iTwin USB drive, Απευθείας file sharing μεταξύ Mac και PC

Έφτασε ο καιρός να μπορούμε να μοιραζόμαστε τα αρχεία μεταξύ δύο υπολογιστών, ανεξαρτήτως μεγέθους αρχείων και επίσης χωρίς να έχει σημασία αν ο υπολογιστής μας είναι MAC ή PC. Φυσικά δεν αναφέρομαι στη χρήση κάποιας cloud-based υπηρεσίας. Αναφέρομαι στο iTwin USB Drive, ένα USB stick “διπλής όψης” όπως θα διαπιστώσετε και από τις παρακάτω εικόνες.

, iTwin USB drive, Απευθείας file sharing μεταξύ Mac και PC

Σήμερα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το iTwin USB είναι πλέον συμβατό για μοίρασμα αρχείων μεταξύ PC, μεταξύ υπολογιστών Apple, αλλά και μεταξύ ενός PC και ενός MAC. Όλα αυτά κάτω από ασφαλή κωδικοποίηση AES encryption 256-bit. Το μόνο που χρειάζεστε πέρα από το συγκεκριμένο USB Stick, είναι σύνδεση internet.

Στο παρακάτω βίντεο εξηγείται πως λειτουργεί το iTwin. Συνδέεις το ένα μισό στο ένα υπολογιστή και επιλέγεις τα αρχεία που επιθυμείς να μοιραστείς και ύστερα συνδέεις το άλλο μισό USB στο υπολογιστή που θες να μεταφέρεις τα αρχεία και απλά ξεκινά η μεταφορά δεδομένων. Όπως είπαμε μόνο internet χρειάζεστε.

Το iTwin USB πωλείται ήδη προς 72 ευρώ (99 δολάρια Αμερικής) και μπορείτε να το βρείτε τόσο στο site της iTwin όσο και στο Amazon.

, iTwin USB drive, Απευθείας file sharing μεταξύ Mac και PC

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
FR

Δε το πιασα…Χρειάζεται να τα ενώσεις ή λειτουργούν και εξ αποστάσεως μοιράζοντας τα αρχεία όπως τα torrent?

FR

Οκ δε διάβασα όλο το αρθρο…τώρα κατάλαβα πως λειτουργεί! 🙂

manolis Tsagkarakis

Απλά έλεος με την ασυμβατότητα των USB!!! δηλαδή τόσο δύσκολο είναι η Apple να “φτιάξει” αυτό το θεματάκι???

Κώστας Βλαχάκης

manolis, ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις με ασυμβατότητα στα USB Stick και έχει να κάνει με το format. Εγώ χρησιμοποιώ και Mac και PC και ζήτημα είναι στα 20 stickάκια να έχω πρόβλημα με 1 ή 2.

Gio

δεν καταλαβα…δεν γινεται με ενα στικακι και αυτο?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Gadgets

Με 200 δολάρια και μία συσκευή μπορείς να χακάρεις ένα Smart Home

Το Flipper Zero είναι ένα μικρό gadget που μπορεί να εκμεταλλευτεί όλες τις αδυναμίες που εμφανίζει ένα smart home.

Gear CES 2019 Gadgets

Netatmo smart video doorbell: το "έξυπνο" κουδούνι [CES 2019]

Η Netatmo, προμηθευτής καμερών ασφαλείας και gadget για “smart home”, ανακοίνωσε στην έκθεση CES 2019, τη νέα τους “έξυπνη” συσκευή για το σπίτι, το κουδούνι “smart video doorbell”, με ενσωματωμένη κάμερα υψηλής ανάλυσης Full HD 1080p και φακό ευρείας γωνίας 160 μοιρών.

Gear Gadgets

Ενσωματωμένη συσκευή εντοπισμού στα gadgets που έρχονται

Τα tracking tiles (πλακίδια εντοπισμού) ξεκίνησαν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά το 2013, επιτρέποντας να εντοπίζουμε αντικείμενα όπως πορτοφόλι, κλειδιά ή τσάντα που πιθανόν έχουμε χάσει. Το μέλλον φέρνει αυτή την τεχνολογία ενσωματωμένη στις συσκευές.

Gear Gadgets

Mini-drone θήκη για smartphone κάνει τις selfie παιχνιδάκι

Κρατώντας το smartphone με το χέρι για μια selfie φωτογραφία ακούγεται φυσιολογικό. Η χρήση του selfie-stick (σελφοκόνταρο στα Ελληνικά) είναι κάτι που τραβάει τα βλέμματα για πολλούς λόγους. Τι θα γινόταν όμως αν είχαμε ένα mini-drone σαν θήκη smartphone για να βγάλουμε κάθε είδους selfie πιο εύκολα από ποτέ;