Land Rover: Τεχνολογία αναγνωρίζει και αποφεύγει τις λακκούβες

Υπάρχουν πόλεις και περιοχές στις οποίες οι δρόμοι δεν είναι πάντα κατάλληλοι για εύκολη και ευχάριστη οδήγηση. Σε πολλούς δρόμους, στην χώρα μας και όχι μόνο, συναντάς συχνά λακκούβες οι οποίες παραμένουν εκεί για καιρό και εκτός από το ότι καταπονούν την σπονδυλική στήλη του οδηγού, μπορούν να δημιουργήσουν και σημαντικά προβλήματα στο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με την Jaguar Land Rover, οι ζημιές που προκαλούνται ετησίως από τρύπες στους δρόμους της Βρετανίας φτάνουν τα 2.8 δισεκατομμύρια Αγγλικές λίρες. Για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, η εταιρεία, δημιούργησε ένα σύστημα το οποίο απορροφά το τράνταγμα από την πτώση του ελαστικού μέσα στην τρύπα ώστε να μην υπάρξει ζημιά στο όχημα.

Επιπλέον θα έχει την δυνατότητα να ειδοποιεί άλλους οδηγούς για την ύπαρξη της λακκούβας. Αυτό σχεδιάζουν να το επιτύχουν μέσω μιας νέας τεχνολογίας για την ανάρτηση με την ονομασία MagneRide. Η τεχνολογία αυτή βασίζεται σε μαγνητικά σωματίδια που βρίσκονται μέσα στο υγρό απόσβεσης, και μπορούν να αλλάξουν το ιξώδες του όταν εκτίθεται σε ένα μαγνητικό πεδίο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το αμάξι θα μπορεί να παρατηρεί τις αλλαγές στο ύψος της ανάρτησης και να αναπροσαρμόζει συνεχώς τα χαρακτηριστικά της. Οπότε στην περίπτωση που πέσει μέσα σε μια λακκούβα, η ανάρτηση ακαριαία θα μεταβάλει τα χαρακτηριστικά της ώστε να απορροφήσει την σύγκρουση. Επίσης τα οχήματα θα έχουν και μια μπροστινή stereo κάμερα η οποία θα εντοπίζει την τρύπα και αν είναι δυνατόν θα διορθώνει την πορεία ώστε να την αποφύγει.

Οι δημιουργοί της νέας τεχνολογίας αναφέρουν ότι “στο μέλλον θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα σύστημα το οποίο θα μπορεί να αντιλαμβάνεται μια τρύπα στον δρόμο και να την αποφεύγει χωρίς να χρειαστεί να αφήσει την λωρίδα του, προκαλώντας μεγαλύτερο κίνδυνο”.

Land Rover: Τεχνολογία που αναγνωρίζει και αποφεύγει τις λακκούβες, Land Rover: Τεχνολογία αναγνωρίζει και αποφεύγει τις λακκούβες

Land Rover: Τεχνολογία που αναγνωρίζει και αποφεύγει τις λακκούβες, Land Rover: Τεχνολογία αναγνωρίζει και αποφεύγει τις λακκούβες

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νίκος

Εδώ στην Ελλάδα θα μπλοκάρει το σύστημα γιατί εδώ με τόσες λακουβες δεν θα προλαβαίνει. Να βγάλουν σύστημα που να αναγνωρίζει που έχει άσφαλτο, καλό δρόμο δλδ.

Νικος Z1

Εδώ θα βγάζει συνέχεια error.

tech21man

Γελαω γιατι, αυτο ειχε ανακοινωθει απο καιρο απο την mercedes οτι εφοσον η τεχνολογια επιτρεψει google maps με γρηγορα δεδομενα και αναγνωση δρομου το οχημα θα προετοιμαζει την αναρτηση του.

Εδω λοιπον, που μενω, περνανε αποχευτευτικο. Καλυτερα να εμενα σε πεδιο βολης ολμων γιατι εκει θα ηταν σχετικα σταθερες οι τρυπες.

Τι λετε μωρε ορνια…φερτο στην ελλαδαρα να το γονατισω το ψευτοβρετανικο ινδικο μπακατελι.

wrangler10

Στην Ελλάδα θα αρνείται να βγει απο το πάρκινγκ.

Denis

Να έρθουν για δοκιμή στη χώρα μας και αν το σύστημα τα βγάλει εις πέρας τότε πραγματικά αξίζει 😛

Ο Αθλητής Γουίλκινς

Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Με έναν ελιγμό θα αποφεύγεις τις λακκούβες και θα κάνεις τζαρτζάρισμα στις ενοχλητικές μοτοσυκλέτες πλάι σου. Το βρίσκω θετικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones Land Rover

Land Rover Explore: To ανθεκτικό smartphone της κορυφαίας αυτοκινητοβιομηχανίας στο MWC 2018

To Land Rover Explore είναι το ανθεκτικό smartphone της Land Rover που με την παρουσία του θέλει να κλέψει τις εντυπώσεις στο φετινό Mobile World Congress. Θα τα καταφέρει έναντι του ανταγωνισμού; Κάτι μας λέει πως ναι.

Cars Land Rover

Land Rover: Ετοιμάζει το πρώτο αυτόνομο όχημα για διαδρομές εκτός δρόμου

Οι κατασκευαστές αυτόνομων οχημάτων εστιάζουν στην αυτόνομη οδήγηση εντός δρόμων, οι ερευνητές της Jaguar / Land Rover όμως έχουν ξεκινήσει δοκιμές στα οχήματα τους εκτός δρόμου.

Smartphones Android Android Smartphones Land Rover

Land Rover: Ετοιμάζει smartphone για τις αρχές του 2017

Όταν μιλάμε για Android smartphones, στο μυαλό μας έρχονται εταιρείες όπως Samsung, HTC, LG, Google και πληθώρα κατασκευαστών από Κίνα (και όχι μόνο), αλλά υπάρχουν κι άλλοι που θέλουν να πάρουν ένα κομμάτι από την πίτα του Android.

Gear Land Rover

Range Rover: Μπορεί να οδηγηθεί μέσω εφαρμογής στο smartphone [video]

Όσο περνάει ο καιρός η οδήγηση ενός οχήματος θα εξαρτάται όλο και λιγότερο από τον ανθρώπινο παράγοντα. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές για τα αυτοκινούμενα οχήματα της Google και η Land Rover UK έκανε την δική της αποκάλυψη. Δημιούργησε ένα Range Rover που μπορεί να ελεγχθεί μέσω ενός smartphone app.