Logitech Comfort Lapdesk, Πάρτε το laptop σας στα γόνατα

Μελέτες της Logitech διαπίστωσαν ότι των 60% των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τον φορητό τους στο σπίτι, το κάνουν καθισμένοι στον καναπέ του σαλονιού τους. Κι αυτό γιατί στο συγκεκριμένο χώρο συγκεντρώνεται η οικογένεια και θέλουν να βρίσκονται μαζί τους, την ίδια στιγμή που σερφάρουν ή στέλνουν ένα email. Επίσης, ένα 36% χρησιμοποιεί το φορητό στο κρεβάτι τους, ενώ ένα 16% όταν είναι καθισμένοι ή και ξαπλωμένοι στο πάτωμα.

, Logitech Comfort Lapdesk, Πάρτε το laptop σας στα γόνατα

Από το σύνολο όμως αυτών των χρηστών, το 50% εκφράζει προβληματισμό σχετικά με την θερμότητα που εκπέμπει ο φορητός τους, ενώ το 41% προβληματίζεται με την ανατομική στάση που παίρνουν. Μερικοί χρησιμοποιούν ένα μαξιλάρι ή ένα βιβλίο για να ακουμπήσουν επάνω τους τον φορητό και να κρατήσουν μακριά τους την εκπεμπόμενη θερμότητα, αλλά πολλές φορές αυτές οι πρόχειρες λύσεις έχουν χειρότερο αποτέλεσμα, καθώς παγιδεύουν την θερμότητα και πυρακτώνουν το φορητό.

Για να αντιμετωπίσει ακριβώς αυτό το πρόβλημα, η Logitech παρουσίασε ένα ειδικό αξεσουάρ για την χρήση φορητών υπολογιστών στον οικιακό χώρο, το Logitech Comfort Lapdesk. Το Comfort Lapdesk προσφέρει και μια σταθερή βάση για την στήριξη του φορητού. Έτσι, τώρα μπορούμε να χρησιμοποιούμε άνετα τον φορητό μας οπουδήποτε μέσα στο σπίτι μας, καθισμένοι άνετα στον καναπέ, στο κρεβάτι ή ακόμη και κάτω στο πάτωμα!

Το Comfort Lapdesk αντιμετωπίζει αυτά τα ζητήματα με την έξυπνη σχεδίαση του και τα εξελιγμένα υλικά του. Καταρχήν διαθέτει μια κατασκευή με 4 στρώσεις που δρουν σαν ασπίδα προστασίας από την θερμότητα. Το κάτω στρώμα είναι ένα διαπνέον δικτυωτό ύφασμα (που χρησιμοποιείται πολύ συχνά σε αθλητικό εξοπλισμό). Το στρώμα αυτό συνδυάζεται μαζί με ένα εσωτερικό θάλαμο που επιτρέπει την κυκλοφορία του αέρα, ο οποίος βρίσκεται στο μέσο του Lapdesk. Έτσι μειώνεται σημαντικά η θερμοκρασία που εκπέμπει το φορητό μας. Ακόμη, το Lapdesk έχει μια κυρτή βάση και ακουμπά στα πόδια μας μόνο σε 4 σημεία, οπότε επιτρέπει την αυξημένη κυκλοφορία του αέρα στο κάτω μέρος του.

Για αυξημένη σταθερότητα και άνεση, η βάση του Lapdesk είναι ενισχυμένη με μαλακά υλικά, επιτρέποντας στον χρήστη να έχει τα πόδια του χαλαρά, αντί να τα κρατά σφιγμένα ώστε να στηρίζει το φορητό. Επίσης, ένα γυαλιστερό αλλά και αντιολισθητικό φινίρισμα στο πάνω μέρος του, συγκρατεί το φορητό. Τέλος, η κλίση του (12 μοίρες) ανυψώνει το φορητό υπολογιστή σε μια βολική θέση τόσο για το σώμα όσο και για τα πόδια (όταν χρησιμοποιούμε το Lapdesk καθισμένοι).

Το Logitech Comfort Lapdesk για φορητούς, αναμένεται να είναι διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά από τον Ιανουάριο, με προτεινόμενη τιμή λιανικής τα 39,99 ευρώ.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
harilaos

Καλοοοο!

Άλλες προτάσεις για ανατομικά επιπλα laptop έχεις;

tpctsu

kalo tha itan na ipirxe mia basi, anaptisomeni oste na min piani poli xoro stin thiki tou laptop, na mporeis na afxomiosis to megethos tis oste na kanei se diafora miki kai plati laptop, na mporei na iperipsothi (oso thes esi) oste na einai san ena Π pano apo ta podia sou kai na pernei kai aera alla kai na min xreiazete na akoumpa sta podia sou otan eisai xapla sto krevati.

afto gia mena tha itan idaniki vasi gia laptop.

thanos11880

tpctsu mia tetia thelo

stylia

re pedia auto to lapdesk se pio magazi stn a8hna 8a to vrw ??

Vasileios

Ρε Κώστα αυτη τη μαύρη που μπορούμε να την βρούμε? την έχ ψάξει παντού αλλά δεν τη βρίσκω ούτε για δείγμα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Logitech

Logitech: Νέες βιώσιμα σχεδιασμένες κάμερες web 1080p

Η Logitech παρουσίασε τη σειρά Brio 300, μια σειρά, μικρών σε μέγεθος, plug-and-play καμερών web με ανάλυση Full-HD 1080p, με αυτόματη διόρθωση φωτός και μικρόφωνο μείωσης θορύβου, για πιο φυσικές και παραγωγικές εμπειρίες βιντεοκλήσεων.

Gear Logitech

Logitech®: Νέο σετ πληκτρολογίου & ποντικιού MK470 σε ροζ χρώμα

Το λεπτό σετ ασύρματου πληκτρολογίου και ποντικιού Logitech® MK470 σε ροζ χρώμα ξεχωρίζει για την απλότητα και τη σύγχρονη σχεδίασή του.

Gear Apple Logitech Mac

Η Logitech λανσάρει νέα «Designed for Mac» mouse και πληκτρολόγια

Την κυκλοφορία πολλών νέων ποντικιών και πληκτρολογίων ειδικά κατασκευασμένα για χρήση με Apple Mac ανακοίνωσε η Logitech.

Gear Logitech

Η Logitech παρουσιάζει ακουστικά για τις βιντεοκλήσεις σας

Τα Logitech Zone True Wireless Earbuds έχουν πιστοποίηση από το Zoom, την Google και τη Microsoft για χρήση στις βιντεοκλήσεις.