Lexus Hoverboard: Ανακοινώθηκε επίσημα και εντυπωσιάζει [videos]

Τον Ιούνιο η Lexus είχε δώσει στην δημοσιότητα ένα βίντεο και κάποιες φωτογραφίες από κάτι που έμοιαζε με ένα πραγματικό hoverboard, είδηση η οποία ήταν δύσκολο να πιστέψουμε. Τελικά όμως μετά τα teasers, ήρθε σήμερα και η επίσημη ανακοίνωση του Lexus Hoverboard και μοιάζει πράγματι εντυπωσιακό.

Βεβαίως, το Lexus Hoverboard δεν αιωρείται σε μεγάλο ύψος από το έδαφος, αλλά όπως και να έχει αιωρείται. Στο επίσημο video της παρουσίασης εμφανίζεται ο skateboarder Ross McGouran που το χειρίζεται σαν ένα κανονικό skateboard.

Δείτε τα video:

Lexus Hoverboard: Ανακοινώθηκε επίσημα και εντυπωσιάζει [videos], Lexus Hoverboard: Ανακοινώθηκε επίσημα και εντυπωσιάζει [videos]

Lexus Hoverboard: Ανακοινώθηκε επίσημα και εντυπωσιάζει [videos], Lexus Hoverboard: Ανακοινώθηκε επίσημα και εντυπωσιάζει [videos]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Bill1989

Τέλειο!!!!

tasos

Ωραίο…..για τους wannabe skaters….οι real skaters όμως δε θα μπουν καν στον κόπο…

ΑντώνηςΤ

Από την μια είναι εντυπωσιακό, από την άλλη λίγο «οφθαλμαπάτη» και για να εξηγούμαι.

Χρησιμοποιεί μαγνήτες που σημαίνει ότι η τροχιά πρέπει να είναι σε συγκεκριμένα όρια. Όταν βλέπει κάποιος το τελικό βίντεο νομίζει ότι μπορεί να πάει παντού. Όμως ο αθλητής ακολουθεί συγκεκριμένη τροχιά.

Βέβαια προς τιμήν τους το εξηγούν στο επόμενο βίντεο αλλά η πρώτη εντύπωση είναι λίγο παραπλανητική. Επίσης το σύστημα χρειάζεται συνεχώς ψύξη και λογικά λόγω του ότι χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνήτη θέλει και αρκετή ενέργεια που σημαίνει ότι έχει περιορισμένη διάρκεια.

Ανάλογες προσπάθειες είχαν γίνει εδώ και δεκαετίες, η πραγματική ανακάλυψη θα ήταν ο τρόπος να εκμεταλλευτής το μαγνητικό πεδίο της γης, αλλά αυτό πρώτον είναι πολύ ασθενές και κατά δευτέρων τότε θα μιλάμε για αντιβαρύτητα που θα αλλάξει το κόσμο όπως τον ξέρουμε.

Παρόλα αυτά εντυπωσιακό, αλλά σήμερα ανάλογη τεχνολογία εφαρμόζεται στα τρένα της Ιαπωνίας. Άρα δεν είναι κάτι πρωτότυπο, δεν είναι τυχαίο που το εφαρμόζει Ιάπωνας μηχανικός.

Θα ήταν όμως ενδιαφέρον γιατί θα μπορούσε να ξεκινήσει ένα νέο τύπο αθλήματος, πχ αγώνες ταχύτητας σε σταθερή τροχιά που ο αθλητής με βάση την ισορροπία του θα διακρίνεται.

silentb0b

Ok. Μπορεί κάποιος να μου πει τι νόημα έχει ολο αυτο το marketing gimmick?

Αλέξανδρος

@silentb0b
το είπες μόνος σου!

@tasos
Για κανέναν δεν είναι, εκτός και αν έχεις φτιάξει πάρκο με μαγνήτες :Ρ

One

Μπράβο στους Ιάπωνες! Αντε να δούμε συντομα και αμαξι Lexus που να αιωρείται 😛

azriel84

Αν δεν δω επισήμως τα παπούτσια που εφαρμόζουν αυτόματα στο πόδι καθώς και το jacket που στεγνώνει μόνο του, δεν με εντυπωσιάζει τίποτα.

parastas

Azriel ξέχασες την κάλτσα που βρίσκει μόνη της το ταίρι της

Dimitrisdubai

Φίλε μου Αβτώνη Τ. Αν δεις προσεχτικά το δεύτερο, θα δεις πως δεν χρησιμοποιείται καθόλου ηλεκτρική ενέργεια. Χρησιμοποιούν φυσικούς μαγνήτες, μόνιμα φορτισμένους δηλαδή. Απλά η ψύξη στους -231 είναι ενα θεματάκι 😝😝😝

ΑντώνηςΤ

Χμ, ίσως δεν κατάλαβα κάτι καλά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars featured Lexus

Lexus Lunar Design Portfolio: Έτσι θα είναι τα οχήματα σε διακόσια χρόνια από τώρα

Η Lexus, σε συνεργασία με το στούντιο ED2, δημιούργησαν μερικά concepts σχέδια στα οποία παρουσιάζουν το όραμα της για τα οχήματα του μέλλοντος.

Cars Apple Apple Car Lexus

Apple: Ξεκίνησαν οι δοκιμές αυτόνομων οχημάτων στη Silicon Valley

Είναι κοινό μυστικό ότι η Apple εδώ και καιρό εργάζεται στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, χωρίς να μπορούμε να είμαστε βέβαιοι πώς ακριβώς σκοπεύει να εμπλακεί στην συγκεκριμένη αγορά. Μέσα στον Απρίλιο πήρε άδεια από τις αρχές στην Καλιφόρνια για να ξεκινήσει τις δοκιμές στους δρόμους.

Gear Lexus

Lexus: Ετοιμάζει μαγνητικό hoverboard [video]

Πρόσφατα είδαμε τον αμερικανικό στρατό να ετοιμάζει μοτοσικλέτα hoverboard και πολλοί από εμάς αναμένουμε την στιγμή που θα δούμε ένα πραγματικό hoverboard, σαν αυτό που παρουσιάστηκε στην ταινία Back to the Future 2. Κάτι τέτοιο ίσως γίνει πραγματικότητα από την κατασκευάστρια αυτοκινήτων Lexus.