LG, ανακοίνωσε 105 ιντσών, 21:9 5K κυρτή τηλεόραση

Η τελευταία τηλεόραση από τον Κορεάτικο κατασκευαστή, η LG 105UC9, έχει να περηφανεύεται για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της τα οποία μοιάζουν σχεδόν απίστευτα.

Είναι ανάλυσης 5Κ ή τουλάχιστον έτσι αυτοαποκαλείται μιας και δεν είναι ακόμη επίσημος όρος. Το όνομα όπως μπορεί κανείς να καταλάβει έρχεται από την εκπληκτική ανάλυσή της η οποία είναι 5120×2160 και aspect ratio 21:9.

Αν αυτό δεν σας εντυπωσίασε το πάνελ φτάνει τις 105 ίντσες και είναι κυρτό ώστε να είναι πιο διαχειρίσιμο το μέγεθος για εύκολη θέαση.

Πέρα από την εντυπωσιακή οθόνη έχει 7.2 channel, 150W speaker system το οποίο έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με την Harmon Kardon. Η τηλεόραση τρέχει WebOS, όπως έχουν και κάποια άλλα μοντέλα της LG.

Πάντως είναι δύσκολο να δικαιολογήσεις την ύπαρξη μιας τέτοιας τηλεόρασης καθώς ήδη δεν υπάρχει αρκετό περιεχόμενο για 4Κ, αυτό κάνει το 5Κ να μοιάζει υπερβολικό. Όσο αφορά στο aspect ratio 21:9, ενώ οι περισσότερες ταινίες γυρίζονται σε 21:9 οι εκδόσεις των Blue-Ray τις περισσότερες φορές δεν διατηρούν το συγκεκριμένο aspect ratio και στο τέλος καταλήγεις πάλι να κάνεις zoom in για να ξεφορτωθείς τις μαύρες μπάρες.

Η LG 105UC9 θα είναι έτοιμη για προ-παραγγελίες στην Νότια Κορέα μέσα στην εβδομάδα και θα κυκλοφορήσει στην παγκόσμια αγορά το τελευταίο τρίμηνο του 2014. Η τιμή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.

lg curved tv, LG, ανακοίνωσε 105 ιντσών, 21:9 5K κυρτή τηλεόραση

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikos

Πως είναι δυνατόν να μοιάζει υπερβολική η 5k ανάλυση για 105” όταν στις 5,5” η lg έχει 2k?
Όσο για την τηλεόραση…Άπαιχτη, όπως και οι περισσότερες τηλεοράσης της συγκεκριμένης εταιρείας αλλά σίγουρα η τιμή θα είναι στον θεό!

nikmour

θα την έπαιρνα για το μπάνιο αλλά πως θα την χωρέσω εκεί πέρα. Πέρα από την πλάκα είναι φανταστική και αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πόσο μικρή φαίνεται η κοπελίτσα δίπλα.

Max91

nikos@
δεν ειναι το θεμα τα ppi αλλα η αναλυση και οταν λεω αναλυση εννοω για το Τωρα για δεδομενα 2014 ναι ειναι μια υπερβολικα μεγαλη αναλυση… Φυσικα καλοδεχουμενη 🙂

Γιάννης

Εντυπωσιακή τηλεόραση λόγω μεγέθους αλλά προς το παρόν για να δεις 4K μόνο κάποια βιντεάκια του youtube υπάρχουν.

wrangler10

Οτι πρεπει για να παρακολουθείς το pal 576i 4:3 (πλην του Σκαϊ) σήμα της digea.

Ntalikeris

Δωρέαν αποστολή στο σπίτι με νταλίκα!

Theodore.

106″ ειναι το πανι του προβολεα μου…Τωρα που τη φανταζομαι λοιπον,ειναι τερας.

dinos

πολυ εντυπωσιακη. τι να ζηλεψεις απο το σινεμα με αυτην?! φανταστειτε να βλεπεις μπαλα ή να παιζεις playstation… θα νομιζεις οτι εισαι μεσα στο παιχνιδι. λογικα βεβαια θα αξιζει οσο ενα αμαξι (20000-25000 ευρω) αλλα οκ.

