Το φουσκωτό αεροσκάφος που μπορεί να εξερευνήσει την Αφροδίτη [video]

Η Northrop Grumman Corp έχει νέα σχέδια για την εξερεύνηση της Αφροδίτης. Η πλατφόρμα Venus Atmospheric Maneuverability Platform (ή VAMP) θα επιτρέπει στην NASA μπει στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας της Αφροδίτης, χρησιμοποιώντας ένα φουσκωτό αεροσκάφος που παίρνει το σχήμα του στο διάστημα.

Από την στιγμή που το αεροσκάφος φουσκώνει μόνο του, θα είναι αρκετά ελαφρύ για να μείνει ψηλά χρησιμοποιώντας ελάχιστη ή και καθόλου ενέργεια. Παράλληλα, θα έχει τη δυνατότητα να περιηγείται στους ατμοσφαιρικούς ανέμους της Αφροδίτης ενώ είναι ανθεκτικό στο θειικό οξύ της ατμόσφαιρας.

Το VAMP έχει σχεδιαστεί για το νέο πρόγραμμα της NASA, New Frontiers το οποίο αναζητά καινοτόμες τεχνικές για την εξερεύνηση του διαστήματος. Αν η NASA πειστεί να χρηματοδοτήσει το project, το φουσκωτό αεροσκάφος μπορεί να βρεθεί να εξερευνά τα σύννεφα της Αφροδίτης σε 10 χρόνια.

Πολλοί επιστήμονες που ασχολούνται με το διάστημα, αρχίζουν να βλέπουν την Αφροδίτη ως μια πιο πρακτική εναλλακτική για εξερεύνηση, συγκριτικά με τον Άρη. Τυπικά, ο συγκεκριμένος πλανήτης είναι πιο κοντά από τον Άρη, χάρη στον πιο βολικό τροχιακό κύκλο, κάνει τις αποστολές εξερεύνησης πιο εύκολες και απλές.

Η επιφάνεια της Αφροδίτης είναι μη κατοικήσιμη, ζεστή και αρκετά πυκνή για να λιώσει μόλυβδο, αλλά ένα αεροσκάφος που αιωρείται στα σύννεφα της Αφροδίτης μπορεί να βρει θερμοκρασίες, πίεση και ακτινοβολία παρόμοια με της Γης.

Δείτε το video:

Το φουσκωτό αεροσκάφος που μπορεί να εξερευνήσει την Αφροδίτη [video], Το φουσκωτό αεροσκάφος που μπορεί να εξερευνήσει την Αφροδίτη [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
silentb0b

[quote]Η επιφάνεια της Αφροδίτης είναι μη κατοικήσιμη, ζεστή και αρκετά πυκνή για να λιώσει μόλυβδο[/quote]
Μήπως δεν ειναι καλη ιδεα να παμε καπου, απλα και μονο επειδή μπορούμε;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet NASA Twitter

H NASA αποχαιρετά με μία ιδιαίτερη φωτογραφία τον Πελέ

Σαν “βόμβα” έσκασε η είδηση για τον θάνατο του Πελέ, που συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη, με τη NASA να τον αποχαιρετά με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο.

Business featured NASA

Artemis I: Η NASA ολοκλήρωσε με επιτυχία την αποστολή της

Το διαστημόπλοιο Orion της NASA επέστρεψε στη Γη, oλοκληρώνοντας με επιτυχία την αποστολή Artemis I μετά από περισσότερες από 25 ημέρες στο διάστημα.

Business featured NASA

H NASA δημιουργεί επίλεκτη ομάδα για την παρακολούθηση UFO

Μια ομάδα 16 ερευνητών θα περάσει τους επόμενους εννέα μήνες μελετώντας UFO, ως μέρος της NASA.

Business NASA Science

7 Τρελές τεχνολογίες της NASA που θα έρθουν από… το μέλλον

Η NASΑ, εκτός από τη διαστημική εξερεύνηση, μας προσφέρει και μία γερή δόση από εντυπωσιακές τεχνολογίες από το μέλλον.