Tα δέκα πιο σημαντικά tips για να πετύχει η βίντεοεπικοινωνία σας

Σήμερα με μια webcam μπορείτε στην κυριολεξία να μιλήσετε με όλον τον κόσμο, σαν να ήταν ο συνομιλητής σας στο ίδιο δωμάτιο με εσάς. Όπως ισχύει όμως σε κάθε κοινωνική επαφή, η βίντεοεπικοινωνία ναι μεν σας ανοίγει ένα ολόκληρο κόσμο από ευκαιρίες επικοινωνίας, αλλά ταυτόχρονα απαιτεί μερικούς αρκετά περίπλοκους κανόνες καλής συμπεριφοράς. Δείτε ποιοι είναι οι βασικοί και μετά ξεκινήστε την πρώτη σας συνομιλία.

, Tα δέκα πιο σημαντικά tips για να πετύχει η βίντεοεπικοινωνία σας

1. Ξεχάστε ότι σας έχουν πει, η εικόνα ΜΕΤΡΑΕΙ! Πριν λοιπόν ξεκινήσετε μια βιντεοσυνομιλία, φροντίστε λίγο τα μαλλιά σας και σιγουρευτείτε ότι τα ρούχα σας είναι καθαρά. Αυτό είναι το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε. Γιατί μερικές webcams, όπως η Logitech Portable Webcam C905, προσφέρουν τόσο υψηλής ποιότητας εικόνα που οι φίλοι σας θα είναι σε θέση να διακρίνουν και τον παραμικρό λεκέ στα ρούχα σας, που εσείς νομίζατε ότι δεν θα φανεί.

2. Καθαρό πρόσωπο… επικοινωνία δεν φοβάται! Μήπως τα μαλλιά σας πετάνε, μήπως έχετε κάτι κολλημένο στα δόντια από το γεύμα που μόλις τελειώσατε, ή ίσως οι κυρίες της παρέας το παρακάνατε με το μέικαπ; Αν τα πράγματα δείχνουν άσχημα, χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα Logitech Video Effects με την webcam σας και μεταμορφωθείτε αμέσως σε ένα καρχαρία ή σε ένα εξωγήινο για να κλέψετε τις εντυπώσεις.

3. Η γλώσσα του σώματος τα λέει όλα. Πάντα να θυμάστε ότι σας βλέπουν. Κακά συνήθεια λοιπόν, όπως ειρωνικές γκριμάτσες ή σήκωμα των ματιών σε ότι σας λένε, δεν περνάνε απαρατήρητα.

4. Δεν τρώμε όταν μιλάμε! Κανείς δεν έχει όρεξη να σας βλέπει να καταβροχθίζετε κάτι την ώρα που του μιλάτε. Και καλύτερα πετάξτε την τσίχλα, πριν ξεκινήσετε μια βιντεοεπικοινωνία.

5. Χρησιμοποιείτε το καλύτερο λογισμικό που υπάρχει. Όπως το Logitech Vid (θα το βρείτε στο www.logitech.com/vid). Είναι εύκολο στη χρήση και προσφέρει γρήγορη και δωρεάν βιντεοεπικοινωνία μέσω Ιντερνετ. Και φυσικά όλες οι webcams της Logitech το διαθέτουν στη συσκευασία τους.

6. Μην αφαιρείστε, ή τουλάχιστον μην το δείχνετε. Αν τσεκάρετε συνεχώς το ρολόι σας, γέρνετε πίσω στο κάθισμα, ανεβάζετε τα πόδια στο γραφείο και γεμίζετε με ζωγραφιές τα χαρτιά μπροστά σας, ο συνομιλητής σας θα καταλάβει το πόσο βαριέστε. Τουλάχιστον κάντε μια προσπάθεια να δείξετε ενδιαφέρον.

7. «Έλα με ακούς;» Για να μην έχετε τέτοια προβλήματα, χρησιμοποιήστε μια webcam με ενσωματωμένο μικρόφωνο. Μια άλλη λύση είναι ένα headset που προσφέρει τη μεγαλύτερη άνεση. Η Logitech κατασκευάζει και τα δύο σε πολλά μοντέλα. Αν δεν κάνετε τη σωστή επιλογή, είναι πολύ πιθανό ότι η βιντεοσυνομιλία δεν θα έχει …ομιλία!

