Lily: Compact drone camera που πετά αυτόματα και σε ακολουθεί [video]

Χάρη στα drones οι φωτογράφοι (και όχι μόνο) μπορούν να τραβούν φωτογραφίες τις οποίες προηγουμένως ήταν πολύ δύσκολο. Όμως ακόμη και τα drones θέλουν τον ανθρώπινο παράγοντα για να τα ελέγχει εξ αποστάσεως μέσω κινητού ή κάποιου χειριστηρίου. Αυτό αλλάζει με ένα νέο gadget που ονομάζεται Lily.

H Lily είναι ένα compact drone που σε ακολουθεί αυτόματα και τραβά video χωρίς εσύ να χρειάζεται να το χειρίζεσαι, μπορεί να πετά απλά στον αέρα μόνο του. Με μια πλήρη φόρτιση μπορεί να τραβήξει μέχρι και 20 λεπτά video.

Για να μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα η Lily, ο κάτοχός της χρειάζεται να φορά στον καρπό μια ασύρματη μονάδα ελέγχου έτσι ώστε να πετά και να τον ακολουθεί. Το module που φοριέται στον καρπό έχει κουμπιά που επιτρέπουν την πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες του drone, όπως οι λειτουργίες λήψης φωτογραφιών, ενώ μπορεί να μπει σε μια εδική θήκη για να γίνει αδιάβροχο.

Μιλώντας για αντοχή στο νερό, να πούμε ότι και η Lily είναι αδιάβροχη αλλά δεν μπορεί να πετάξει κάτω από το νερό. Τραβά video 1080p στα 60fps ή slow motion 720p videos στα 120 fps, τραβά φωτογραφίες 12 Megapixel και έχει υποδοχή για κάρτες microSD.

Μπορεί να πετάξει σε ύψος 50 ποδιών με μέγιστη ταχύτητα έως και 40 km/h και φτάνει σε απόσταση 30 μέτρων από την συσκευή που έχεις στον καρπό του χεριού. Έχει ενσωματωμένο επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο, βαρόμετρο, GPS.

Αυτή τη στιγμή είναι σε φάση προ-παραγγελιών και οι δημιουργοί του ζητούν 499 δολάρια. Οι προπαραγγελίες μπορούν να γίνουν από την επίσημη σελίδα τους με διεθνείς αποστολές.

Δείτε το video:

Lily: Compact drone camera που πετά αυτόματα και σε ακολουθεί, Lily: Compact drone camera που πετά αυτόματα και σε ακολουθεί [video]

Lily: Compact drone camera που πετά αυτόματα και σε ακολουθεί, Lily: Compact drone camera που πετά αυτόματα και σε ακολουθεί [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑντώνηςΤ

Αρκετά εντυπωσιακό, αν και δεν έχω καταλάβει το πώς επιλεγεί αυτόματα τα γενικά πλανά και την γωνιά τους.

Επίσης ωραία όλα σε ανοιχτό χώρο, όμως είναι απορίας άξιο το πως δουλεύει αναμεσά σε πολυκατοικίες και καλώδια, και φύσκα αν δουλεύει σωστά.

Για όλα αυτά τα drone βέβαια η «αχίλλειος πτέρνα» τους τους είναι η μπαταριά και ο θόρυβος που παράγουν. Για τον τομέα της μπαταρίας αναμένονται εξελίξεις τα επόμενα χρονιά, όμως λόγω των μικρών ανεμιστήρων θα ήθελα να δω πως θα μειώσουν τον θόρυβο.

Πέτρος

Skynet is alive , is alive !!!! Save your selfs !!!

Genesis

the judgment day is almost here !!

skynet is here !!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ?ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΛΑ ΣΑΙΤ ΕΧΕΙ ΤΙΜΗ 999$?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Nothing

Nothing Ear και Nothing Ear (a): Επίσημα τα ακουστικά – Με καλύτερη μπαταρία και ANC

Η Nothing κυκλοφόρησε την τρίτη γενιά ακουστικών της τα Nothing Ear και Ear (a) και φαίνονται πολύ καλές προσφορές.

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.