Loon Copter: Το drone που πετά, επιπλέει και καταδύεται [video]

Υπάρχουν drones που μπορούν να πετάξουν, άλλα επιπλέουν στην επιφάνεια του νερού ή ακόμη και αυτά που κινούνται μέσα στο νερό, όμως το Πανεπιστήμιο του Oakland έφτιαξε ένα αμφίβιο drone που μπορεί να κάνει και τα τρία μαζί.

Το Loon Copter μπορεί να πετά πετά και όταν καταστεί ανάγκη να προσγειωθεί, αλλά βρίσκεται πάνω από νερό, μπορεί να επιπλεύσει και στη συνέχεια να καταδυθεί. Όταν καταδυθεί, υπάρχουν κάποια αρνητικά. Για παράδειγμα δεεν μπορεί να πάει σε μεγάλο βάθος ενώ και το video που καταγράφει δεν μπορεί να μεταδοθεί live, αλλά αποθηκεύεται για αργότερα.

Ο επικεφαλής του project Dr. Osamah Rawashdeh, δηλώνει ότι αναπτύσσουν κάποιες νέες τεχνικές οι οποίες θα επιτρέψουν μελλοντικά στο Loon Copter να μεταδίδει live την εικόνα που καταγράφει, να στέλνει δεδομένα και να δέχεται εντολές.

Που θα χρησίμευε όμως ένα τέτοιο drone παντός καιρού; Οι δημιουργοί του θεωρούν ότι μπορούσε να συμμετέχει σε έρευνες, επιχειρήσεις διάσωσης όπου είναι δύσκολο να φτάσει ο άνθρωπος, μπορεί να παρακολουθεί διάφορα έργα που γίνονται κάτω από το νερό (πχ. αγωγοί), πετρελαιοκηλίδες ή ακόμη και να παρακολουθεί που βρίσκονται καρχαρίες έτσι ώστε να τους ωθεί μακριά από παραλίες με κόσμο.

Δείτε το video:

loon copter flies floads dives, Loon Copter: Το drone που πετά, επιπλέει και καταδύεται [video]

loon copter flies floads dives, Loon Copter: Το drone που πετά, επιπλέει και καταδύεται [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Πολύ καλό. Αυτά τα drones τελικά θα βρουν πολλές εφαρμογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear drone

Τα drones στην υπηρεσία των logistics

Πέρα από τις εναέριες φωτογραφίες, τα drones ξεκίνησαν να αξιοποιούνται και στον τομέα των logistics, με ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Gear drone Drones featured

EASA: Σε ισχύ από τις 31 Δεκεμβρίου ο νέος Ευρωπαϊκός νόμος για τα drones

Η EASA ανακοίνωσε το πλήρες νομοθετικό πλαίσιο που θα ισχύει στην Ευρώπη για τις πτήσεις με drones από τις 31 Δεκεμβρίου.

Gear drone featured

Η Κίνα χρησιμοποιεί drones για να καταπολεμήσει τον κορωναϊό

Η αστυνομία της Κίνας χρησιμοποιεί drones για να καταπολεμήσει την επιδημία του κορωναϊού τα οποία φέρουν μεγάφωνα και αφίσες.

Gear drone Drones

Αναβλήθηκαν όλες οι πτήσεις στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι εξαιτίας ενός drone

Νωρίτερα σήμερα, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι απαγόρευσε όλες τις πτήσεις για περίπου μισή ώρα. Ο λόγος; Ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας εντόπισε ένα drone να πετά πάνω από τον χώρο του αεροδρομίου.