LineFORM: Το “σκουλήκι” του ΜΙΤ που θέλει να αντικαταστήσει κάθε gadget [video]

Το Media Lab του MIT δημιούργησε το LineFORM, το οποίο περιγράφεται ως “Shape Changing Interface”, δηλαδή μια συσκευή που μπορεί να αλλάξει σχήμα και μας δείχνει νέους τρόπους να αλληλεπιδρούμε με την τεχνολογία. Είναι ένα οφιοειδές ρομπότ το οποίο παίρνει διάφορα σχήματα αναμιγνύοντας την ευελιξία και την ακαμψία.

Πρόκειται για μια γραμμή, η οποία είναι κατασκευασμένη από δεκάδες μικρούς κινητήρες servo, ελέγχεται από ένα Arduino Mega και καλύπτεται από μύρο δέρμα spandex που έχει ενσωματωμένους αισθητήρες αφής. Μοιάζει με σκουλήκι και οι δημιουργοί του θεωρούν ότι στο μέλλον μπορεί να έχει πολλές εφαρμογές. Πρόκειται για μια γραμμική σειρά από ενεργοποιητές που μπορούν να κινούνται ανεξάρτητα ή μαζί προκειμένου να πάρει διάφορα σχήματα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Το ερώτημα είναι αν στο μέλλον μπορεί μια μόνο συσκευή να αντικαταστήσει όλες αυτές που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Οι ερευνητές του ΜΙΤ, θεωρούν πως ναι, αναφέρουν ότι είναι μια επιφάνεια η οποία “ενεργοποιείται με τη διεπαφή” και οραματίζονται στο μέλλον να δημιουργηθούν Lineforms διάφορων σχημάτων. “Θα μπορούσαν να συνδεθούν με εύκαμπτες οθόνες αφής και να γίνουν τα smartphones του μέλλοντος”.

Αυτό που φαντάζονται για το μέλλον οι ερευνητές είναι το Lineform να αντικαταστήσει διάφορες συσκευές που χρειαζόμαστε σήμερα για να αλληλεπιδρούμε με τον υπόλοιπο κόσμο, πληκτρολόγια, κινητά, καλώδια και άλλα πολλά.

Για παράδειγμα το Lineform μπορεί να τυλιχτεί γύρω από το χέρι σου και να σου θυμίσει με ένα απλό tap το ραντεβού που έχεις, μπορεί να μετατραπεί σε πληκτρολόγιο αφής ή να πάρει το σχήμα του κινητού κλπ.

Είναι πράγματι εντυπωσιακό αυτό που κατάφεραν να κάνουν στο MIT, αλλά το σχήμα του ίσως να μην είναι ευχάριστο για όλους. Δείτε το video:

LineFORM: Το "σκουλήκι" του ΜΙΤ που θέλει να αντικαταστήσει κάθε gadget [video], LineFORM: Το “σκουλήκι” του ΜΙΤ που θέλει να αντικαταστήσει κάθε gadget [video]

LineFORM: Το "σκουλήκι" του ΜΙΤ που θέλει να αντικαταστήσει κάθε gadget [video], LineFORM: Το “σκουλήκι” του ΜΙΤ που θέλει να αντικαταστήσει κάθε gadget [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nick

Καλό φαίνεται αν και ναι θα το νιώθεις σαν ένα φίδι στο χέρι χαχαχα

NZ

Στο σημείο όπου κάνει τη μεταφορά δεδομένων (01:35), έλιωσα!!!!!
Είναι τέλειο!!!!!!

Darth

womans approve this invention 😀 😀

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear MIT Science

ΜΙΤ: Ανακαλύφθηκε νέος τρόπος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Οι μηχανικοί του MIT κατάφεραν να δημιουργήσουν ηλεκτρισμό με μία διάταξη που αντλεί σωματίδια από το περιβάλλον.

Software MIT AI

Μελέτη του MIT βρίσκει λάθη και ανακρίβειες στις βάσεις δεδομένων

Ένα ποσοστό 3% των δεδομένων σε βάσεις δεδομένων παρουσιάζονται ως ανακριβή και λανθασμένα, σύμφωνα με μελέτη του MIT.

Cars featured MIT

Extending ShadowCam: Βοηθά τα αυτόνομα οχήματα να βλέπουν πίσω από τις γωνίες

Ομάδα του MIT ανέπτυξε το Extending ShadowCam που χρησιμοποιεί τις σκιές για να αντιλαμβάνεται αν κάποιο αντικείμενο κινείται σε νεκρή ζώνη.

Business AI Facebook MIT

MIT και Facebook αναπτύσσουν AI που δημιουργεί διευθύνσεις σε κατοίκους μη χαρτογραφημένων περιοχών

Το MIT σε συνεργασία με το Facebook, αναπτύσσουν νέα τεχνητή νοημοσύνη για να μπορεί να δώσει διευθύνσεις σε κατοίκους που βρίσκονται σε μη χαρτογραφημένες περιοχές και δεν έχουν κάποια οδό στην κατοικία τους.