Jony Ive: Δεν ήταν αυτοσκοπός να ανέβει η τιμή του Apple Watch [video]

Οι δυο επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της Apple και υπεύθυνοι για το Apple Watch, Jony Ive και Marc Newson, βρέθηκαν στο Conde Nast International Luxury Conference και είπαν πολλά ενδιαφέροντα για το πως σχεδίασαν το πρώτο ρολόι της Apple και ποιος ήταν ο στόχος τους με το πανάκριβο Apple Watch Edition.

“Δεν αντικαθιστούμε το κλασικό ρολόι με το Apple Watch”
Το Apple Watch θεωρείται από αρκετούς αναλυτές ότι ήρθε για να δώσει ώθηση σε μια νέα αγορά η οποία στο μέλλον θα ανεβάσει κατά πολύ τα ποσοστά της και ουσιαστικά η Apple θα ανοίξει τον δρόμο και για τους αντιπάλους της. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι περνάμε σε μια νέα εποχή, Ive και Newson, δηλώνουν λάτρεις των μηχανικών ρολογιών.

Στην συνέντευξη που έδωσαν στην Suzy Menkes, Fashion Editor της Vogue International, ο Ive δήλωσε ότι όταν σχεδίαζαν το Apple Watch δεν σκεφτόντουσαν ότι θέλουν να αντικαταστήσουν τα μηχανικά ρολόγια. “Όταν σχεδιάζαμε το iPhone, το κίνητρο ήταν ότι δεν αντέχαμε τα κινητά που είχαμε και θέλαμε ένα καλύτερο κινητό”. Το κίνητρο πίσω από τον σχεδιασμό του Apple Watch ήταν εντελώς διαφορετικό, η Apple δεν σχεδίασε το έξυπνο ρολόι επειδή πιστεύει ότι θα κάνει καλύτερη δουλειά από τους υπάρχοντες κατασκευαστές ρολογιών.

Ο καρπός το καλύτερο σημείο για να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία
“Το κίνητρο ήταν ότι είδαμε πως ο καρπός είναι ένα εκπληκτικό σημείο για να τοποθετηθεί τεχνολογία”, είπε ο Ive, ενώ ο Newson συμπλήρωσε λέγοντας ότι ο καρπός είναι ένα από τα καλύτερα σημεία του σώματος για να τοποθετηθεί ένα αντικείμενο.

Όσον αφορά στην αντοχή του Apple Watch στον χρόνο, ο Ive απάντησε ότι τα μηχανικά ρολόγια χρειάζονται σέρβις και το Apple Watch προφανώς δεν διαφέρει. Ωστόσο, δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τα κλασικά ρολόγια με τα “έξυπνα” τα εξελίσσονται συνεχώς και μπορούν να κάνουν πράγματα που δεν φανταζόσουν πριν ένα εξάμηνο.

“Δεν ήταν αυτοσκοπός να ανεβάσουμε την τιμή”
Πολλές φορές έχουμε πει πως με προϊόντα όπως το Apple Watch Edition του οποίου η τιμή ξεκινά από 10000 δολάρια, η Apple γίνεται περισσότερο brand πολυτελείας.Όμως ο Jony Ive έχει διαφορετική άποψη.

Αναφέρει ότι διαλέξανε το χρυσό ως υλικό όχι επειδή είχαν στο μυαλό τους να πάνε τόσο ψηλά σε τιμές, αλλά επειδή τους άρεσε το υλικό, το χρώμα και η υφή του χρυσού. Παράλληλα, τονίζει ότι δεν είναι στόχος της Apple να ανταγωνιστεί luxury brands, αλλά παραμένει στην αρχή που έχει εδώ και χρόνια, να κάνει την τεχνολογία περισσότερο προσβάσιμη για όλους και πιο προσωπική.

Δείτε το video:

apple watch jony ive, Jony Ive: Δεν ήταν αυτοσκοπός να ανέβει η τιμή του Apple Watch [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Antonis

Αυτή η κυρία είναι σαν παπαγάλος κοκατίλ με αυτό το χτένισμα…

adam81

Σαν να τάχει πάρει τα κιλάκια του ο Ive τώρα τελευταία.

nick2010

@adam81 χαχαχα αυτό μόλις σκεφτόμουν κι εγώ !!!!!

