Πληκτρολόγιο PC: Κάνει έγκαιρη διάγνωση της νόσου του Πάρκινσον

Ο υπολογιστής είναι κάτι που πλέον το χρησιμοποιούμε όλοι μας σε καθημερινή βάση ανεξαρτήτου ηλικίας, για δουλειά, παιχνίδια, σερφάρισμα και δεκάδες άλλα πράγματα. Το πληκτρολόγιο του υπολογιστή θα μπορούσε μελλοντικά, εκτός από το να πληκτρολογεί, να κάνει κάτι πολύ πιο σημαντικό.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του MIT ανακάλυψαν πρόσφατα ότι το πληκτρολόγιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην έγκαιρη διάγνωση της νόσου του Πάρκινσον. Οι επιστήμονες βασίστηκαν στην έρευνα που πραγματοποίησαν και η οποία λέει ότι όσοι έχουν πρόβλημα με την κίνηση των χεριών, όπως για παράδειγμα από τη νόσο Πάρκινσον, έχουν διαφορετικά μοτίβα πληκτρολόγησης από άτομα που δεν έχουν κάποιο πρόβλημα.

Για να διαπιστωθεί αυτό, οι επιστήμονες σχεδίασαν ένα software που μετρά τον χρόνο που τα άτομα αυτά κρατάνε το κουμπί πατημένο. Όσοι κρατάνε τα πλήκτρα περισσότερη ώρα, έχουν πρόβλημα με την κίνηση του χεριού, και μιλάμε για αρχικό στάδιο που δεν γίνεται αντιληπτό με το μάτι.

Αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ σημαντικό βήμα για την έγκαιρη διάγνωση της νόσου Πάρκινσον, για την οποία αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο στάνταρ τέστ διάγνωσης. Όταν αρχίσουν να γίνονται αντιληπτά τα συμπτώματα, τότε έχει γίνει ήδη ζημιά σε μεγάλο κομμάτι του εγκεφάλου.

Με την έγκαιρη διάγνωση, ο γιατρός μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα και αποτελεσματικότερα τον τρόπο αντιμετώπισης της νόσου.

Αν και τα αποτελέσματα του τεστ είναι πολλά υποσχόμενα, πρέπει να γίνουν ακόμη μεγαλύτερες έρευνες σε μεγαλύτερο δείγμα για να αποδειχθεί κατά πόσο είναι σωστά τα αποτελέσματα, και ύστερα να προχωρήσουμε στην εφαρμογή της συγκεκριμένης μεθόδου.

Διαβάστε επίσης: ARC: Ειδικό στυλό για ασθενείς με τη νόσο του Πάρκινσον

πάρκινσον πληκτρολόγιο, Πληκτρολόγιο PC: Κάνει έγκαιρη διάγνωση της νόσου του Πάρκινσον


Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.