Οι Ιάπωνες κάνουν νέο ρεκόρ ταχύτητας με το μαγνητικό τρένο

Οι Ιάπωνες έχουν βάλει στόχο να τερματίσουν τα κοντέρ και να εκμηδενίσουν τις αποστάσεις με τραίνα που πιάνουν τεράστιες ταχύτητες. Το μαγνητικό τρένο της Central Japan Railway Co. (maglev) έφτασε εχθές τα 590 χιλιόμετρα την ώρα.

Με τα 590km/h η Japan Railway Co. σπάει το δικό της προηγούμενο ρεκόρ που είχε κάνει πριν από 12 χρόνια με 581km/h. Ωστόσο, το συγκεκριμένο ρεκόρ δεν θα κρατήσει για πολύ καθώς η εταιρεία δηλώνει ότι σύντομα θα φτάσει τα 600 χιλιόμετρα την ώρα.

Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε σε μια ειδική διαδρομή στην περιοχή Yamanashi, την Παρασκευή οι τεχνικοί θα πραγματοποιήσουν νέα δοκιμαστική διαδρομή όπου και αναμένεται να φτάσουν τα 600 χιλιόμετρα.

Μέσα στο τραίνο βρίσκονταν 29 τεχνικοί, αλλά η πραγματική ταχύτητα όταν θα κυκλοφορήσει το 2027 με κανονικούς επιβάτες, αναμένεται αν είναι μικρότερη. Η JR Central που έχει το τραίνο, αναφέρει ότι θα χρησιμοποιηθεί για να συνδέσει Τόκιο και Nagoya που έχουν απόσταση 286 χιλιομέτρων. Θα πιάνει μέγιστη ταχύτητα 505 χιλιομέτρων την ώρα, κάνοντας τη διαδρομή σε 40 λεπτά. Ο χρόνος μειώνεται στο μισό από αυτόν που χρειάζεται σήμερα.

Η Ιαπωνία έχει στα σχέδιά της να εξάγει την τεχνολογία maglev (magnetic levitation) στις ΗΠΑ και έχει προσφερθεί να καλύψει ένα μέρος των εξόδων της γραμμής που θα συνδέει Ν.Υόρκη – Washington DC.

ιαπωνία ρεκόρ μαγνητικό τραίνο, Οι Ιάπωνες κάνουν νέο ρεκόρ ταχύτητας με το μαγνητικό τρένο

ιαπωνία ρεκόρ μαγνητικό τραίνο, Οι Ιάπωνες κάνουν νέο ρεκόρ ταχύτητας με το μαγνητικό τρένο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Λευτέρης

Κι εμείς εδώ τσακωνόμαστε και παλεύουμε να φτάσει ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος από την Αθήνα, στην Πάτρα, εν έτει 2015!!

Άγγελος

Οι άνθρωποι έχουν λεφτά και καινοτομούν. Μπράβο τους. Ίσως το 3000 να ξεκινήσουν δοκιμαστικά και εδώ αν υπάρχουμε τότε να το σκέφτονται.

alexis touba

Και μεις απτην αλη δεν εχουμε δει ουτε εγκαινια…….

nikos7

εμας μας ειχαν ταξει το αθηνα θεσσαλονικη σε 4.5 ωρες με ενα υπερρρσυυγχρονο τρενο και καινουριες γραμμες πριν καμια 10ετια.. χαχα τα τρενα που αποσυρουν ως παλια εκει τα φερνουν εδω για καινουρια 😛

Agnostos13

@Αγγελος
Και εδω εχουμε λεφτα…για φαγωμα! 😛 (να σημειωσω οτι η Ιαπωνια εχει μεγαλυτερο χρεος απο την Ελλαδα)

@nikos7
Δεν βαριεσαι…υπαρχει τουλαχιστον αεροπλανο που κανει 30′!

One

Καλα οι ανθρωποι είναι πολύ μπροστα. Αυτή η τεχνολογια maglev ουτε κραδασμούς εχει ουτε θορυβο και είναι και λιγοτερο ενεργοβορα από τα συμβατικα τρενα που εχουμε σημερα.

@Agnostos13 Η Ιαπωνια εχει όμως και το δικο της νομισμα και αυτονομη οικονομια και δεν καθεται να ρωτάει κάθε Γερμανο ή κάθε Γαλλο αν φτιαξει αυτοκινητοβιομηχανια ή ότιδηποτε είναι ανταγωνιστικο για τις χωρες του ευρωπαϊκου Βορρα. Και αμα χρεοκοπησει η Ιαπωνια θα εχει επιπτωσεις σε ολο το κοσμο και δεν θα είναι το ιδιο όπως αμα χρεωκοπησει η Ελλαδα.

Darth

@Άγγελος και αν σου πω… δεν έχουν λεφτά…………… το χρέος τους είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας……. απλός οτι λεφτά έχουν τα βάζουν στους σωστούς σκοπούς!!

οσο για ελλαδα………. παιζει να μιν δουμε ποτε κατι τετοιο………. αντε οταν χαθεί η χώρα ασν ελλαδα και ενοθει με αρκετές αλλες (κατι σαν ενωμένη Ευρώπη κλπ) τοτε ναι ίσος…. αλλιώς θα τα φανε ολα μεγαλα κεφαλια εδω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.