Lexus: Ετοιμάζει μαγνητικό hoverboard [video]

Πρόσφατα είδαμε τον αμερικανικό στρατό να ετοιμάζει μοτοσικλέτα hoverboard και πολλοί από εμάς αναμένουμε την στιγμή που θα δούμε ένα πραγματικό hoverboard, σαν αυτό που παρουσιάστηκε στην ταινία Back to the Future 2. Κάτι τέτοιο ίσως γίνει πραγματικότητα από την κατασκευάστρια αυτοκινήτων Lexus.

Η εταιρεία πρόσφατα έδωσε στην δημοσιότητα ένα βίντεο και κάποιες φωτογραφίες από κάτι που μοιάζει με ένα πραγματικό hoverboard. Παραδόξως φαίνεται ότι λειτουργεί πάνω σε μια κανονική επιφάνεια όπως το τσιμέντο.

Φυσικά το όλο βίντεο είναι ένα concept βίντεο και περιέχει κάποιες αλήθειες και κάποιες ανακρίβειες. Αν και η επιφάνεια μοιάζει με τσιμέντο, από κάτω υπάρχει μια μεταλλική επιφάνεια, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις αλλού. Η Lexus δεν ανέφερε λεπτομέρειες αλλά το hoverboard στηρίζεται σε υπεραγωγούς ψυγμένους με υγρό άζωτο και κάποιους μόνιμους μαγνήτες χάρη στους οποίους μπορεί να αιωρείται και να υποστηρίξει τον αναβάτη.

Η συσκευή εξελίσσεται από την Lexus εδώ και 18 μήνες και λέγεται ότι την τεστάρει ένα επαγγελματίας skateboarder στην Βαρκελώνη. Αυτή την στιγμή δεν είναι γνωστοί οι στόχοι της εταιρείας για το hoverboard αλλά αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες τις επόμενες εβδομάδες.

Lexus: Ετοιμάζει μαγνητικό hoverboard [video], Lexus: Ετοιμάζει μαγνητικό hoverboard [video]

Lexus: Ετοιμάζει μαγνητικό hoverboard [video], Lexus: Ετοιμάζει μαγνητικό hoverboard [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
One

Θα μας τρελάνουν τα Τζαπόνια άμα έχουν ανακαλύψει τέτοιο πράγμα!

Vag Paras

Κάτι μου θυμίζει… (https://youtu.be/VyOtIsnG71U)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars featured Lexus

Lexus Lunar Design Portfolio: Έτσι θα είναι τα οχήματα σε διακόσια χρόνια από τώρα

Η Lexus, σε συνεργασία με το στούντιο ED2, δημιούργησαν μερικά concepts σχέδια στα οποία παρουσιάζουν το όραμα της για τα οχήματα του μέλλοντος.

Cars Apple Apple Car Lexus

Apple: Ξεκίνησαν οι δοκιμές αυτόνομων οχημάτων στη Silicon Valley

Είναι κοινό μυστικό ότι η Apple εδώ και καιρό εργάζεται στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, χωρίς να μπορούμε να είμαστε βέβαιοι πώς ακριβώς σκοπεύει να εμπλακεί στην συγκεκριμένη αγορά. Μέσα στον Απρίλιο πήρε άδεια από τις αρχές στην Καλιφόρνια για να ξεκινήσει τις δοκιμές στους δρόμους.

Gear Lexus

Lexus Hoverboard: Ανακοινώθηκε επίσημα και εντυπωσιάζει [videos]

Τον Ιούνιο η Lexus είχε δώσει στην δημοσιότητα ένα βίντεο και κάποιες φωτογραφίες από κάτι που έμοιαζε με ένα πραγματικό hoverboard, είδηση η οποία ήταν δύσκολο να πιστέψουμε. Τελικά όμως μετά τα teasers, ήρθε σήμερα και η επίσημη ανακοίνωση του Lexus Hoverboard και μοιάζει πράγματι εντυπωσιακό.