iWatch, έρευνα δείχνει ότι το 14% θα το αγόραζε ακόμα και στα $350

To iWatch όπως έχουμε συνηθίσει να το αποκαλούμε, αναμένεται να βάλει την Apple σε μια καινούρια αγορά, εκείνη των wearables. Αν και η ύπαρξή του είναι ακόμη σε επίπεδο φημών και leaked πληροφοριών, η επενδυτική εταιρεία Piper Jaffray πραγματοποίησε μια έρευνα κατά την οποία μαθαίνουμε ότι το 14% των ερωτηθέντων είναι πρόθυμο να δώσει μέχρι και $350 για ένα έξυπνο ρολόι με το logo της Apple επάνω.

Προφανώς αν η συσκευή είναι πιο οικονομική, θα υπάρξουν περισσότεροι υποψήφιοι αγοραστές. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το iWatch θα κοστίζει από $250 έως $300. Σε αντίστοιχη έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο το ποσοστό ήταν στο 12%. Οι έφηβοι δείχνουν περισσότερο ενδιαφέρον, με το 17% να είναι θετικοί στην αγορά.

Η Apple αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της στην αγορά των φορετών συσκευών προς το τέλος του 2014 ακολουθώντας τη Samsung με τη σειρά Gear, το LG G Watch και το Motorola Moto 360, τα δυο τελευταία ίσως τα δούμε να παρουσιάζονται στο Google I/O.

Ωστόσο, η αγορά των smartwatches δεν έχει κάνει ακόμα το «μπαμ» καθώς δεν βλέπουμε ενθουσιασμό από τους καταναλωτές. Περιμένουμε να δούμε πως θα πάει τώρα που μπαίνουν κι άλλοι παίχτες στο παιχνίδι.

Αν και η τιμή δεν είναι το μοναδικό κριτήριο για την αγορά του iWatch περιμένουμε να δούμε το design και τις λειτουργίες του, όμως σύμφωνα με την μέχρι τώρα εικόνα που έχουμε, εσείς θα δίνατε 350 δολάρια για να το αποκτήσετε; Πόσα θα δίνατε για ένα smartwatch;

, iWatch, έρευνα δείχνει ότι το 14% θα το αγόραζε ακόμα και στα $350

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
zois

ωραίο είναι αλλα σαν φοιτητής δεν εχω χρηματα 😛

dimitris

Αυτο που με χαλαει στα φορετα gadgets ειναι οτι και να θες να αλλαξεις κινητο δεν θα μπορεις γιατι δεν θα το υποστηριζουν πχ απο android σε ios και τουμπαλι!!!!! Γιατι αν ειναι να αλλαζουμε και ρολοι καθε 1 με 1 μιση χρονο πσει τον ……με

tomtik

Η τρίχα γίνεται τριχια.Techblog αρχική πηγή είναι το business week.Στην έρευνα το δείγμα ήταν αμερικανοί ~ 30 ετών εισοδήματος 100000-200000 δολάρια.Από αυτούς μόνο ένα 13% έδειξε ενδιαφέρον να το αγοράσει με υποθετική τιμή 350.Συμπεραίνει ο αρθρογράφος μετά ότι με με τόσο μικρό ενδιαφέρον η συσκευή δεν εχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει για την Apple μια νέα αγορά όπως το κινητό ή η ταμπλέτα της.Θα είναι μια μικρή αναιμική αγορά/προϊόν.
Σαν εταιρεία όπως είχαμε πει η Apple έπιασε ταβάνι με τα κινητά.Δεν μπορεί να αυξήσει άλλο το μερίδιό της.Αυτά το πρώτο τρίμηνο του 14.Αυξάνοντας την οθόνη θα οδηγήσει ένα μεγάλο μέρος αγοραστών της ( που μείνανε σε 4,4s,5) σε αναβαθμίσεις,αυξάνοντας τα κέρδη τριμήνου με την κυκλοφορία του 6.Δεν μπορεί να καινοτομησει όπως έγινε με το iPod και το iPhone.Μπαίνει σε μια δεκαετία σταθερότητας όπως η Microsoft την τελευταία δεκαετία.
Ένας νέος “disruptor” στην αγορά σε αντίστοιχη κλίμακα θα είναι κάποια εταιρεία σε virtual reality πχ oculus ή σε 3d printing.

jonjon

Max 200Euro και μόνο αν είναι open platform!

Johnny

Προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν αξίζει ΚΑΝΕΝΑ smartwatch μέχρι στιγμης.

Δεν χρειάζομαι ένα μαραφέτι να με ειδοποιεί αν κτυπάει το smartphone που βρίσκεται στην τσέπη κι ούτε με ενδιαφέρει πόσα βήματα έχω κάνει.Όσο για τους παλμούς μου τους μέτρουσα μόνος μου μέχρι τώρα και μια χαρά τα κατάφερνα.
Άσε που (όπως ειπώθηκε και πιο πάνω) αν θελήσεις να αλλάξεις κινητό το smartwatch σου μπορεί να μην είναι συμβατό μαζί του.

Ευελπιστώ ότι με το λανσάρισμα του Android wear τα smartwatches θα αποκτήσουν κάποιες χρήσιμες λειτουργίες

Δημήτρης Χρηστου

To τελευταίο μοιάζει με το 5c

mortis

—johnny Συμφωνώ τα smartband και smartwach είναι ΆΧΡΗΣΤΑ όταν απλά κοιτάς το τηλέφωνο στην τσέπη. απ΄την άλλη ένα έξυπνο ρολόι σε άτομο 3 ηλικίας το οποίο τον παρακολουθεί στενά μπορεί να τον γλυτώσει και να καλέσει άμεσα σε βοήθεια

dimitrisk

Το περιβόητο iWatch της Apple έρχεται με πολλές προσδοκίες….μένει να δούμε το εύρος της απήχησης και της δημοφιλίας που θα έχει….

P

Σε ενα άλλο άρθρο διάβασα ότι περιμένει έγκριση από τον FDA για πιστοποίηση ως ιατρική συσκευή .. Άρα δεν θα μείνει ως απλό γκατζετακι για να βλέπεις τις ειδοποιήσεις … Μένει να το δούμε όταν με το καλό έρθει και σε ποιον θα ειναι χρήσιμο .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.