Lix 3D printing pen, εντυπωσιάζει με το μέγεθος και τις ικανότητές του

Το να σχεδιάζεις κάτι με μια απλή πένα μπορεί να είναι δημιουργικό, αλλά ποια μπορεί να είναι τα όρια της δημιουργικότητας άμα κάποιος είχε μια 3D πένα; Οι 3D πένες δεν είναι κάτι εντελώς πρωτόγνωρο, αλλά η εταιρία Lix τις πήγε ένα βήμα παραπέρα δημιουργώντας την πιο μικρή 3D πένα. Η 3D πένα της Lix τροφοδοτείται από ένα USB καλώδιο μήκους 125 εκατοστών, πράγμα που την καθιστά πολύ εύχρηστη.

Η συσκευή είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο και έχει μήκος 16.4 εκατοστών και διάμετρο 1.4 εκατοστών. Τροφοδοτείται από ράβδους πλαστικού (ABS/PLA) από την πάνω άκρη της πένας κοντά στη τροφοδοσία. Ύστερα η ράβδος πλαστικού κατευθύνεται μέσω ενός θερμαινόμενου στομίου στην άλλη άκρη, σε θερμοκρασίες που μπορεί να φτάσουν τους 190 βαθμούς κελσίου. Η ροή ρυθμίζεται μέσω κουμπιών που βρίσκονται στο κάτω μέρος.

Όπως και άλλες παρόμοιες συσκευές, το 3Doodler και SwissPen, το λιωμένο πλαστικό βγαίνει από το στόμιο και γρήγορα ψύχεται ώστε να μπορούν να «χτιστούν» 3D δομές. Με λίγη εξάσκηση και σταθερό χέρι πολλά μπορούν να κατασκευαστούν όπως κοσμήματα, διακοσμητικά stand, γλυπτά και άλλα πολλά.

Όταν η 3D πένα της Lix κυκλοφορήσει αναμένεται να κοστίζει γύρω στα 140 δολάρια. Η τριμελής ομάδα ανάπτυξης της πένας, Delphine Eloise Wood, Anton Suvorov και Ismail Baran, θα θέσει σε κυκλοφορία και μια δεύτερη έκδοση με «ballpoint» άκρο το οποίο θα κοστίζει 60 δολλάρια. Το Project αυτό σκοπεύει να αναζητήσει χρηματοδότηση μέσω ενός Kickstarter crowdfunding campaign, το οποίο θα ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες.

Αν το crowd funding campaign δεν πετύχει τον στόχο του, η εταιρία δεν θα το βάλει κάτω καθώς έχουν αρκετές προτάσεις συνεργασίας από πολλές χώρες.

, Lix 3D printing pen, εντυπωσιάζει με το μέγεθος και τις ικανότητές του

, Lix 3D printing pen, εντυπωσιάζει με το μέγεθος και τις ικανότητές του

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μιχάλης

Έμεινα όταν είδα το βιντεο . Πραγματικό είναι τέλειο

Χρηστος

Απλά τέλειο…

minas

Πολύ ενδιαφέρον αλλά πρέπει να το έχεις. Σε εμένα η καλλιτεχνική φλέβα έχει στερέψει όταν γεννήθηκα!

Basilis Papathanasiou

εγώ πάντως το έχω ξαναδεί….παρ’ όλα αυτά είναι πραγματικά τέλειο!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.