Η καλοπέραση είναι προφανής…..

prankster100

Ασε μας ρε apple σε πειραν χαμπαρι οσοι κουβαλαν εστω και λιγο μυαλο οτωρα για τα φανς δεν ξερω λογικα οχι γιατι ειναι και τα ποιο φανατικα. τωρα απο οτι καταλαβα η apple γενικα ειναι gay company

Jim

κοιταξτε..αν και ειμαι χρηστης apple αρκετα χρονια (οχι mobile πχ iphone συσκευων αλλα mac pro και macbook air παλαιοτερα για το πανεπιστημιο) μπορω να πω οτι ειμαι πολυ ικανοποιημενος και συνεχιζουν να κανουν καλη δουλεια..που καταληγω ομως:γιατι τοσα λεφτα σε τεχνολογια καρπου?
τι ακριβως <> δηλαδη μπορουν να προσφερουν στον καρπο?
αν ειναι να καινοτομησεις ρε apple (βλεπε εποχες steve jobs ….axxa) καντο σωστα.!
οχι apple watch…..οταν βγηκε το iphone ΟΝΤΩΣ ηταν μια φοβερη καινοτομια….τωρα ρε παιδια με τα ρολογια ….τι να πω.αν σε καποιον εχει χρησιμευσει …οκ 😉

Tpctsu

@@ριες λέω εγώ. Μόλις ανακάλυψαν και τον καρπό. Καμία απολύτως αναφορά για τα ήδη υπάρχον smartwatches. Απλά υπάρχουν τα ρολόγια και το ρολόι της Apple. Τσοπανιδες.

Και ο χρυσός τώρα ανακαλύφθηκε, όταν Γιάννης χαιδεψε τον χρυσό και τον αισθάνθηκε. Μέχρι τώρα δεν τον ήξερε, γι αυτό και δεν το έβαλαν ποτέ στο iPhone.

Και τρέεεεεχουν τα σάλια στα πρόβατα.

Μέχρι ένα σημείο σου αρέσουν κάποια πράγματα, μετά από ένα σημείο ο τρόπος παρουσίασης και εγωισμου είναι απλά τραγικός. Γι αυτό υπάρχουν τόσες αρνητικές αντιδράσεις από ΟΛΟΥΣ (ατόμων ή εταιρειών), γιατί βλέπουν μια εταιρεία και κάποιον υπαλλήλων να θεωρούν τον εαυτό τους ΘΕΟΥΣ που ζουν μόνοι τους σε αυτήν την Γη. Και αυτοί που φανατιζονται θεωρούν ότι θα πάρουν κάτι από αυτό αν τα αγοράσουν. Καμία άλλη εταιρεία βλέπε LG, Samsung, NOKIA, Sony κτλ δεν κάνει έτσι. Είναι απλά εταιρείες που βγάζουν προϊόντα. Δεν είναι ΘΕΟΙ που μόλις ανακάλυψαν κάτι που δεν υπήρχε.

Μπορεί τουλάχιστον η Apple να μην κάνει δηλώσεις και εμφανίσεις και να αφήσει τα προϊόντα της να πουλήσουν από μόνα τους αφού είναι Θεϊκα?

Agnostos13

@Tpctsu

Η αληθεια ειναι οτι το Apple Watch ειχε σκοπο να ανταγωνιστει τα κλασσικα ρολογια (αλλο αν εγιναν εκπτωσεις στο τελος και τωρα το παιρνουν πισω) οταν πρωτοδημιουργηθηκε. Τα υπαρχοντα smartwatches απο την αλλη πηγαν να ανταγωνιστουν το Apple Watch!

παναγιωτης

Έβγαλε μαλλιά ή μου φαίνεται;;;

Πέτρος Π

Πέρα από την πλάκα, αυτά που αναφέρουν στην συνέντευξη είναι απολύτως λογικά! Δηλαδή το οτι δεν ανταγωνίζονται τα κλασικά, μηχανικά ρολόγια και οτι ο καρπός είναι ένα πολύ λειτουργικό σημείο για να έχεις πρόσβαση σε τεχνολογία και σε πληροφορίες… Επίσης και στο οτι το apple watch είναι πολύ πιθανόν να ανοίξει όλη την αγορά των smartwatches, δηλαδή όπως έκανε το i-phone στην αγορά των smartphones!

Προσωπικά δεν χρησιμοποιώ κάποιο προιόν της apple, αλλά το βρίσκω ανόητο να κάθεται κάποιος να την κράζει συνεχώς, ακόμα και όταν δείχνει θετικά σημάδια όπως η συγκεκριμένη συνέντευξη…

Manolis

πόσο πια μπορεί να βαριέται κάποιος για να βγάλει το κινητό από τη τσέπη του;;;;;; αν είναι δυνατόν….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.