Χρησιμοποιήστε το νέο ποντίκι Logitech MX Air στον αέρα

Έχετε σκεφθεί πως θα είναι το μέλλον στις τεχνολογίες πλοήγησης στον προσωπικό σας υπολογιστή; Η Logitech αποκάλυψε στο κοινό το νέο της ποντίκι, που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει με όποιο τρόπο επιθυμεί, είτε πάνω στην επιφάνεια εργασίας – ως συνήθως- είτε κρατώντας το στο χέρι, στην κυριολεξία στον αέρα!

Είναι δεδομένο πλέον πως, για πάρα πολλούς χρήστες, ο προσωπικός υπολογιστής είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα εργαλείο εργασίας. Το PC μας έχει μεταμορφωθεί σε ένα κέντρο ψυχαγωγίας και χειρισμού αρχείων multimedia, οπότε σίγουρα χρειαζόμαστε και ένα νέο τρόπο χειρισμού του, ειδικά όταν θέλουμε (για παράδειγμα) να ακούσουμε μουσική, να δούμε τις φωτογραφίες ή και τα βίντεο που είναι αποθηκευμένα σε αυτό.

Για να παρέχει ακριβώς αυτή την ευκολία χρήσης «στο αέρα», το νέο ποντίκι της Logitech συνδυάζει τρεις τεχνολογίες, την Freespace για έλεγχο της κίνησης, την τεχνολογία εντολών μέσω συγκεκριμένων χειρονομιών και την ασύρματη επικοινωνία. Έτσι, οι χρήστες μπορούν πλέον με μια απλή κίνηση του χεριού τους να διαλέξουν και να αναπαράγουν τα ψηφιακά τους αρχεία πολυμέσων, χωρίς καν να χρειάζεται να σηκωθούν π.χ από τον καναπέ τους και να πλησιάσουν τον υπολογιστή.

Το ΜX Air όμως διαθέτει ένα ακόμη μεγαλύτερο επίπεδο εξέλιξης καθώς δέχεται εντολές «μεταφράζοντας» συγκεκριμένες χειρονομίες μας. Για παράδειγμα, ο έλεγχος της έντασης του ήχου γίνεται κρατώντας πατημένο το αντίστοιχο πλήκτρο στο ποντίκι και κάνοντας μια κίνηση στο αέρα. Αν η κίνηση γίνει προς τα δεξιά, η ένταση αυξάνει, ενώ προς τα αριστερά, η ένταση μειώνεται. Σε εφαρμογές αναπαραγωγής μουσικής, μια μικρή κυκλική κίνηση προς τα δεξιά ενεργοποιεί την εντολή για να επιλέξουμε το επόμενο κομμάτι, ενώ η ίδια κίνηση προς τα αριστερά επαναλαμβάνει το κομμάτι.

Το MX Air εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά, καθώς το ημιδιάφανο, αστραφτερό μαύρο πάνω μέρος του, εφαρμόζει πάνω σε μια ασημί βάση. Όλο το ποντίκι έχει κομψό καμπυλωτό σχήμα, ειδικά σχεδιασμένο ώστε να προσφέρει την απαραίτητη προσαρμοστικότητα στην χρήση. Έτσι είναι άνετο όταν το χρησιμοποιούμε ως κλασικό ποντίκι κρατώντας το από το πάνω μέρος, αλλά παραμένει το ίδιο άνετο όταν το κρατάμε ολόκληρο στην παλάμη, με τον αντίχειρα στο πάνω μέρος για να πατάμε τα κουμπιά του.

Το Logitech MX Air αναμένεται να είναι διαθέσιμο σε ΗΠΑ και Ευρώπη από τον Αύγουστο. Η συνιστώμενη λιανική τιμή του για την ευρωπαική αγορά είναι τα €149,99.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Logitech

Logitech: Νέες βιώσιμα σχεδιασμένες κάμερες web 1080p

Η Logitech παρουσίασε τη σειρά Brio 300, μια σειρά, μικρών σε μέγεθος, plug-and-play καμερών web με ανάλυση Full-HD 1080p, με αυτόματη διόρθωση φωτός και μικρόφωνο μείωσης θορύβου, για πιο φυσικές και παραγωγικές εμπειρίες βιντεοκλήσεων.

Gear Logitech

Logitech®: Νέο σετ πληκτρολογίου & ποντικιού MK470 σε ροζ χρώμα

Το λεπτό σετ ασύρματου πληκτρολογίου και ποντικιού Logitech® MK470 σε ροζ χρώμα ξεχωρίζει για την απλότητα και τη σύγχρονη σχεδίασή του.

Gear Apple Logitech Mac

Η Logitech λανσάρει νέα «Designed for Mac» mouse και πληκτρολόγια

Την κυκλοφορία πολλών νέων ποντικιών και πληκτρολογίων ειδικά κατασκευασμένα για χρήση με Apple Mac ανακοίνωσε η Logitech.

Gear Logitech

Η Logitech παρουσιάζει ακουστικά για τις βιντεοκλήσεις σας

Τα Logitech Zone True Wireless Earbuds έχουν πιστοποίηση από το Zoom, την Google και τη Microsoft για χρήση στις βιντεοκλήσεις.