Νικος

Αν δεν ειναι oled μαπα το καρπουζι..Μενω με το προβολι μου και καθαρισαμε να ουμε..

Giannis_22

Πάω να πάρω 2 :p

Geo

Η τιμή της συγκεκριμένης τηλεόρασης έχει ανακοινωθεί!
Θα στοιχίζει 117.000 δολάρια, δηλαδή περίπου 87.000 ευρώ!

Τομ

Δεν γινεται να μην ειναι oled νομιζω

tarif16

ευτυχως δεν αγορασα ακομα για την κρεββατοκαμαρα….φοβερη αλλα για λιγους

loni

Κι ελεγα να αγορασω σπιτι…μαλλον θα ξεκινησω απο την τηλεοραση και σε 50 χρονια αρχιζω παλι ψαξιμο για σπιτι…

tech21man

Το θεμα ειναι οτι ξεβρακωνεται το περιεχομενο ψηφιακα ως ενα σημειο. Σε 45ρα π.χ. το full HD, αρχιζει και ειναι…οχι επαρκες.

Αναρωτιεμαι πως θα φαινεται εστω και με upscalling 720p και 1080p σε αυτη.

Επισης, πολυ ωραια που υποστηριζει το 5K αρκει, μεχρι να γινει αυτο το tv youtube κτλ standard να ειναι αυτη η τηλεοραση επικαιρη τοτε.

Theodore.

Eida την Samsung 4κ,με προγραμμα 4κ και η διαφορα,ηταν ασυλληπτη σε σχεση ακομα και με το FHD.Πρεπει να ηταν 45-50″ δεν προσεξα ακριβως.

Rafael El Borgini

το εχω πει και το εχω ξαναπει…εκτος απο εμας τους κοινους θνητους υπαρχουν καπου εκει εξω παιδακια τα οποια οι γονεις τους εχουν πλοια…αεροπλνα….εταιριες….και αυτοι δεν ειναι λιγοι….στν ελλδα μονο εχουμε πανω απο 300 εφοπλιστες αν αναλογιστει κανεις οτι και καπου 5000 πολυ πλουιους….αυτα για ελλαδα..φαντασου τωρα αμερικη και ασια και παει λεγοντας….δλδ το 1/100 του πλανητη εχει πολλα παρα πολλα λεφτα…γιατι τα λεω ολα αυτα?? μα προφανως για να μην χαλασει το χατιρι ο μπαμπας στο γιο να παιζει playstasion στην 105′
επειδηξη δυναμης σε φιλους των παιδιων η προσωπικη φιλοδοξια

υγ:H Ferrari δεν…θέλει περισσότερες πωλήσεις!
Η ιταλική μάρκα πούλησε πέρυσι 7.000 αυτοκίνητα,(2013 εν μεσω κρισης δλδ) ενώ θα μπορούσαν να είναι 10.000. Δεν θα αυξήσει ωστόσο την παραγωγή της, για να μη χαθεί η μοναδικότητά της!

Haris M.

Παιδιά σε λεηο θα είναι εδώ καιρό εννοώ.Θα μου την φέρει ένας θείος μου από την Κορέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones LG OPPO

LG: Οριστικό τέλος στην επιχείρηση smartphone – Πούλησε πατέντες στην Oppo

Έχοντας να αντιμετωπίσει τον αυξημένο ανταγωνισμό, η LG αποφάσισε διακόψει την επιχείρηση smartphone της εδώ και μερικά χρόνια.

Gear LG

H StanbyMe GO οθόνη-βαλίτσα της LG είναι εντυπωσιακή αλλά κοστίζει 1.200 δολάρια και ζυγίζει 13 κιλά

Το StanbyME Go της LG είναι μια τηλεόραση με οθόνη αφής 27 ιντσών που είναι ενσωματωμένη σε έναν μεγάλο, στρατιωτικής ποιότητας, χαρτοφύλακα.

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.