμα που θα πάει άπατο στην παρούσα φάση όπως κάθε ανάλογη καινοτομία

Αντώνης Μαρίνος

Μέτριο σαν ιδέα (υπάρχει εδώ και δεκαετίες στα ρολόγια) και ελαφρώς ανεδαφικό για συσκευές μεγάλης -σχετικά- κατανάλωσης όπως τα σύχρονα κινητά. Και φυσικά το κόστος είναι απλά απαγορευτικό, τη στιγμή που μπορείς να αγοράσεις solar charger + power bank με 15-20€ (εγώ έχω ένα με 10αρα μπαταρία που πήρα με 20€ και φορτίζει τα πάντα με αντάπτορες)

kwstascifi

Οποιοσδήποτε γνωρίζει έστω και ελάχιστα από φυσική, καταλαβαίνει ότι κάτι τετοιο είναι ανέφικτο.
(Τα ρολόγια προφανώς απαιτούν ελάααααααχιστη ενέργεια, σε αντίθεση με τα κινητά)

Dimitris G

Νομίζω είχε κάνει μια διαφήμιση πάνω σε αυτό το project και η ΝΟΚΙΑ.

Πέτρος Π

Δεν νομίζω οτι είναι τίποτα ανέφικτο γενικά όσον αφορά τη τεχνολογία… Δηλαδή αν λέγαμε πριν από 10 χρόνια οτι θα υπάρχουν σε κινητά οθόνες με αναλύσεις Full HD θα μας πίστευε κανείς? Απλά στο θέμα των μπαταριών η έρευνα και ανάπτυξη έχει μείνει σε απαρχαιωμένα επίπεδα, κυρίως λόγω των συμφερόντων… Κατά τη γνώμη μου είναι απαράδεκτο τη σημερινή εποχή να μην υπάρχουν κινητά με αυτονομίες τουλάχιστον μιας εβδομάδας….

Αντώνης Μαρίνος

@Πέτρος Π: φυσικά και υπάρχουν κινητά με αυτονομία βδομάδας, προφανώς εννοείς smartphones με αυτονομία βδομάδας…που και πάλι υπάρχουν. Όλα τα κινητά με ΜΤΚ (κυρίως κινέζικα) φτάνουν άνετα τις 4-5 μέρες με λογική -κανονικότατη- χρήση. Το Lenovo 780 ξεπερνάει εύκολα τη βδομάδα. Εδώ ακόμα και το G2 ή το Note3 με χρήση απλού κινητού φτάνουν τις 100 ώρες αυτονομίας (μετρημένο πολλές φορές), δηλαδή σχεδόν 5 μερόνυχτα (αν το κλείνεις το βράδυ ξεπερνάς τη βδομάδα εύκολα). Άρα είμαστε ήδη “εδώ”, απλώς θέλει και άλλη έρευνα…αλλά έχεις δίκιο, η μπαταρία είναι αυτό που έχει μείνει πίσω από πλευράς έρευνας και εξέλιξης….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.