KIRO-M5, Ρομπότ νοσοκόμα για ασθενείς στη Νότιο Κορέα [video]

To KIRO-M5 είναι ένα αυτοκινούμενο ρομπότ που κατασκευάζεται και αναπτύσσεται από επιστήμονες στη Νότιο Κορέα για ιατρικούς σκοπούς και συγκεκριμένα για να βοηθάει υπέργηρους και ηλικιωμένους με προβλήματα κίνησης. Το KIRO-M5 έχει ύψος 1 μέτρο, βάρος 80 κιλά και ενημερώνει τον ασθενή που “φυλάει” ή και την νοσοκόμα του για την ώρα που πρέπει να πάρει την φαρμακευτική αγωγή, να κάνει τις καθημερινές του ασκήσεις ή να τον βοηθήσει να περπατήσει προσφέροντάς του στήριξη.

Στην περίπτωση που ο ασθενής είναι κατάκοιτος και χρειάζεται αλλαγή η πάνα του, το ρομπότ KIRO-M5 μυρίζει τον αέρα και ενημερώνει τη νοσοκόμα ενώ ταυτόχρονα απολυμαίνει και αρωτατίζει τον αέρα. Η τεχνολογία στις υπηρεσίες μας.

KIRO-M5, KIRO-M5, Ρομπότ νοσοκόμα για ασθενείς στη Νότιο Κορέα [video]

KIRO-M5, KIRO-M5, Ρομπότ νοσοκόμα για ασθενείς στη Νότιο Κορέα [video]

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νιο

Αυτα που βλεπουμε στις ταινιες σε λιγο καιρο θα τα ζουμε.. Ρομποτ υπηρετες με τεχνητη νοημοσυνη και βαλε…

Panos7GR

Πολύ μπροστά αυτοί οι σχιστομάτιδες..!!!

panos

εχει το ιδιο σηματακι με την eva απο το wall-e :p

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Google Robots

Google: Θύμα των περικοπών η Everyday Robots

Η Alphabet τερματίζει το έργο της Everyday Robots που αποτέλεσε ένα ακόμη θύμα περικοπών θέσεων εργασίας στη μητρική εταιρεία της Google και το τελευταίο σε μια μακρά λίστα.

Business AI Chip Korea

Ν.Κορέα: Εισέρχεται στον “αγώνα” της τεχνητής νοημοσύνης

Η νεοκορεάτικη startup Rebellions Inc λάνσαρε ένα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης σε μία προσπάθεια να κερδίσει κυβερνητικά συμβόλαια καθώς η Σεούλ αναζητά μια θέση για τοπικές εταιρείες στον συγκεκριμένο κλάδο.

Smartphones Elon Musk Korea SpaceX

SpaceX: Aίτημα για ενεργοποίηση του Starlink στη Νότια Κορέα

H SpaceX φέρεται να έχει καταθέσει αίτημα στις αρχές της Νότιας Κορέας για την εκτόξευση της υπηρεσίας διαδικτύου Starlink που τροφοδοτείται από δορυφόρους στη χώρα.

Cars Korea Tesla

Tesla: Θα πληρώσει ακριβά παραπλανητική διαφήμιση – Πρόστιμο 2,2 εκατ. δολάρια στη Ν.Κορέα

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε το 2023 για την Tesla, καθώς η αρχή τήρησης της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της Νότιας Κορέας της επέβαλε πρόστιμο 2,8 δισ. γουόν (2,2 εκατ. δολαρίων).