Το έξυπνο νοικοκυριό της LG

Η αναβαθμισμένη τεχνολογία Smart ThinQ της LG, παρέχει προσαρμόσιμη ευκολία και ευέλικτους τρόπους για τον έλεγχο της κατανάλωσης ενέργειας. Στο επίκεντρο αυτής της τεχνολογίας βρίσκεται το Smart Manager, το οποία παρέχει ένα πλήρες σύστημα διαχείρισης τροφίμων. Με το Smart Manager, οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιούν την LCD οθόνη του ψυγείου τους ή το smartphone τους, ώστε να ελέγχουν ποια τρόφιμα βρίσκονται μέσα στο ψυγείο, που ακριβώς είναι τοποθετημένα καθώς και πότε θα λήξουν.

Η λειτουργία Smart Access επιτρέπει στους καταναλωτές να έχουν πρόσβαση και να παρακολουθούν τη λειτουργία του οικιακού εξοπλισμού τους μέσα από τις έξυπνες συσκευές τους, ενώ με το Smart Adapt οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν νέα προγράμματα ή λογισμικό, ώστε να έχουν όλα τα προνόμια από τις τελευταίες εξελίξεις της LG, χωρίς να απαιτείται να αγοράσουν ένα νέο προϊόν. Εξίσου σημαντικό είναι ότι, οι έξυπνες συσκευές της LG είναι Smart Grid-ready, κάτι το οποίο σημαίνει ότι όταν οι τοπικοί πάροχοι ενέργειας διαθέσουν Smart Grid-compatible ωράρια διαφοροποιημένης χρέωσης, οι καταναλωτές θα μπορούν να ρυθμίσουν τη λειτουργία των συσκευών τους, ώστε να επωφεληθούν στο έπακρο από τις καλύτερες δυνατές χρεώσεις κατανάλωσης ενέργειας κάθε ημέρα.

Φέτος, η LG εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις καινοτομίες που εισήγαγε στην έξυπνη τεχνολογία, προκειμένου να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο οικιακό δίκτυο με Σύστημα Ενεργειακής Διαχείρισης – HeMS, ακόμη μιας καινοτόμου λύσης της LG που κάνει την πρώτη της εμφάνιση στη CES 2012. Το HeMS, παρέχει στους χρήστες πρόσβαση στα δεδομένα κατανάλωσης ενέργειας των έξυπνων οικιακών συσκευών, μέσω του smartphone ή του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Οι καταναλωτές μπορούν να παρακολουθούν την κατανάλωση ενέργειας και τα σχετικά ενεργειακά κόστη ανά ώρα, ημέρα, μήνα ή χρόνο. Όποτε χρειάζεται, οι καταναλωτές μπορούν να προσαρμόζουν τη χρήση, ώστε να μειώνεται η κατανάλωση ενέργειας και να εξοικονομούνται χρήματα από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της CES, η LG παρουσιάζει το νέο έξυπνο ψυγείο, το έξυπνο πλυντήριο πιάτων, τον έξυπνο φούρνο και την έξυπνη ρομποτική σκούπα. Συγκεκριμένα, το έξυπνο ψυγείο και το έξυπνο πλυντήριο ρούχων, αποτελούν τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα των πλέον προηγμένων smart τεχνολογιών της LG. Επιπρόσθετα, οι Core Τεχνολογίες της LG -Linear Compressor, Inverter Direct Drive, Infrared Grill και KOMPRESSOR- συμβάλλουν στη βελτίωση της απόδοσης, στην αύξηση της αντοχής και στη μεγιστοποίηση της ενεργειακής αποδοτικότητας των οικιακών συσκευών της LG.

Η HOM-BOT είναι η προηγμένη ρομποτική σκούπα της LG, η οποία επιτρέπει το εύκολο και άνετο αυτοματοποιημένο καθάρισμα στο σπίτι. Το σύστημα χαρτογράφησης Dual Eye Camera Sensor, χρησιμοποιεί έξυπνη πλοήγηση για πιο γρήγορο και ακριβές καθάρισμα, ενώ το μικρό της ύψος που δε ξεπερνάει τις 3,5 ίντσες και το χαμηλό επίπεδο θορύβου που κυμαίνεται μόλις στα 50dB, επιτρέπουν στους καταναλωτές να απολαμβάνουν άλλες δραστηριότητες καθώς η ρομποτική σκούπα περιποιείται το πάτωμα.
Οι συσκευές της LG συνοδεύονται και από τη νέα γκάμα εντοιχιζόμενων συσκευών LG Studio Series™, η οποία περιλαμβάνει 3πορτο ψυγείο μεγάλης χωρητικότητας με λειτουργία door-in-door, καθώς και ένα εντοιχιζόμενο Side-by-Side ψυγειοκαταψύκτη με μοντέρνα σχεδίαση.

, Το έξυπνο νοικοκυριό της LG

, Το έξυπνο νοικοκυριό της LG

, Το έξυπνο νοικοκυριό της LG

, Το έξυπνο νοικοκυριό της LG

, Το έξυπνο νοικοκυριό της LG

, Το έξυπνο νοικοκυριό της LG

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Βαγγέλης

Μπραβο στην LG αλλα μεχρι να ερθει το smart grid απο τα μέρη μας, θα έχουμε γίνει ολοι παραγωγοι καθαρής ενέργειας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Nothing

Nothing Ear και Nothing Ear (a): Επίσημα τα ακουστικά – Με καλύτερη μπαταρία και ANC

Η Nothing κυκλοφόρησε την τρίτη γενιά ακουστικών της τα Nothing Ear και Ear (a) και φαίνονται πολύ καλές προσφορές.

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.