8. Το περιβάλλον μήπως είναι κάπως; Ρίξτε μια ματιά στο χώρο από τον οποίο μιλάτε στην webcam σας. Πεταμένα ρούχα εδώ και εκεί, παράξενα αναμνηστικά ή αντικείμενα τέχνης, ότι φαίνεται στο φόντο, μπορεί αύριο να σχολιάζεται με λεπτομέρειες μιας και η webcam θα τα έχει δείξει όλα.

9. Περιορίστε τον θόρυβο. Είναι απλό, για να ακούτε και να σας ακούν καλύτερα κάντε την βίντεοσυνομιλία σας σε ένα ήσυχο περιβάλλον.

10. Ελέγξτε το φωτισμό. Το λογισμικό RightLight της Logitech θα βελτιώσει την εικόνα σας ακόμη και σε κακές συνθήκες φωτισμού. Για να εξασφαλίσετε όμως την καλύτερη ποιότητα βρείτε ένα καλά φωτισμένο δωμάτιο, ενώ προσπαθήστε να μην έχετε ακριβώς από πίσω σας έντονο φως, όπως πχ. ένα παράθυρο τη μέρα.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Λευτέρης

Πολύ καλό post 🙂 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 :DTechblog ρε! 🙂

Κώστας Βλαχάκης

Δελτίο Τυπου είναι της Logitech. Όπου βλέπεις Συντάκτης: *Guest blog post είναι ή Δελτίο Τύπου ή από άλλη Πηγή (η οποία αναφέρεται) 🙂

Η φωτογραφία είναι ελληνικό concept και τραβήχτηκε στην Αθήνα. Μπράβο στη Logitech.

Λευτέρης

Sorry confused 🙁 μας έχεις συνηθήσει σε τέτοια post τέλεία έννοω 😀 και δεν βλέπω ποιος το σύνταξε…… 😐

kapsidi

Δε κατάλαβα τι σας αρέσει το ποστ;
Διαφήμιση της logitech είναι…:S

No prob με αυτό αλλά θα προτιμούσα να είναι και σε στυλ διαφήμισης και όχι να περναέι σαν ποστ έστω και από άλλη πηγή.
Τουλάχιστον θα έπρεπε να αναφέρεται η όποια πηγή ή ότι πρόκειται για δελτίο τύπου στον τίτλο του ποστ.

No offence για τη σελίδα σου…τη γνώμη μου λέω για το συγκεκριμένο!

Κώστας Βλαχάκης

Στον τίτλο δεν μπορώ να γράφω κάτι τέτοιο, είναι άχαρο. Το έχω διευκρινήσει ξανά το θέμα με το *Guest blog post και δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Είναι ξεκάθαρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Logitech

Logitech: Νέες βιώσιμα σχεδιασμένες κάμερες web 1080p

Η Logitech παρουσίασε τη σειρά Brio 300, μια σειρά, μικρών σε μέγεθος, plug-and-play καμερών web με ανάλυση Full-HD 1080p, με αυτόματη διόρθωση φωτός και μικρόφωνο μείωσης θορύβου, για πιο φυσικές και παραγωγικές εμπειρίες βιντεοκλήσεων.

Gear Logitech

Logitech®: Νέο σετ πληκτρολογίου & ποντικιού MK470 σε ροζ χρώμα

Το λεπτό σετ ασύρματου πληκτρολογίου και ποντικιού Logitech® MK470 σε ροζ χρώμα ξεχωρίζει για την απλότητα και τη σύγχρονη σχεδίασή του.

Gear Apple Logitech Mac

Η Logitech λανσάρει νέα «Designed for Mac» mouse και πληκτρολόγια

Την κυκλοφορία πολλών νέων ποντικιών και πληκτρολογίων ειδικά κατασκευασμένα για χρήση με Apple Mac ανακοίνωσε η Logitech.

Gear Logitech

Η Logitech παρουσιάζει ακουστικά για τις βιντεοκλήσεις σας

Τα Logitech Zone True Wireless Earbuds έχουν πιστοποίηση από το Zoom, την Google και τη Microsoft για χρήση στις βιντεοκλήσεις.