Jia Jia: Το ρεαλιστικό ρομπότ των Κινέζων με εκφράσεις προσώπου

Ερευνητές από το University of Science and Technology of China έκαναν τα αποκαλυπτήρια σε ένα ρεαλιστικό ρομπότ, το οποίο κατασκεύαζαν για περίπου 3 χρόνια. Το όνομά της είναι Jia Jia και μπορεί να παίρνει τις ίδιες εκφράσεις προσώπου με έναν άνθρωπο.

Επιπλέον, η Jia Jia μπορεί να μιλά και να αλληλεπιδρά με τα άτομα που βρίσκονται γύρω της. Η εμφάνισή της είναι τέτοια ώστε να μοιάζει με πραγματική γυναίκα και οι δημιουργοί της υποστηρίζουν ότι είναι η πιο ρεαλιστική μέχρι σήμερα. Μεταξύ των χαρακτηριστικών που έχουν ενσωματώσει οι ερευνητές είναι ο φυσικός τρόπος με τον οποίο κινεί το βλέμμα της και οι κινήσεις του στόματος που συγχρονίζονται με την ομιλία.

Η Jia Jia δεν έχει απλά την ικανότητα να ανταποκρίνεται στους ανθρώπους, αλλά μπορεί να καταλάβει πότε κάποιος τραβά μια φωτογραφία και κάνει τα κατάλληλα σχόλια όπως το να μην στέκεσαι πολύ κοντά καθώς το πρόσωπό της θα φαίνεται χοντρό.

Εκτός από τις εκφράσεις του προσώπου και την ομιλία, οι ικανότητες της Jia Jia είναι περιορισμένες. Δεν μπορεί να γελάσει ούτε να κλάψει, ενώ ακόμη δεν έχει δοθεί η δυνατότητα κίνησης στα χέρια της. Οι ερευνητές θέλουν να συνεχίσουν την ανάπτυξη του robot με deep learning ικανότητες και να καταλαβαίνει τις εκφράσεις στα πρόσωπα των ανθρώπων.

Προς το παρόν παραμένει στο εργαστήριο και δεν ανακοινώθηκε αν και πότε θα βγει στη μαζική παραγωγή.

jia jia robot, Jia Jia: Το ρεαλιστικό ρομπότ των Κινέζων με εκφράσεις προσώπου

jia jia robot, Jia Jia: Το ρεαλιστικό ρομπότ των Κινέζων με εκφράσεις προσώπου

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.