LG IPS4 monitors, Η επιλογή για φωτογραφίες και παιχνίδια

Η LG ανακοίνωσε μία νέα, υψηλών προδιαγραφών, σειρά monitor, κατάλληλη για απαιτητικές εφαρμογές απεικόνισης. Τα IPS4 τα οποία είναι εντός ολίγων ημερών διαθέσιμα στην ασιατική αγορά και μέσα στον Ιούνιο στην ευρωπαϊκή, χρησιμοποιούν πιο προηγμένο τύπο πάνελ από ότι τα συμβατικά monitor.

Έτσι, αντί των οικονομικών, χαμηλής ποιότητας panels τύπου TN (Twisted Nematic), τα οποία απαντώνται στην πλειοψηφία των monitor, η LG έκανε μία ποιοτικότερη επιλογή. Αυτή είναι τα πάνελ IPS (In-Plane Switching), πάνελ τα οποία χαρακτηρίζονται από την ευρύτερη γωνία θέασης που υποστηρίζουν, όπως επίσης για την πιστότερη αναπαραγωγή των χρωμάτων. Η εικόνα παραμένει σταθερή καθώς ο χρήστης παρατηρεί το μόνιτορ από διαφορετικές γωνίες, χαρακτηριστικό που κάνει τη σειρά IPS4 ιδανική για τη θέαση φωτογραφιών. Η LG κάνει γνωστό ότι η γωνία θέασης παραμένει σταθερή κατά τη μετακίνηση του θεατή τόσο κατά τον οριζόντιο όσο και κατά τον κάθετο άξονα.

Επιπλέον, η τεχνολογία Smooth Color Change που έχει αναπτύξει η LG εξαφανίζει το θόλωμα της εικόνας κατά τη γρήγορη εναλλαγή σκηνών δράσης, σπορ και video games. Ο συνδυασμός των τεχνολογιών IPS και οδηγεί σε πληρέστερη, πιστότερη και φυσικά πιο ευχάριστη εμπειρία θέασης, καθιστώντας τα IPS4 πολύ καλή επιλογή για όσους ασχολούνται με απαιτητικές εικόνας και video editing, χωρίς να χρειάζεται να δαπανήσουν μία ολόκληρη περιουσία για την αγορά ενός επαγγελματικού μόνιτορ.

, LG IPS4 monitors, Η επιλογή για φωτογραφίες και παιχνίδια

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
madrocker

Πολύ ευχάριστο νέο εφόσον οι τιμές είναι καλές. Σαν κάτοχος οθόνης EIZO με S-PVA panel θέλω να πω ότι τα TN panel δεν βλέπονται. Το gamut (το εύρος χρωμάτων) που μπορούν να αναπαραστήσουν τα S-PVA και IPS panel είναι πολύ μεγαλύτερο. Και μία σημαντική πληροφορία: Όταν σε ένα TN panel διαβάζουμε ότι έχει γωνία θέασης 170/160 μοίρες αυτό πάει να πει ότι χάνει το 1/5 (ένα πέμπτο) του κόντραστ του στις 170/160 μοίρες. Όταν σε ένα IPS/S-PVA panel διαβάζουμε ότι έχει γωνία θέασης 178/178 μοίρες αυτό πάει να πει ότι χάνει το 1/10 (ένα δέκατο) του κόντραστ του στις 178/178 μοίρες. Δηλαδή τα TN panel όχι μόνο έχουν μικρότερη γωνία θέασης αλλά και η απώλεια στο κόντραστ είναι διπλάσια. Αν και δεν χωνεύω την Apple, μπράβο της που σε όλα τα μοντέλα της (macbook, imac, cinema displays) έχει panel IPS. Για να λέμε και τα κακά, τα IPS/S-PVA δεν είναι και ό,τι καλύτερο για gaming μιας και έχουν lag. Ελπίζω η LG να προσέξει αυτή τη σειρά μιας και η Samsung που είχε βγάλει κάτι αντίστοιχο πριν 2-3 χρόνια δεν είχε πάει πολύ καλά. Όσοι βέβαια ασχολούνται με την επεξεργασία εικόνας έχουν περιορισμένες επιλογές: EIZO, Lacie οι οποίες είναι πολύ… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones LG OPPO

LG: Οριστικό τέλος στην επιχείρηση smartphone – Πούλησε πατέντες στην Oppo

Έχοντας να αντιμετωπίσει τον αυξημένο ανταγωνισμό, η LG αποφάσισε διακόψει την επιχείρηση smartphone της εδώ και μερικά χρόνια.

Gear LG

H StanbyMe GO οθόνη-βαλίτσα της LG είναι εντυπωσιακή αλλά κοστίζει 1.200 δολάρια και ζυγίζει 13 κιλά

Το StanbyME Go της LG είναι μια τηλεόραση με οθόνη αφής 27 ιντσών που είναι ενσωματωμένη σε έναν μεγάλο, στρατιωτικής ποιότητας, χαρτοφύλακα.

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.